Τελικά ποιο είναι το «ασθενές φύλο»;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Δανίας απέδειξε πως οι γυναίκες δεν είναι τελικό το «ασθενές φύλο», βασιζόμενο σε δεδομένα από πανδημίες των τελευταίων 250 χρόνων.

Ο πληθυσμός των γυναικών υπερτερεί σαφώς του ανδρικού στη σημερινή εποχή. Αυτό είναι ένα πρώτο στοιχείο για το πώς «πριμοδοτεί» η φύση την επικράτηση του γυναικείου φύλου στον κόσμο. Όμως ο τρόπος που λειτουργεί η φύση είναι ένας μόνο άξονας πάνω στον οποίο στηρίζεται η έρευνα.

Στοιχεία και δεδομένα από επτά διαφορετικές κοινωνίες που υπέστησαν πανδημίες τα τελευταία 250 χρόνια, απέδειξαν ότι οι γυναίκες ήταν πολύ πιο ανθετικές και σκληρές, σε σχέση με τους άνδρες.

Τα δεδομένα που ανέλυσαν οι ερευνητές αφορούσαν περιοχές και κοινωνίες από κάθε μεριά του πλανήτη και όχι από συγκεκριμένες τοποθεσίες. Τα συμπεράσματα προέκυψαν τόσο σε σχέση με τις λίστες των νεκρών από τις πανδημίες, όσο και σε σχέση με το μέσο όρο στη διάρκεια ζωής των ανθρώπων, με τις γυναίκες να ζουν σταθερά περισσότερα χρόνια από τους άνδρες, ανεξάρτητα με τις συνθήκες διαβίωσης και την εποχή.

Η ανθεκτικότητα των γυναικών στις πανδημίες οφείλεται, σύμφωνα με τους επιστήμονες, στα οιστρογόνα τους, τις ορμόνες που καθιστούν τον ανθρώπινο οργανισμό «αδιάβλητο», υψώνοντας μία φυσική ασπίδα σε μικρόβια και ιώσεις.

pronews.gr

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 14 Απριλίου έως 17 Απριλίου

Κατά την περίοδο 14 Απριλίου έως 17 Απριλίου, θα καταβληθούν 49.008.656,14 ευρώ σε 39.962 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e- ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.   Ειδικότερα από τον e-ΕΦΚΑ: Στις 14 Απριλίου θα καταβληθούν 208.656,14 ευρώ σε 162 δικαιούχους για παροχές π.ΟΑΕΕ. Από τις 14 Απριλίου έως τις 17 Απριλίου θα

Το Φως μας Ενώνει στην Αργολίδα | Δημήτρης Πτωχός: Η κοινωνία προχωρά όταν κανείς δεν μένει πίσω

Με επίκεντρο τον άνθρωπο και το μήνυμα των ημερών του Πάσχα, πραγματοποιήθηκαν τη Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου 2026 στην Αργολίδα πασχαλινές δράσεις κοινωνικού και δημιουργικού χαρακτήρα, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού, αναδεικνύοντας στην πράξη την αξία της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής. Οι δράσεις, με τίτλο «Το Φως μας Ενώνει», διοργανώθηκαν από

Η Θεία Λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης στην Ι. Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη κατάνυξη τελέσθηκε σήμερα το πρωί, Μεγάλη Πέμπτη,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ