Χρυσή η Άννα Κορακάκη – Στο πρώτο βάθρο η Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο πρώτο σκαλί του βάθρου η 20χρονη αθλήτρια…

Είναι μόλις 20 ετών, ωστόσο, η Άννα Κορακάκη κατάφερε να γράψει ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο καθώς μετά το χάλκινο μετάλλιο (το πρώτο μετά το 1920 για την ελληνική σκοποβολή) στα 10μ, την Τρίτη κέρδισε και το χρυσό στα 25μ. με αεροβόλο πιστόλι!

Ποια είναι η Άννα Κορακάκη

Η Άννα βρέθηκε στην σκοποβολή εξαιτίας του πατέρα της Τάσου ο οποίος στην πρώτη της προπόνηση, στην ηλικία των 12 ετών, εκτίμησε ότι «έχει καλό χέρι». Μετά από οκτώ χρόνια αποδείχθηκε ότι είχε πέρα για πέρα δίκιο καθώς η 20χρονη Άννα τον ξεπέρασε.

Η αθλήτρια του Ωρίων Θεσσαλονίκης που είναι φοιτήτρια Ειδικής Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία, από το 2011 όταν και ξεκίνησε τις διεθνείς της εμφανίσεις έχει εξελιχθεί σε… συλλέκτρια μεταλλίων!

“Η μικρή έχει καλό χέρι…”, είχε εκμυστηρευθεί στη σύζυγο του και δικαιώθηκε πολύ γρήγορα καθώς στα 15 της χρόνια ήρθε και η πρώτη μεγάλη διάκριση με τη 2η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πυροβόλων Όπλων στο Βελιγράδι.

Κι εκεί μπήκε ο πρώτος κρίκος σε μια αλυσίδα που κάθε χρόνο μεγαλώνει παρά τις πολλές και σημαντικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ίδια κι ο πατέρας της με την σχεδόν ανύπαρκτη κρατική βοήθεια αλλά και τις κακές σχέσεις που έχει ε την Ομοσπονδία του αθλήματος (και τις οποίες έχει τονίσει σε όσες συνεντεύξεις έχει δώσει).

Μετά το Βελιγράδι ακολούθησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Νεανίδων στη Μόσχα το 2014 (με νέο παγκόσμιο ρεκόρ), χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γρανάδας στην Ισπανία, 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων το 2014 και αμέτρητες πρωτιές και διακρίσεις σε διεθνή μίτινγκ του αγωνίσματος της…

Και δεν αποκλείεται σύντομα η οικογένεια Κορακάκη να μας απασχολεί και με ένα άλλο μέλος της καθώς στα χνάρια της Άννας (κι υπό την επίβλεψη του μπαμπά Τάσου) ακολουθεί κι ο 17χρονος αδελφός της Διονύσης.

protothema.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με κατάνυξη και ευλάβεια η περιφορά του Επιταφίου στην Πύλο

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέστηκε την Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πύλο, με την παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, του Δημάρχου Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτη Καρβέλα, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Τάσου Σαρδέλη, του Προέδρoυ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύλου κ. Γεωργίου Κουφόγιωργα

Την Κυριακή 5 Μαΐου “βαρκαρόλα τη βραδιά των ευχών” στο λιμάνι της Κορώνης

Την Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η “Βαρκαρόλα τη βραδιά των ευχών” στην προκυμαία της Κορώνης, που θα ξεκινήσει στις 20:00. Οι βάρκες των ιδιωτών και των επαγγελματιών ψαράδων θα ξεκινήσουν στις 20:00 να δέχονται επισκέπτες για βαρκάδα εντός του λιμανιού της Κορώνης, με σημείο συνάντησης μπροστά από το πρώην Δημαρχείο. Οι συμμετέχοντες

Ξεκινά τη Δευτέρα του Πάσχα η 10η Γιορτή λουλουδιών

Επικοινωνία με το Δήμο Επικοινωνήστε με το Δήμο στα παρακάτω στοιχεία Ελευθερολακώνων 1, Τ.Κ. 23200 dimarxos@1315.syzefxis.gov.gr 2733360300
00:08:02

Πλήθος πιστών και κατάνυξη στην περιφορά του Επιταφίου στο Δερβένι Κορινθίας

Σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης τελέσθηκε το βράδυ της...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο