Πελοπόννησος, Greece

Μεγάλη συμμετοχή στον 2ο Μαραθώνιο Ναυπλίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με πάνω απο 5.500 συμμετοχές και πλήθος κόσμου ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 2ος Μαραθώνιος Ναυπλίου, που πλέον καταξιώνεται ως το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Πελοποννήσου.

Τον αγώνα διοργάνωσε ο Δημοτικός Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ναυπλιέων, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard, τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας ενώ ήταν υπό την αιγίδα του υπουργείου Αθλητισμού και του ΣΕΓΑΣ.

Νικητής στον Μαραθώνιο αναδείχθηκε ο Ρώσος Μιερέσκο Μάσιεκ με χρόνο 2:40:55, 2ος ο Κωνσταντίνος Παπαναστασίου με 2:47:55 και 3ος ο Γεώργιος Βλάχος με 2:48:24.
Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Χαρά Σκουλαρίκη με χρόνο 3:29:50 2η τερμάτισε η Δήμητρα Βογιατζή με 3:35:15 και 3η η Άντζελα Τερζή με 3:37:33.
Ο Χριστόφορος Μερούσης κυριάρχισε στον Ημιμαραθώνιο και πήρε την νίκη τερματίζοντας σε 1.08.52. Δεύτερος ήαν ο Αντώνης Παπαδημητρίου με 1.10.32 και τρίτος ο Κώστας Γκελαούζος 1.10.45
Στον ημιμαραθώνιο γυναικών η Ντενίζ Δημάκη κέρδισε τερματίζοντας σε 1.20.44 ενώ η Μάγδα Γαζέα πήρε την δεύτερη θέση με 1.21.54 και στην τρίτη θέση η Κάρλι Κίλαμ με επίδοση 1.29.13.
Στο μικρότερο αγώνα των 5 χιλιομέτρων πρώτος ήταν ο Μάρκος Γκούρλιας με χρόνο 15:16, 2ος ο Κωνσταντίνος Βασιλάκης με 16:01 και την Τρίτη θέση πήρε ο Χαράλαμπος Κωνσταντινίδης με 17:13.
Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Γιώτα Βλαχάκη με 17:43 2η η Δανάη Πασπάτη με χρόνο 19:17 και 3η η Ευγενία Μπουλμέτη 20:37.
Παραβρέθηκαν και απένειμα έπαθλα στις διάφορες κατηγορίες, εκτός από τον Δήμαρχο Ναυπλίου Δημήτρη Κωστούρο, οι Βουλευτές Αργολίδας Γ Ανδριανός και Δ. Κορδέλας, ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, Γάννης Μπόλλας, Σπύρος Καλοζούμης, Γιάννης Μαμουζέλος, η Πρόεδρος ΔΟΠΠΑΤ Καλλιόπη Καλκούνου και άλλοι.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για τον θάνατο του λιμενικού εν ώρα καθήκοντος στο Παράλιο Άστρος

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου συνήλθε εκτάκτως, δια περιφοράς, την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026, με αφορμή τον αδόκητο θάνατο του 53χρονου Σημαιοφόρου του Λιμενικού Σώματος Ανδρέα Αραχωβίτη, ο οποίος έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος στο Παράλιο Άστρος. Κατόπιν πρότασης του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Μανώλη Σκαντζού, προτάθηκε η έκδοση ψηφίσματος ως ελάχιστος φόρος

Απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αναβάθμιση του Εθνικού Σταδίου Καλαμάτας- Στόχος οι αγώνες Super League

Εγκρίθηκε, κατά τη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου, η προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Βελτίωση – Αναβάθμιση Υποδομών του Εθνικού Σταδίου Καλαμάτας». Όπως έχει ανακοινωθεί, η Περιφέρεια Πελοποννήσου εντάσσει στο πρόγραμμά της μια ουσιαστική παρέμβαση, συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, με στόχο την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων ώστε το στάδιο να

Νέο λεωφορείο για την Πόρτα Ανοιχτή, χάρη στη δωρεά της Limmat Stiftung και του Kaizen Foundation

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή ανακοινώνει με χαρά την...

Πρόσκληση για Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής 26/1/2026 Ώρα 13:30

ΠΡΟΣ: Μέλη Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης   Καλείστε την 26η του μηνός Ιανουαρίου 2026 ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:30, σε μικτή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, ήτοι: α) δια ζώσης στο γραφείο του Προέδρου αυτής στο δημοτικό κατάστημα (Λ. Φραντζή 2 – Ξυλόκαστρο) και β) με τηλεδιάσκεψη, στο κάτωθι link, σύμφωνα με το άρθρο 75 του

ΔΗΜΟΦΙΛΗ