Πελοπόννησος, Greece

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε από το Παναθηναϊκό Στάδιο το ταξίδι της για την Ιταλία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Φως της Αρχαίας Ολυμπίας, το ύψιστο σύμβολο του Ολυμπισμού ξεκίνησε το ταξίδι του για την Ιταλία και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Milano Cortina 2026, μετά από μία άκρως συμβολική τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο που διοργάνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η Ολυμπιακή Φλόγα παραδόθηκε από την Πρωθιέρεια Μαίρη Μηνά, στον Πρόεδρο της ΕΟΕ Ισίδωρο Κούβελο, ο οποίος τη μεταλαμπάδευσε στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Milano Cortina 2026, Τζιοβάνι Μαλαγκό σε μία συμβολική αλλά άκρως ουσιαστική στιγμή που ολοκλήρωσε το ταξίδι της στην Ελλάδα, μετά από εννέα ημέρες Λαμπαδηδρομίας.

Την Ολυμπιακή Φλόγα έφερε στην είσοδο του Παναθηναϊκού Σταδίου ο Δρ. Πάτρικ Σουν-Σιονγκ, διάσημος χειρουργός και ιδιοκτήτης των Los Angeles Times, ο οποίος την παρέδωσε στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της πάλης Γιώργο Κουγιουμτσίδη για να εισέλθει στο Καλλιμάρμαρο.

Eπόμενοι Λαμπαδηδρόμοι οι Ιταλοί Ολυμπιονίκες Τζασμίν Παολίνι και Φίλιππο Γκάνα και μετά η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του πόλο Ελενα Ξενάκη η άναψε το βωμό μαζί με τις συμπαίκτριες της στην Εθνική ομάδα.

Είχε προηγηθεί ένα χορευτικό από τις ιέρειες που δημιούργησε η Χορογράφος Αρτεμις Ιγνατίου ενώ η ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου έγινε από τη σοπράνο κολορατούρα Χριστίνα Πουλίτση, τη Νεανική Χορωδία του Αθηναϊκού Ωδείου και την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ.

Επίσης τον Εθνικό Ύμνο της Ιταλίας τραγούδησε ο βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος, με τη χορωδία της ΕΡΤ και την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ. Ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας από τον τενόρο Γιάννη Χριστόπουλο, τη Χορωδία της ΕΡΤ και την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ.

Στο χαιρετισμό ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Ισίδωρος Κούβελος τόνισε μεταξύ άλλων: «Η Φλόγα έχει ανάψει κάτι περισσότερα από δάδες. Έχει ανάψει πρόσωπα. Έχει ανάψει αναμνήσεις. Έχει ανάψει όνειρα. Έχει ακούσει γλώσσες, προφορές, τραγούδια και παντού αναγνώρισε το ίδιο πράγμα: Μια βαθιά ανθρώπινη ανάγκη να ελπίζουμε, να ενωθούμε, να πιστέψουμε σε κάτι πιο φωτεινό.

Αυτό κάνει καλύτερα η Ολυμπιακή Φλόγα. Μας βγάζει από τα σπίτια μας, από τον εαυτό μας, σε μια ιστορία που ανήκει σε όλους! Σήμερα, εδώ σε αυτή την Τελετή Παράδοσης, φτάνουμε σε ένα όμορφο σημείο καμπής σε αυτό το ταξίδι. Η Φλόγα είναι έτοιμη να διασχίσει νέα σύνορα» και κατέληξε: «Στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Μιλάνο Κορτίνα 2026, εκφράζουμε την βαθύτατη εμπιστοσύνη και φιλία μας. Με εμπιστοσύνη και μεγάλη ελπίδα, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή παραδίδει τώρα την Ολυμπιακή Φλόγα στα χέρια σας! Από απόψε, η ιστορία σας ανήκει! Είθε αυτή η Φλόγα, καθ’ οδόν προς την Ιταλία, να μας υπενθυμίζει ότι τα σύνορα είναι γραμμές σε χάρτες και όχι στην ανθρώπινη καρδιά.»

Την Τελετή που παρουσίασε με εξαιρετικό τρόπο η δημοσιογράφος Δώρα Αναγνωστοπούλου, παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Βλάσης, το μέλος της ΔΟΕ στην Ελλάδα Σπύρος Καπράλος, ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΟΕ Στέλιος Αγγελούδης, o Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ Στέφανος Χανδακάς, ο Πρόεδρος της ΕΘΝΟΑ και Ολυμπιονίκης Δημοσθένης Ταμπάκος, μέλη της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Ολυμπιονίκες, αθλητές και πλήθος κόσμου.

Το πρωϊ η Λαμπαδηδρομία, στην 9η και τελευταία ημέρα ξεκίνησε από την Ακρόπολη στα χέρια του Παγκόσμιου Πρωταθλητή του κάνοε καγιάκ Στέφανου Δημόπουλου, ενώ στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ Στέφανος Χανδακάς την παρέδωσε στην Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αποτελέσματα Έρευνας του Ινστιτούτου της ΕΣΕΕ για την κίνηση της εμπορικής αγοράς κατά τη φετινή “Black Friday”

Αποτελέσματα Έρευνας του Ινστιτούτου της ΕΣΕΕ για την κίνηση...

Ο Δήμος Τρίπολης στηρίζει εκπαιδευτικές δράσεις που προάγουν τον Πολιτισμό και την Εξωστρέφεια

Στο νέο Δημαρχείο Τρίπολης πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2025, συνέντευξη τύπου για το 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του 2ου Προτύπου Γυμνασίου Τρίπολης. Το Φεστιβάλ διεξάγεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με ταινίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ οι προβολές πραγματοποιούνται μία φορά τον μήνα, από Νοέμβριο έως Μάιο. Τελεί υπό την αιγίδα του

4η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης Προγράμματος ΔΑΜ | Δημήτρης Πτωχός: «Απλοποίηση και επιτάχυνση διαδικασιών για απτά αποτελέσματα στους πολίτες»

Με σαφές μήνυμα επιτάχυνσης και απτών αποτελεσμάτων για τις τοπικές κοινωνίες τοποθετήθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, στο πλαίσιο της 4ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021–2027, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Ο κ. Πτωχός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη του προγράμματος και την έγκριση των νέων επενδυτικών σχεδίων, υπογραμμίζοντας: «Στην

Δημοπρατείται το έργο αντιμετώπισης κατολισθητικού κινδύνου στο Μονοπάτι Αρβανιτιάς από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ξεκινά η διαδικασία δημοπράτησης για ένα σημαντικό έργο ασφάλειας και προστασίας στο Ναύπλιο. Η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενέκρινε τη διενέργεια διαγωνισμού, τα τεύχη δημοπράτησης και τη συγκρότηση επιτροπής για το έργο με τίτλο: «Αντιμετώπιση κατολισθητικού κινδύνου με καινοτόμες μεθόδους στην περιοχή Μονοπάτι Αρβανιτιάς Δήμου Ναυπλιέων, Π.Ε. Αργολίδας Περιφέρειας Πελοποννήσου», συνολικού προϋπολογισμού 4.780.000 ευρώ.
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ