Πελοπόννησος, Greece

H EOE συνεχίζει το Πρόγραμμα «Υιοθετήστε έναν Αθλητή» για τη στήριξη των πρωταθλητών στο Δρόμο για το Los Angeles 2028

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) ανακοινώνει με ιδιαίτερη ικανοποίηση τη συνέχιση του επιτυχημένου προγράμματος «Υιοθετήστε έναν Αθλητή» για τέταρτο συνεχόμενο Ολυμπιακό Κύκλο, ενισχύοντας έμπρακτα την προετοιμασία και την πορεία των Ελλήνων Αθλητών προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Los Angeles 2028.

Το πρόγραμμα  ξεκίνησε το 2014, και αποσκοπεί στην προσέλκυση χορηγών από τον επιχειρηματικό και ιδιωτικό τομέα, ώστε να καλυφθούν ζωτικές ανάγκες των αθλητών κατά την πορεία τους προς τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του κόσμου. Η συνέχισή του εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της ΕΟΕ, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της Επιτροπής για την υποστήριξη του ελληνικού αθλητισμού.

Με δεδομένο ότι οι κρατικές επιχορηγήσεις παραμένουν περιορισμένες, η οικονομική στήριξη από χορηγούς αποτελεί έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους της επιτυχίας των Ελλήνων αθλητών. Κάθε αθλητής δικαιούται και αξίζει την ευκαιρία να έχει τουλάχιστον έναν υποστηρικτή στο πλευρό του.

Η ΕΟΕ, με θεσμική ευθύνη και ρόλο εποπτείας, προτίθεται να διαμορφώσει μια πλήρη εικόνα της υπάρχουσας χορηγικής κατάστασης των μελών της προ-Ολυμπιακής ομάδας. Αυτή η διαδικασία θα της επιτρέψει να αναζητήσει επιπλέον υποστήριξη, ειδικά για ανερχόμενους ή λιγότερο προβεβλημένους αθλητές, διασφαλίζοντας δίκαιη μεταχείριση και ευκαιρίες.

Παράλληλα, μέσω του προγράμματος, θα καθορίζεται με σαφήνεια το πλαίσιο των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων τόσο των αθλητών όσο και των χορηγών τους, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αποτελέσματα του Προγράμματος

Το πρόγραμμα «Υιοθετήστε έναν Αθλητή» έχει ήδη αφήσει ισχυρό αποτύπωμα σε προηγούμενους Ολυμπιακούς Κύκλους:

  • Ρίο 2016: Συμμετείχαν 30 χορηγοί (τράπεζες, εταιρείες, ιδιώτες) που υιοθέτησαν περισσότερους από 50 αθλητές, εκπροσωπώντας 11 αθλήματα.
  • Τόκυο 2020: 50 χορηγοί στήριξαν πάνω από 40 αθλητές από 11 αθλήματα.
  • Παρίσι 2024: Πάνω από 50 χορηγοί υιοθέτησαν περισσότερους από 50 αθλητές που συμμετείχαν σε 12 αθλήματα.

Η συμβολή των χορηγών είναι πολύτιμη και αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα στη δυνατότητα των αθλητών να επικεντρωθούν πλήρως στην προετοιμασία και στην επιδίωξη της διάκρισης.

 Υιοθετήστε έναν Αθλητή. Υποστηρίξτε το όνειρο. Συμβάλετε στην επιτυχία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τους τρόπους συμμετοχής, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είτε με mail στο info@hoc.gr είτε σε επικοινωνία στο 2106878888 με την κα Κατερίνα Σαγώνα.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παράταση λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Επιδαύρου Σταθερή στήριξη στους ευάλωτους πολίτες

Την παράταση της λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Επιδαύρου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2026 διασφαλίζει η Προγραμματική Σύμβαση που υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός και ο Δήμαρχος Επιδαύρου Αναστάσιος Χρόνης. Η δομή, που λειτουργεί από τις 11 Αυγούστου 2025 στο πλαίσιο της Πράξης «Δημιουργία Κέντρου Κοινότητας στον Δήμο Επιδαύρου», ενταγμένης στο Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2021-2027

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης έδωσε το παρών στις εκδηλώσεις κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας γορτυνιακών συλλόγων

Σειρά επαφών σε εκδηλώσεις γορτυνιακών σωματείων πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης το περασμένο Σαββατοκύριακο, επιβεβαιώνοντας έμπρακτα τη σημασία που αποδίδει η Δημοτική Αρχή στη διαρκή επικοινωνία και συνεργασία τόσο με τους συλλόγους της Γορτυνίας όσο και με τα σωματεία της αποδημίας στην Αθήνα. Το Σάββατο, ο Δήμαρχος βρέθηκε στη Δόξα Γορτυνίας, παρευρισκόμενος στην εκδήλωση

43χρονος αποπειράθηκε να διαρρήξει παγκάρι κοιμητηρίου στην Καλαμάτα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ από 09.00 ώρα της...

Ελαιόλαδο: Παραγωγή, Έρευνα, Καινοτομία | 2ο Olive Oil Forum

Γεύση, Υγεία, ΚατανάλωσηΑθήνα, 16 Μαΐου Στις 16 Μαΐου, στην Αθήνα, πραγματοποιείται το 2ο Olive Oil Forum, με κεντρικό τίτλο: «Ελαιόλαδο: Παραγωγή, έρευνα, καινοτομία. Γεύση, υγεία, κατανάλωση». Το Forum φιλοδοξεί να λειτουργήσει όχι απλώς ως χώρος καταγραφής προβλημάτων, αλλά ως εργαστήριο στρατηγικής και λύσεων για το παρόν και το μέλλον του ελαιοκομικού τομέα. Στόχος της διοργάνωσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ