Δωρεάν εκμάθηση πνευστών και κρουστών οργάνων από την Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στη Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης λειτουργούν τμήματα δωρεάν εκμάθησης πνευστών και κρουστών οργάνων, καθώς και των απαιτούμενων μαθημάτων θεωρίας της μουσικής.

Σας ευχαριστούμε ΟΛΟΥΣ που στέλνετε τα παιδιά σας στη Φιλαρμονική!

Οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν την εκμάθηση κλαρινέτου, σαξοφώνου, κόρνου, τρομπέτας, τρομπονιού, τούμπας και κρουστών. Όργανο παρέχεται από τη φιλαρμονική.

Υποχρέωση των μαθητών είναι η συνέπεια στα μαθήματά τους και για τους πιο προχωρημένους μαθητές η συμμετοχή στις εκδηλώσεις και υπηρεσίες τις Φιλαρμονικής (συναυλίες, λιτανείες, παρελάσεις κλπ.)

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτουν καθημερινά τη Φιλαρμονική μας (στο Πανταζοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο) απο τις 5-9 μ.μ.!

Η Δημοτική Φιλαρμονική ιδρύθηκε το 2001 στο Δερβένι Κορινθίας, επί δημαρχίας του τότε Δημάρχου Ευρωστίνης, κ. Δημητρίου Δούσκα.

Τον Ιούνιο του 2016 επικεφαλής του μουσικού συνόλου ανέλαβε ο κ. Παναγιώτης Παναγάκος, αρχιμουσικός μέχρι τότε της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αιγείρας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ» (απο το 2004).

Το μουσικό σώμα συμμετείχε έκτοτε σε 20 εκδηλώσεις (10 συναυλίες, 2 παρελάσεις σε εορτασμούς εθνικών επετείων, 8 λιτανείες) σε αρκετές περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Ευρωστίνη, Ξυλόκαστρο, Κορινθο, Ναύπλιο, Ζευγολατιό κλπ) και έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου στεγάζεται στο Πανταζοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο στο Δερβένι του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Υπάγεται στο Ν.Π.Δ.Δ. «Ηλίας Κατσούλης», με πρόεδρο της τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης , κ. Ηλία Ανδρικόπουλο, επί των ημερών του οποίου η Φιλαρμονική αναγεννήθηκε.

filarmoniki derbenioy.fw

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16 τροχαία ατυχήματα με 4 νεκρούς το μήνα Μάρτιο στην Πελοπόννησο

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, δημοσιεύει συνολικά στοιχεία...

Έκτακτη δια ζώσης Συνεδρίαση Δ.Σ. Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

Έκτακτη δια ζώσης Συνεδρίαση Δ.Σ. Δήμου Βόρειας Κυνουρίας Εξελίξεις σχετικά με το κλείσιμο του υποκαταστήματος των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) στο Άστρος και προτεινόμενες ενέργειες. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Γκαύρος Δημήτριος – Δημοτικός Σύμβουλος.

Σε ρυθμούς Tour de France η Σπάρτη και η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με το πνεύμα της αντοχής και της δύναμης που τη χαρακτηρίζει, η Σπάρτη ετοιμάζεται να υποδεχτεί, το Σάββατο 4 Απριλίου, τον κορυφαίο ποδηλατικό αγώνα της χώρας, L’ Etape Greece by Tour de France 2026 presented by Skoda, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 2.000 ποδηλάτες και επισκέπτες από 28 χώρες από όλο τον κόσμο. Στο Άγαλμα του Λεωνίδα

Ημέρα Μνήμης Θρακικού Ελληνισμού Εκδηλώσεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου τιμά την Ημέρα Μνήμης του Θρακικού Ελληνισμού, την Κυριακή 5 Απριλίου 2026, διατηρώντας ζωντανή μια από τις πιο δύσκολες σελίδες της ιστορίας του Ελληνισμού. Η 6η Απριλίου έχει καθιερωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολικής Θράκης, που ξεκίνησε το «Μαύρο Πάσχα» του 1914 και

ΔΗΜΟΦΙΛΗ