2,5 δις Ευρώ προς τους Δήμους της Χώρας το 2015

Στα 2,5 δις Ευρώ εκτιμά το Υπουργείο Οικονομικών, ότι θα ανέλθει το 2015, το συνολικό ποσό των αποδόσεων και επιχορηγήσεων προς τους Δήμους της Χώρας, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στα 2,5 δις Ευρώ εκτιμά το Υπουργείο Οικονομικών, ότι θα ανέλθει το 2015, το συνολικό ποσό των αποδόσεων και επιχορηγήσεων προς τους Δήμους της Χώρας, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Το ποσό αυτό θα αφορά: 2,2 δις Ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, 150,4 εκ. Ευρώ ως ειδική επιχορήγηση για την ενίσχυσή τους, προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ενώ η απόδοση για την εξόφληση οφειλομένων παρελθόντων ετών θα είναι της τάξεως των 213,9 εκ. Ευρώ.

Στους ΟΤΑ α’ Βαθμού αποδίδονται όλοι οι θεσμοθετημένοι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (ΚΑΠ) που προβλέπονται από το Ν. 3852/2010.

Η απόδοσή τους γίνεται με μηνιαίες προκαταβολές, βάσει των προεκτιμημένων εσόδων, εγγράφονται κατ’ έτος στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Για τον προσδιορισμό τους λαμβάνονται υπόψη οι δημοσιονομικές παρεμβάσεις που έχουν θεσμοθετηθεί. Πλέον των ΚΑΠ αποδίδεται στους Δήμους και ειδική επιχορήγηση για την ενίσχυσή τους, προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να αποφευχθεί η συσσώρευση απλήρωτων υποχρεώσεων. 

 

Πέραν των ανωτέρω αποδίδεται και ποσό 213,9 εκ. Ευρώ κατ’ έτος, αναφέρει ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών και εξηγεί, ότι το ποσό αυτό προέκυψε από ρύθμιση παλαιών υποχρεώσεων του Κρατικού Προϋπολογισμού προς τους ΟΤΑ α’ Βαθμού, συνολικού ύψους 1,711 δις Ευρώ και θα καταβληθεί σε 8 ισόποσες ετήσιες δόσεις. Η πρώτη δόση καταβλήθηκε το 2009. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, κατά το έτος 2014, το συνολικό ποσό των αποδόσεων και επιχορηγήσεων προς τους Δήμους ανήλθε στα 2,7441 δις Ευρώ (ΚΑΠ 2,3333 δις Ευρώ, ειδική επιχορήγηση 193,9 εκ. Ευρώ και απόδοση για την εξόφληση οφειλομένων παρελθόντων οικονομικών ετών 213,9 εκ. Ευρώ). 

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ορισμός Αναπληρωτή Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειαρχών και εξουσιοδοτημένων Περιφερειακών Συμβούλων ως συντονιστών τομέων πολιτικής

Ορισμός Αναπληρωτή Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειαρχών και εξουσιοδοτημένων Περιφερειακών Συμβούλων ως συντονιστών τομέων πολιτικής Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ανακοίνωσε τη νέα σύνθεση της Περιφερειακής Αρχής, προχωρώντας στον ορισμό του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη, των Αντιπεριφερειαρχών και των Εξουσιοδοτημένων Περιφερειακών Συμβούλων ως Συντονιστών Τομέων Πολιτικής, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης. Με αφορμή τη νέα κατανομή αρμοδιοτήτων

Το Λουτράκι αποκτά το δικό του σημείο συνάντησης στο FIBA Masters Open Hellas 2026

Το Λουτράκι αποκτά το δικό του σημείο συνάντησης στο FIBA Masters Open Hellas 2026 Το Παραλιακό Πάρκο φιλοξενεί το επίσημο Fan Zone της διοργάνωσης Με φόντο τη θάλασσα και τις καλοκαιρινές βραδιές του Λουτρακίου, το Πάρκο Παραλίας μετατρέπεται, από τις 6 έως τις 12 Ιουλίου, στο επίκεντρο της εμπειρίας του FIBA Masters Open Hellas 2026

Εντοπίστηκε μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στη Μεσσηνία

Εντοπίστηκε φυτεία 1.532 δενδρυλλίων κάνναβης στη Μεσσηνία. Δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ