Ψηφίστηκε το φορολογικό νομοσχέδιο – Μέτρα στήριξης ύψους 1,76 δισ. ευρώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε το φορολογικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών από την Ολομέλεια της Βουλής.

Υπέρ επί της Αρχής ψήφισαν 160 βουλευτές, έναντι 84 που το καταψήφισαν, ενώ 49 δήλωσαν «Παρών». Στην ονομαστική ψηφοφορία, την οποία και ζήτησε η Νέα Δημοκρατία συμμετείχαν 293 βουλευτές .

Με ευρύτερη πλειοψηφία ψηφίσθηκαν και τα περισσότερα από τα άρθρα του νομοσχεδίου, υπερβαίνοντας τις θετικές ψήφους που έλαβε το σχέδιο νόμου επί της Αρχής και το Σύνολό του. Επί του Συνόλου του νομοσχεδίου ψήφισαν 289 βουλευτές, «υπέρ» ψήφισαν 160, «κατά» 71 και «παρών» 58.

Οι «κερδισμένοι» του νέου νόμου

Με τον συγκεκριμένο νόμο, μεταξύ των κερδισμένων βρίσκονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι ένοπλες δυνάμεις και περίπου τέσσερα εκατομμύρια πολίτες που θα δουν σημαντικές μειώσεις στους φορολογικούς συντελεστές.

Με ένα συνολικό κόστος που φτάνει το 1,76 δισ. ευρώ, τα μέτρα στήριξης για το 2026 φέρνουν μόνιμες μειώσεις φόρων και αυξήσεις εισοδημάτων, όπως είχαν εξαγγελθεί στη ΔΕΘ.

Στο επίκεντρο της μεταρρύθμισης βρίσκονται οι αλλαγές στη φορολογική κλίμακα, με μειώσεις συντελεστών που ευνοούν κυρίως τους φορολογούμενους με παιδιά, τους νέους έως 30 ετών.

Να σημειωθεί ότι, από το βήμα της Βουλής ο υπουργός, Κυριάκος Πιερρακάκης ανακοίνωσε τρεις πρωτοβουλίες που διευρύνουν τους πολίτες που δικαιούνται μείωση των τεκμηρίων και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δίπλα σε κάθε ηλικία | Δημήτρης Πτωχός: Η φροντίδα για τον άνθρωπο είναι ευθύνη όλων μας

Σε δομές κοινωνικής φροντίδας στην Καλαμάτα βρέθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, στο πλαίσιο των επισκέψεών του ενόψει των Άγιων Ημερών του Πάσχα. Ο Περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακούς Συμβούλους, επισκέφθηκε το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ωφελούμενους και το προσωπικό, ανταλλάσσοντας ευχές

Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 14 Απριλίου έως 17 Απριλίου

Κατά την περίοδο 14 Απριλίου έως 17 Απριλίου, θα καταβληθούν 49.008.656,14 ευρώ σε 39.962 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e- ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.   Ειδικότερα από τον e-ΕΦΚΑ: Στις 14 Απριλίου θα καταβληθούν 208.656,14 ευρώ σε 162 δικαιούχους για παροχές π.ΟΑΕΕ. Από τις 14 Απριλίου έως τις 17 Απριλίου θα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ