Προσκλήσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοσιοποιήθηκαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του Ε.Π. Πελοποννήσου 2014 – 2020, οι προσκλήσεις ΠΕΛ110 με τίτλο “Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής για το έτος 2021 – 2022” και ΠΕΛ 111 με τίτλο “Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) για παιδιά και εφήβους με νοητική υστέρηση ή και αναπηρίες (2021 – 2022)”.

Οι δράσεις, προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ και 200.000 ευρώ αντίστοιχα, χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και αφορούν στην παροχή υπηρεσιών σε άτομα που έχουν την ευθύνη φροντίδας παιδιών σε νοικοκυριά που απειλούνται από φτώχεια ή και κοινωνικό αποκλεισμό, με σκοπό τη βελτίωση της απασχολησιμότητάς τους. Δυνητικός δικαιούχος είναι η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε. (ΕΕΤΑΑ Α.Ε.) και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 20 Αυγούστου.

Η  δράση της Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής αφορά στη διάθεση προς μητέρες (και πατέρες που έχουν την επιμέλεια) θέσεων παροχής φροντίδας και φύλαξης παιδιών, για το σχολικό έτος 2021 – 2022, στις κατηγορίες δομών (δημόσιες και ιδιωτικές) Βρεφικοί Σταθμοί, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, Παιδικοί σταθμοί, Κέντρα και συμβάλλει στο στόχο της Περιφέρειας για αύξηση της απασχόλησης.

Η  δράση σχετικά με τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ αφορά στη διάθεση προς μητέρες (και πατέρες που έχουν την επιμέλεια) θέσεων παροχής υπηρεσιών φροντίδας και φύλαξης παιδιών και εφήβων με νοητική υστέρηση ή και αναπηρίες σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ – ΜΕΑ), για το σχολικό έτος 2021 – 2022, και συμβάλλει στον στόχο της Περιφέρειας για ισότιμη πρόσβαση των ευπαθών ομάδων σε ποιοτικές κοινωνικές υπηρεσίες και στην αύξηση της απασχόλησης.

 

Το πλήρες κείμενο και τα συνοδευτικά αρχεία της πρόσκλησης μπορείτε να τα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.eydpelop.gr.

 

Τις εν λόγω προσκλήσεις μπορείτε, επίσης, να δείτε και εδώ:

– Για τα ΚΔΑΠ μεα

Πρόσκληση 6Ν9Ο7Λ1-ΧΛΥ

 

– Για την ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικο – ενεργό κοινωνική ενσωμάτωση

Πρόσκληση 6ΕΞΒ7Λ1-Η9Μ

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περιφερειακό Συμβούλιο Νέων στη Σπάρτη, με ιδέες και τόλμη | Δημήτρης Πτωχός: Θέλουμε τη γνώμη σας, τη φωνή σας, τη συμμετοχή σας

Με δυναμική συμμετοχή, ουσιαστικό διάλογο και έντονο παλμό ιδεών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Απριλίου 2026, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας στη Σπάρτη, η δεύτερη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νέων Πελοποννήσου 2025-2026. Τους μαθητές και τις μαθήτριες καλωσόρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα συμμετοχής και ελευθερίας έκφρασης. Όπως τόνισε, «η

Συνεχίζονται εντατικά οι παρεμβάσεις καθαριότητας στον Δήμο

 Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες καθαρισμού σε όλη την έκταση του Δήμου, με στόχο τη διασφάλιση ενός καθαρού, ασφαλούς και φιλόξενου περιβάλλοντος για κατοίκους και επισκέπτες.  Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένοι καθαρισμοί σε σχολικές μονάδες, και συγκεκριμένα στο Ειδικό Σχολείο Συκιάς, στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου, καθώς και στο ΕΠΑΛ και το

Κώστας Τζιούμης: “Καλώ τους νέους μας να συμμετέχουν στα κοινά και να αγαπούν τον τόπο τους”

Μια άκρως εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα συζήτηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 30 Απριλίου 2026 στο Ψηφιακό Μουσείο Τρίπολης, μεταξύ του Δημάρχου Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη και μαθητών του 2ου Πρότυπου Γενικού Λυκείου Τρίπολης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ