Εκδήλωση στο μνημείο της Γράνας, ολοκληρώθηκε η παρέμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε μνημεία, ηρώα και προτομές στις 5 Π.Ε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην εκδήλωση που έγινε στο μνημείο της Γράνας και η οποία σηματοδότησε την ολοκλήρωση εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου του έργου συντήρησης και εξωραϊσμού μνημείων, ηρώων και προτομών σε περιοχές της Περιφέρειας, παρέστη το πρωί της Τετάρτης 22 Μαρτίου ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Το μνημείο – ηρώο στη Γράνα είναι ένα από τα 27 μνημεία που

συντηρήθηκαν στο πλαίσιο προγραμµατικής σύμβασης ύψους 182.438 ευρώ ανάµεσα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην ΔΙΚΕ Πελοπόννησος και στην Αναπτυξιακή “Πάρνωνας Α.Ε.”.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στον συμβολισμό του συγκεκριμένου μνημείου, καθώς είναι αφιερωμένο σε δύο ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην περιοχή της Γράνας -αφ’ ενός στη Μάχη της Μαντίνειας, το 362 π.Χ. και αφ’ ετέρου στη Μάχη της Γράνας τον Αύγουστο του 1821.

Στην πρώτη πολέμησαν οι Βοιωτοί µε τους συμμάχους τους εναντίον των

Λακεδαιμονίων που είχαν µαζί τους την Μαντίνεια και την Αθήνα. Επικεφαλής

του πρώτου συνασπισμού ήταν ο Επαμεινώνδας, ο οποίος σκοτώθηκε στη

μάχη.

Στη δεύτερη µάχη, οι επαναστατημένοι Ελληνες, υπό τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, αντιμετώπισαν και κατενίκησαν τους πολιορκημένους στην Τριπολιτσά Τούρκους που πραγματοποίησαν έξοδο για αναζήτηση τροφίμων, γεγονός που οδήγησε στην κατάληψη της Τριπολιτσάς στις 23 Σεπτεµβρίου 1821.

Στην εκδήλωση, ομιλητής στην οποία ήταν ο συνεργάτης της Περιφέρειας Πελοποννήσου Πέτρος Σαραντάκης, παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Δίκαιης Μετάβασης (Μεγαλόπολη) και ΣΔΙΤ Απορριμμάτων Χρήστος Λαμπρόπουλος, οι δήμαρχοι Τρίπολης Κώστας Τζιούμης και Γορτυνίας Στάθης Κούλης, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για θέματα Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα, ο νέος διοικητής ΔΙΚΕ Πελοποννήσου υποστράτηγος Γιάννης Δημητρέλος και ο απελθών διοικητής της αντιστράτηγος ε.α. Δημήτριος Σκουφίδης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Ευάγγελος Νικήτας, στελέχη της ΔΙΚΕ Πελοποννήσου, του 11ου Συντάγματος Πεζικού, της 124 ΠΒΕ, της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι Ενώσεων Αποστράτων, του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλεξάνδρου κ.α.

 

 

Το έντυπο της Περιφέρειας με τα μνημεία στα οποία έκανε παρεμβάσεις, μπορείτε να το δείτε εδώ:

ΕΝΤΥΠΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνέντευξη τύπου για το θέμα του νερού παραχώρησε ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης

 Ο Δήμαρχος ανέπτυξε δύο κύριους άξονες, τις υπερκαταναλώσεις και τους μεγαλοοφειλέτες.           Το φαινόμενο των υπερκαταναλώσεων παρατηρείται κυρίως σε κάποια χωριά και λιγότερο στην πόλη της Κορίνθου, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Δήμαρχος « Είναι αδιανόητο ο Δήμος να μην ποτίζει δημοτικούς κήπους και γκαζόν για να εξοικονομούμε νερό από την ύδρευση και να βλέπουμε ασύστολη

Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020 στην Ανάπτυξη της Πελοποννήσου»

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος Πελοπόννησος 2021-2027 σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020 στην Ανάπτυξη της Πελοποννήσου» και στόχο την ενημέρωση φορέων και πολιτών για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020, την συμβολή του στην ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και τις προοπτικές

Προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση του Δήμου Γορτυνίας λόγω Υψηλού Κινδύνου Πυρκαγιάς 

Ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στο Δήμο Γορτυνίας είναι υψηλός (κατηγορία κινδύνου 3) για αύριο Σάββατο 22 Ιουνίου, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδόθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.Σε ισχύ είναι η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αρκαδίας κ. Κώστα Μανδρώνη, για την προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση και περιοχές Natura, σύμφωνα με την

Ανακοίνωση σχετικά με την Λαϊκή Αγορά Κορίνθου

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [192.82 KB] The post Ανακοίνωση σχετικά με την Λαϊκή Αγορά Κορίνθου appeared first on .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο