Δημήτρης Πτωχός: «Νέες δυνατότητες χρηματοδότησης 32 εκατ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διπλή προδημοσίευση δράσεων από το ΕΣΠΑ 2021-2027 για νέες, υπό σύσταση και υφιστάμενες επιχειρήσεις, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, κατά τη διάρκεια της υπογραφής της επιχειρησιακής συμφωνίας με τον Ενδιάμεσο Φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας (ΕΦΕΠΑΕ).

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανοίγει τον δρόμο για δυναμικές παραγωγικές επενδύσεις, προδημοσιεύοντας δύο σημαντικές δράσεις του Προγράμματος «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» του ΕΣΠΑ 2021-2027, συνολικού προϋπολογισμού 32.000.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα:

Η δράση «Ενίσχυση παραγωγικών επενδύσεων από νέες και υπό σύσταση ΜΜΕ» χρηματοδοτείται με 14.500.000 ευρώ, στοχεύοντας στην ενίσχυση φιλόδοξων επενδυτικών σχεδίων που υλοποιούνται από νεοφυείς επιχειρήσεις στην Πελοπόννησο.

Η δράση «Ενίσχυση παραγωγικών επενδύσεων από υφιστάμενες ΜΜΕ» χρηματοδοτείται με 17.500.000 ευρώ και απευθύνεται σε επιχειρήσεις που ήδη λειτουργούν στην Περιφέρεια και επιθυμούν να αναβαθμίσουν την παραγωγική τους δυναμικότητα.

Και οι δύο δράσεις επιδιώκουν τη στήριξη σχεδίων με υψηλό επενδυτικό προϋπολογισμό, με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στους στρατηγικούς τομείς που αναδείχθηκαν από τη Διαδικασία Επιχειρηματικής Ανακάλυψης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και στον καινοτόμο χαρακτήρα των επενδυτικών σχεδίων, στοιχεία που θα καθορίσουν και τη βαθμολογία κατά την αξιολόγηση των προτάσεων.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ανέφερε μεταξύ άλλων, πως «Πρόκειται για μία στοχευμένη προσπάθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου να δημιουργήσει ένα ευνοϊκό και φιλόδοξο περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα, ενθαρρύνοντας παράλληλα νέες πρωτοβουλίες, τεχνολογική αναβάθμιση, διατήρηση και δημιουργία θέσεων εργασίας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες».

Οι πλήρεις όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής θα καθοριστούν στην επίσημη προκήρυξη της δράσης.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στα σχετικά αρχεία των προδημοσιεύσεων.

Προδημοσίευση Δράσης για Νέες ΜΜΕ

Προδημοσίευση Δράσης για Υφιστάμενες ΜΜΕ

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ευχαριστήρια για την προσφορά προϊόντων σε Δομές του Δήμου Τρίπολης

«ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων θα ήθελε να εκφράσει τις ευχαριστίες του στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Τρίπολης για την προσφορά ειδών διατροφής στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τρίπολης ------------------------------------------------------------- «ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΡΕΑΤΟΣ» Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων θα ήθελε να εκφράσει τις ευχαριστίες του στην Φαρμακευτική Εταιρεία ¨WinMedica”

VisitPeloponnese | Διεθνής αναγνώριση για την Πελοπόννησο μέσω του Peloponnese Trails Network

Η Πελοπόννησος συνεχίζει να ενισχύει τη διεθνή της παρουσία ως ανερχόμενος προορισμός βιωματικού και θεματικού τουρισμού, μέσα από την προβολή του Peloponnese Trail s Network σε ένα από τα πλέον επιδραστικά διεθνή ταξιδιωτικά μέσα, το AFAR. Στο πρόσφατο δημοσίευμα με τίτλο “This Summer, Greece Will Launch the Peloponnese Trail s Network”, το AFAR αναδεικνύει την

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου το 13ο Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη

Η Αρχαία Μεσσήνη μετατρέπεται για ακόμη μία χρονιά σε σημείο συνάντησης της νέας γενιάς με τον πολιτισμό, φιλοξενώντας από τις 21 Απριλίου έως τις 8 Μαΐου 2026 το 13ο Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, με τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Το φεστιβάλ, που διοργανώνεται από τον Δήμο Μεσσήνης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, με την υποστήριξη

Διαβάσαμε: «Η Μαθητευόμενη και το Κάθαρμα» από την Hannah Nicole Maehrer

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. Τελευταίως, έχει παρατηρηθεί μια ανησυχητική αύξηση...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ