Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας.

Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου και συζήτησαν για τα έργα και τα συμπεράσματα της πρωτοβουλίας.

Η συζήτηση των συμμετεχόντων με τους νέους κύλησε γύρω από θέματα όπως ο ρόλος των νέων στη χάραξη πολιτικής της Ε.Ε. για το κλίμα και το περιβάλλον, την πράσινη και δίκαιη μετάβαση και τους τρόπους ενίσχυσης συμμετοχής των νέων στη διαμόρφωση του μέλλοντος των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Περιφερειάρχης, συμμετέχοντας στο κεντρικό πάνελ, είχε την ευκαιρία να μιλήσει στους νέους για την προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής, να χαρτογραφήσει τις ανάγκες, με σκοπό τη δημιουργία εργαλείων που θα διευκολύνουν τους Έλληνες της ηλικίας τους να παραμείνουν στην Περιφέρεια και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Επίσης, σχολίασε το μακροχρόνιο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον στρατηγικό στόχο της εκμετάλλευσης νέων ταλέντων, ενώ ενημέρωσε για τις περιοχές Δίκαιης Μετάβασης και τις προσπάθειες, μέσω ευρωπαϊκών πόρων, για ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού.

Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης, στάθηκε στα σημεία των δράσεων της Περιφέρειας, όπου υπάρχει τόπος και χρόνος για τη συμβολή των νέων, όπως η πρωτοβουλία «Αξιοποιώντας το ταλέντο στις Περιφέρειες της Ευρώπης», η νεανική επιχειρηματικότητα, οι start-ups στον τομέα της αγροτικής τροφίμων, της κυκλικής οικονομίας και των ψηφιακών εφαρμογών.

«Σκοπός είναι να ενθαρρύνουμε τους νέους να κάνουν τα πρώτα τους βήματα σε αυτούς τους τομείς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης, ενώ μίλησε και για το Παρατηρητήριο Κλιματικής Αλλαγής που θα δημιουργήσει ένα περιβαλλοντικό κέντρο σε περιφερειακό επίπεδο που θα χρησιμοποιεί όλα τα εθνικά και περιφερειακά δεδομένα για να σχεδιάζει επεμβάσεις.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας, συμμετείχε, επίσης, ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης, Αντώνης Ψαράκης, ενώ έγινε και αναφορά στο έργο που βρίσκεται μεταξύ των επιλεγμένων της πρωτοβουλίας EUTeens4Green και αφορά την Πελοπόννησο και την Αρκαδία και συγκεκριμένα το έργο της κομποστοποίησης και της βιώσιμης διαχείρισης των απορριμμάτων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αναβάλλεται για την επόμενη εβδομάδα η διαβούλευση για την ΟΧΕ Ταϋγέτου

Αναβάλλεται για την επόμενη εβδομάδα η προγραμματισμένη για αύριο Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 δημόσια διαβούλευση για την ΟΧΕ Ταϋγέτου στην Αλαγονία. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Υποχρεωτική εφαρμογή του Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος με την ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/55904/2019/19-05-2023 Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η οποία δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως 3475, τεύχος Β’,στις 24-05-2023 και αφορούσε τον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΕΝΤΟΣ Η ΠΛΗΣΙΟΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ θέσπισε την υποχρεωτική εφαρμογή του Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων, που

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης της οδού Ψαρών

Εκκίνησαν σήμερα, Τετάρτη 22 Μαΐου 2024, οι εργασίες ανάπλασης της οδού Ψαρών, με τον αποκλεισμό του πρώτου τμήματος της οδού από Ξενοφώντος μέχρι Δημοσθένους. Το έργο θα εκτελεστεί τμηματικά, ώστε να υπάρξει το δυνατόν λιγότερη όχληση. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι εργασίες ανάπλασης στο σύνολο της Ψαρών θα διαρκέσουν περί τους 4 μήνες, και θα

Πάνω από 800 φυτά κάνναβης κατασχέθηκαν στην Καλαμάτα

Οι εμπεριστατωμένες έρευνες, οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο