Σταθερή η άνοδος της Μυθικής Πελοποννήσου στη Ρωσική αγορά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με μεγάλες αξιώσεις η Μυθική Πελοπόννησος στη ΜΙΤΤ 2017 – Με συνέπεια και μεθοδικότητα στο σχεδιασμό και την εξωστρέφειά της, η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετέχει σε όλα τα μεγάλα τουριστικά γεγονότα, που διαμορφώνουν το προφίλ της, ως τουριστικού προορισμού.

Με μεγάλες αξιώσεις η Μυθική Πελοπόννησος στη ΜΙΤΤ 2017

Έτσι και φέτος, η Μυθική Πελοπόννησος ταξίδεψε στη Ρωσία για να συμμετάσχει στο κορυφαίο τουριστικό γεγονός, την τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στη Μόσχα.

Ως συνεκθέτης με τον ΕΟΤ, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με εκπροσώπους της τους εντεταλμένους συμβούλους τουρισμού, την Περιφερειακή Σύμβουλο κα. Αντωνία Μπούζα και τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Αναστάσιο Τζανή και με συμμετοχή του Δήμου Σπάρτης, με την προσωπική παρουσία του Δημάρχου κ. Ευάγγελου Βαλιώτη , εκπροσώπων του Δήμου Ερμιονίδας, τουριστικών πρακτόρων, ξενοδόχων και λοιπών επιχειρηματιών, συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού MITT στη Μόσχα (14 – 16 Μαρτίου).

Το περίπτερο της Μυθικής Πελοποννήσου επισκέφθηκε ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα κ. Ανδρέας Φρυγανάς και η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στη Μόσχα κα Ελένη Βακάλη και δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την Πελοπόννησο.

Οι επισκέπτες της έκθεσης, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τη Μυθική Πελοπόννησο, ενημερώθηκαν μέσω των εντύπων για τον προορισμό και γεύτηκαν τα εξαιρετικά πελοποννησιακά προϊόντα στα κεράσματα που προσφέρθηκαν στους επισκέπτες.

Οι αεροπορικές συνδέσεις με τον αερολιμένα της Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» βοηθούν την εξωστρεφή πολιτική Περιφέρειας, ενώ σε συναντήσεις των εκπροσώπων της Περιφέρειας με μεγάλους τουριστικούς πράκτορες της ρωσικής τουριστικής αγοράς, συζητήθηκε η προοπτική και νέων πτήσεων από τη Ρωσία στην Πελοπόννησο.

Η διευκόλυνση των Ρώσων πολιτών στο ζήτημα της VISA SENGHEN και το τουριστικό έτος Ελλάδος – Ρωσίας που ξεκινά τον Οκτώβριο, ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων των εκπροσώπων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τον Έλληνα πρέσβη στη Μόσχα κ. Ανδρέα Φρυγανά και υπευθύνους του Ελληνικού Προξενείου στη Μόσχα καθώς και ο προγραμματισμός και η υλοποίηση δράσεων που θα ενισχύσουν το τουριστικό ρεύμα προς την Πελοπόννησο.

Έρευνες που παρουσιάστηκαν στην έκθεση ΜΙΤΤ 2017, έδειξαν πως οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους, με τα Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, να μην έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις.

Στόχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, είναι να αξιοποιήσουμε την τάση των Ρώσων να επισκέπτονται κυρίαρχα την Ευρώπη σε ποσοστό 51% του εξερχόμενου τουρισμού τους και μέσω της ταχύτερης διαδικασίας έκδοσης VISA, να αυξήσουμε τους επισκέπτες στη Μυθική Πελοπόννησο.

Απ’ την άλλη πλευρά, παρά την δυσκολία που δημιουργεί η απαγόρευση στους Ρώσους δημοσίους υπαλλήλους να ταξιδεύουν εκτός Ρωσίας, διαφαίνονται θετικές προοπτικές για τον ελληνικό τουρισμό από την αύξηση των προκρατήσεων κατά 20% όπως ανέφερε ο προϊστάμενος του ΕΟΤ στη Μόσχα κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ψηφιακή διακυβέρνηση αλλάζει την καθημερινότητα στην Πελοπόννησο

Με μεθοδικό σχεδιασμό και στοχευμένες παρεμβάσεις, η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρά τα τελευταία δύο χρόνια σε έναν ουσιαστικό ψηφιακό μετασχηματισμό, ενισχύοντας τη διαφάνεια, την ταχύτητα εξυπηρέτησης και την καθημερινότητα των πολιτών. Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε με την οργάνωση και τη χαρτογράφηση των διοικητικών διαδικασιών, δημιουργώντας τις βάσεις για ένα πιο σύγχρονο και λειτουργικό μοντέλο διοίκησης. Στο

Ενημέρωση για το νέο θεσμικό πλαίσιο και το Ηλεκτρονικό Μητρώο Σωματείων και Φορέων

Από 1η Απριλίου 2026 τίθεται σε λειτουργία στο Υπουργείο Εσωτερικών το Ηλεκτρονικό Μητρώο Σωματείων Εποπτείας Περιφέρειας, στο οποίο αυστηρά-υποχρεωτικά και με δική τους αποκλειστική μέριμνα θα καταγράφονται ανεξαιρέτως  οι φορείς που υπάγονται στο πεδίο νόμιμης εποπτείας εκ των οικείων Περιφερειών. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενημερώνει τους συλλόγους, τα σωματεία και τους λοιπούς μη κερδοσκοπικούς φορείς που

25η Μαρτίου | Δημήτρης Πτωχός: Το όραμα της ελευθερίας γίνεται πράξη μέσα από τη συνέχεια

Στην Καλαμάτα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός παρέστη στις εκδηλώσεις για την 205η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821 και την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, οι οποίες ανέδειξαν τον διπλό συμβολισμό της ημέρας, της πίστης και της εθνικής μνήμης. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την έπαρση της σημαίας στην πλατεία 23ης Μαρτίου, ενώ

Αναδοχή παιδιού | Πρωτοβουλίες στήριξης και ενημέρωσης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σαφές μήνυμα κοινωνικής ευθύνης και ενεργοποίησης των πολιτών στέλνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενισχύοντας τον θεσμό της αναδοχής ανηλίκων και αναδεικνύοντας τη σημασία του για την προστασία των παιδιών που στερούνται οικογενειακού περιβάλλοντος. Η αναδοχή αποτελεί μια ουσιαστική πράξη φροντίδας και προσφοράς, δίνοντας τη δυνατότητα σε παιδιά που δεν μπορούν προσωρινά να ζήσουν με τη βιολογική

ΔΗΜΟΦΙΛΗ