Τετάρτη, 9 Ιουλίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Σταθερή η άνοδος της Μυθικής Πελοποννήσου στη Ρωσική αγορά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με μεγάλες αξιώσεις η Μυθική Πελοπόννησος στη ΜΙΤΤ 2017 – Με συνέπεια και μεθοδικότητα στο σχεδιασμό και την εξωστρέφειά της, η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετέχει σε όλα τα μεγάλα τουριστικά γεγονότα, που διαμορφώνουν το προφίλ της, ως τουριστικού προορισμού.

Με μεγάλες αξιώσεις η Μυθική Πελοπόννησος στη ΜΙΤΤ 2017

Έτσι και φέτος, η Μυθική Πελοπόννησος ταξίδεψε στη Ρωσία για να συμμετάσχει στο κορυφαίο τουριστικό γεγονός, την τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στη Μόσχα.

Ως συνεκθέτης με τον ΕΟΤ, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με εκπροσώπους της τους εντεταλμένους συμβούλους τουρισμού, την Περιφερειακή Σύμβουλο κα. Αντωνία Μπούζα και τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Αναστάσιο Τζανή και με συμμετοχή του Δήμου Σπάρτης, με την προσωπική παρουσία του Δημάρχου κ. Ευάγγελου Βαλιώτη , εκπροσώπων του Δήμου Ερμιονίδας, τουριστικών πρακτόρων, ξενοδόχων και λοιπών επιχειρηματιών, συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού MITT στη Μόσχα (14 – 16 Μαρτίου).

Το περίπτερο της Μυθικής Πελοποννήσου επισκέφθηκε ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα κ. Ανδρέας Φρυγανάς και η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στη Μόσχα κα Ελένη Βακάλη και δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την Πελοπόννησο.

Οι επισκέπτες της έκθεσης, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τη Μυθική Πελοπόννησο, ενημερώθηκαν μέσω των εντύπων για τον προορισμό και γεύτηκαν τα εξαιρετικά πελοποννησιακά προϊόντα στα κεράσματα που προσφέρθηκαν στους επισκέπτες.

Οι αεροπορικές συνδέσεις με τον αερολιμένα της Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» βοηθούν την εξωστρεφή πολιτική Περιφέρειας, ενώ σε συναντήσεις των εκπροσώπων της Περιφέρειας με μεγάλους τουριστικούς πράκτορες της ρωσικής τουριστικής αγοράς, συζητήθηκε η προοπτική και νέων πτήσεων από τη Ρωσία στην Πελοπόννησο.

Η διευκόλυνση των Ρώσων πολιτών στο ζήτημα της VISA SENGHEN και το τουριστικό έτος Ελλάδος – Ρωσίας που ξεκινά τον Οκτώβριο, ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων των εκπροσώπων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τον Έλληνα πρέσβη στη Μόσχα κ. Ανδρέα Φρυγανά και υπευθύνους του Ελληνικού Προξενείου στη Μόσχα καθώς και ο προγραμματισμός και η υλοποίηση δράσεων που θα ενισχύσουν το τουριστικό ρεύμα προς την Πελοπόννησο.

Έρευνες που παρουσιάστηκαν στην έκθεση ΜΙΤΤ 2017, έδειξαν πως οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους, με τα Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, να μην έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις.

Στόχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, είναι να αξιοποιήσουμε την τάση των Ρώσων να επισκέπτονται κυρίαρχα την Ευρώπη σε ποσοστό 51% του εξερχόμενου τουρισμού τους και μέσω της ταχύτερης διαδικασίας έκδοσης VISA, να αυξήσουμε τους επισκέπτες στη Μυθική Πελοπόννησο.

Απ’ την άλλη πλευρά, παρά την δυσκολία που δημιουργεί η απαγόρευση στους Ρώσους δημοσίους υπαλλήλους να ταξιδεύουν εκτός Ρωσίας, διαφαίνονται θετικές προοπτικές για τον ελληνικό τουρισμό από την αύξηση των προκρατήσεων κατά 20% όπως ανέφερε ο προϊστάμενος του ΕΟΤ στη Μόσχα κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

VisitPeloponnese: Πρόγραμμα εκθέσεων και δράσεων εξωστρέφειας της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2ο εξάμηνο του 2025

 Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοινώνει το επικαιροποιημένο πρόγραμμα συμμετοχής της σε επιλεγμένες τουριστικές εκθέσεις και στοχευμένες δράσεις δικτύωσης μέχρι το τέλος του 2025. Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάδειξης της Πελοποννήσου ως ολοκληρωμένου προορισμού αυθεντικών εμπειριών, με συγκεκριμένη στόχευση ανά αγορά. Στο επίκεντρο της στρατηγικής βρίσκεται η ενεργή συμμετοχή των επαγγελματιών του τουρισμού και

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στους νομούς Λακωνίας και Μεσσηνίας την Πέμπτη 10 Ιουλίου 2025

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Πέμπτη 10 Ιουλίου προβλέπεται υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στις Περιφερειακές Ενότητες Λακωνίας και Μεσσηνίας και κατηγορία κινδύνου 3 στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά

Η Κορινθία στο επίκεντρο της διαστημικής τεχνολογίας-Γκιολής: «Τιμή για την Περιφέρειά μας η συμμετοχή σε μια παγκόσμια επιστημονική πρωτοπορία»

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αναστάσιου Γκιολή στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου – Παρουσίαση επαναστατικού πειράματος από τον Πρόεδρο του ΕΑΑ Σπύρο Βασιλάκο και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Σταύρο Καλαφάτη Μια ξεχωριστή επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου στην Κορινθία, με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας, Αναστάσιου Γκιολή, του Προέδρου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κ. Σπύρου Βασιλάκου, και του

Οδηγίες προστασίας για τους πολίτες από την Περιφέρεια Πελοποννήσου λόγω καύσωνα

Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας, απευθύνει ισχυρή σύσταση για αυξημένη προσοχή λόγω των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις προσεχείς ημέρες στην Περιφέρειά μας. Ο καύσωνας αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες όπως βρέφη, ηλικιωμένοι, άτομα με χρόνια νοσήματα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ