Με δυναμική παρουσία στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Salon Mondial du Tourisme 2024 η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με ιδιαίτερη επιτυχία η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε, με δικό της περίπτερο, στην κορυφαία διεθνή Έκθεση Τουρισμού Salon Mondial du Tourisme, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, το χρονικό διάστημα 14-17 Μαρτίου 2024.

Η Salon Mondial du Tourisme, αποτελεί σημαντικό βαρόμετρο των τάσεων της γαλλικής τουριστικής αγοράς και πηγή έμπνευσης για το γαλλικό κοινό καθώς οι επαγγελματίες και φορείς που συμμετέχουν σε αυτή υποστηρίζουν και συμβουλεύουν για τους μελλοντικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Στο παραπάνω πλαίσιο, το καλαίσθητο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αποτέλεσε πόλο έλξης και φιλοξένησε πολλούς επισκέπτες και τις τέσσερις ημέρες της έκθεσης, οι οποίοι εκδήλωσαν τον θαυμασμό τους για τον τόπο μας και  ενημερώθηκαν για το ποικιλόμορφο τουριστικό της προϊόν.

Από Ελληνικής πλευράς, επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης, Χαράλαμπος Μπονάνος και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης, Δημήτριος Νικολακόπουλος.

Όπως τόνισε ο κ. Μπονάνος: «η παρουσία μας στην Salon Mondial du Tourisme 2024, στέφθηκε πραγματικά με μεγάλη επιτυχία αφού το ενδιαφέρον και η συμμετοχή του κοινού δεν μειώθηκαν στο ελάχιστο καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Η συμμετοχή μας αποτέλεσε μία μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν τον υπέροχο τόπο μας οι φιλέλληνες Γάλλοι έτσι ώστε να τον επισκεφτούν και να απολαύσουν από κοντά την ατόφια φύση και την πολιτιστική κληρονομιά που εκπέμπει η Ολυμπιακή Γη».

Αντίστοιχα ο κ. Νικολακόπουλος ανέφερε ότι «μέσα από τη συμμετοχή της ΠΔΕ στην Salon Mondial du Tourisme 2024, επιτεύχθηκε η επέκταση των συνεργασιών στο εξωτερικό και διαμορφώθηκαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να ενισχυθεί η προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών μας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, στο πλαίσιο της υλοποίησης του ετήσιου σχεδιασμού τουριστικής προβολής της ΠΔΕ και της ανάδειξης της πολιτιστικής και κοινωνικής αυθεντικότητας της περιοχή μας. Η παρουσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο Παρίσι συνέπεσε με τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων και ως εκ τούτου, το ενδιαφέρον για την Αρχαία Ολυμπία και την επερχόμενη τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας ήταν ιδιαίτερα αυξημένο».

Στην αποστολή συμμετείχαν επίσης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού και Απασχόλησης ΠΔΕ, Δρ. Λαυρέντιος Βασιλειάδης η Προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής ΠΔΕ, Γεωργία Παπασπύρου και το στέλεχος του Τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιολάντα Δελή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πάνω από 800 φυτά κάνναβης κατασχέθηκαν στην Καλαμάτα

Οι εμπεριστατωμένες έρευνες, οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης...

Διαγωνισμός για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης παροχής της υπηρεσίας ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΑΚΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ – Ομάδα 1 της υπ΄ αριθ. 1/2024 (ορθή επανάληψη)...

Κάντε κλικ για να δείτε τα Στοιχεία Διαγωνισμού (Α/Α Συστήματος:   ) μέσω του http://www.promitheus.gov.gr/ Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B]     The post Διαγωνισμός για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης παροχής της

Πανελλήνιες 2024: Πότε ξεκινούν – Όλο το πρόγραμμα των εξετάσεων

O χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις...

Από το Ναύπλιο η αποφυλάκιση των 9 Αιγυπτίων που κατηγορούνται για το ναυάγιο της Πύλου

Από τις δικαστικές φυλακές Ναυπλίου που μεταφέρθηκαν με αστυνομική...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο