Τρίτη, 17 Ιουνίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Μάθετε το παιδί σας να υπακούει

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αν ανήκετε στην κατηγορία των γονιών που οι λέξεις δεν έχουν καμία απολύτως επίδραση στα μικρά τους, δοκιμάστε τους τρόπους που σας προτείνουμε για να το πείσετε πως αξίζει τον κόπο να σας ακούσει

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΔΙΑΡΚΩΣ

Αν οι οδηγίες, οι υποδείξεις και οι εντολές που δίνετε στο μικρό σας καθημερινά ξεπερνούν τα όρια σε αριθμό, δεν είναι παράλογο το μικρό σας να πάψει κάποια στιγμή να σας υπακούει, αφού μπορεί να συγκρατήσει μόνο έναν αριθμό από οδηγίες την ημέρα. Επιλέξτε λοιπόν τα πιο σημαντικά από αυτά που πρέπει να κάνει και περιορίστε στο ελάχιστο τις υποδείξεις σας.

 

ΓΙΝΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΑΚΡΟΑΤΗ

Τα παιδιά μαθαίνουν παρατηρώντας και εσείς είστε οι βασικοί του δάσκαλοι. Προκειμένου να μάθετε το μικρό σας να σας ακούει, θα πρέπει να εξασκηθείτε και εσείς οι ίδιοι ώστε να είσαστε καλοί ακροατές. Αυτό σημαίνει πως όταν κάποιος σας μιλάει θα πρέπει να εστιάζετε εκτός από τις λέξεις και στη γλώσσα του σώματος. Να το κοιτάτε στα μάτια και να προσπαθείτε να κατανοήσετε το πραγματικό νόημα πίσω από τις λέξεις και να ανταποκρίνεστε δείχνοντας ότι κατανοείτε το περιεχόμενο του λόγου του.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΝ

Αφήστε τα λόγια κατά μέρος και προχωρήστε σε πράξεις. Αν το μικρό σας δεν μαζεύει τα παιχνίδια του, ανεξαρτήτως πόσες φορές του το έχετε πει, αποθηκεύσετε τα σε ένα κουτί και φυλάξτε τα για λίγο καιρό στην ντουλάπα όπου δεν έχει πρόσβαση. Ή αν πάλι αρνείται να φτιάξει το σακίδιό του για το σχολείο περιμένοντας από εσάς να το ετοιμάσετε, πολύ απλά αφήστε το να υποστεί τις συνέπειες την επόμενη μέρα στην τάξη αν έχει ξεχάσει κάτι.

 

ΔΕΙΞΤΕ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ

Καμιά φορά τα παιδιά αρνούνται να ακούσουν γιατί με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να στείλουν ένα μήνυμα όπως για παράδειγμα ότι έχουν κουραστεί με τις διαρκείς υποδείξεις και εντολές. Σε αυτή την περίπτωση δείξτε του την αγάπη σας με μια αγκαλιά αντί για φωνές όταν κάνει κάτι που σας βγάζει εκτός εαυτού.

 

ΨΙΘΥΡΙΣΤΕ

Όσο πιο πολύ θυμώνετε τόσο πιο πολύ αυξάνεται ο τόνος της φωνής σας. Ωστόσο με το να χαμηλώσετε την ένταση της φωνής σας θα κάνετε ακριβώς το αντίθετο από αυτό που περιμένει ή έχει συνηθίσει. Και το πιθανότερο είναι τα αποτελέσματα αυτής της τακτικής να σας εκπλήξουν ευχάριστα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ημερίδα για τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Δυτικής Κορινθίας στο Ξυλόκαστρο – Νέα ευρήματα παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο κοινό

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» στο Ξυλόκαστρο η ημερίδα με θέμα «Αρχαιολογικοί Θησαυροί της Δυτικής Κορινθίας», την οποία συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας Αναστάσιου Γκιολή και της Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Αθηνάς Κόρκα, υπογραμμίζοντας τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ανθεκτικότητα και ποικιλομορφία ως καταλύτες βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης – Η περίπτωση της Επιδαύρου στο επίκεντρο διεθνούς ακαδημαϊκού διαλόγου

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Νικολάου στη Μάδαρα Αρχαίας Επιδαύρου, η επιστημονική εκδήλωση με θέμα: «Ανθεκτικότητα και Ποικιλομορφία ως βασικά πλεονεκτήματα στην Ανάπτυξη Τουριστικών Προορισμών – Η Επίδαυρος ως Περίπτωση Μελέτης». Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Π.Ε. Αργολίδας, του Δήμου Επιδαύρου και του Κέντρου Αριστείας για τον

Δημήτρης Πτωχός: «Το Μελιτζάzz είναι η ψυχή της Τσακωνιάς και η έμπνευση για όλη την Περιφέρεια»

Melitzazz 2025 | «Τζουμπελού»: Η γιορτή της Τσακωνιάς επιστρέφει στο Λεωνίδιο 3 – 6 Ιουλίου Στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα  16 Ιουνίου η συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του Melitzazz 2025, του ξεχωριστού φεστιβάλ του Λεωνιδίου που επιστρέφει φέτος από τις 3 έως τις 6 Ιουλίου, με τίτλο «Τζουμπελού»

Εγκρίσεις κρίσιμων έργων και πρωτοβουλιών με γνώμονα την ασφάλεια, την ανάπτυξη και τη λειτουργικότητα από την Περιφερειακή Επιτροπή

Υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Χρήστου Λαμπρόπουλου, συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή, λαμβάνοντας σειρά σημαντικών αποφάσεων που αφορούν έργα υποδομής, τεχνικές παρεμβάσεις, κοινωνική οργάνωση και πολιτιστικές δράσεις στις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου. Με γνώμονα την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, την αποτελεσματική αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων, αλλά και την τόνωση της τοπικής οικονομίας, εγκρίθηκαν μεταξύ άλλων:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ