Οι Γιατροί του Κόσμου παρέλαβαν το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2022

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 © European Union 2022 - Source : EP

Για την επείγουσα ανταπόκρισή τους στη φροντίδα των εκτοπισμένων ανθρώπων από την Ουκρανία

[iframe width=”1280″ height=”720″ src=”https://www.youtube.com/embed/rXpHLlgLtVc” title=”Το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2022 στους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022 στην αίθουσα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής του Βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη 2022, με το οποίο τιμήθηκαν οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας για το έργο τους στην υποστήριξη του εκτοπισμένου πληθυσμού από την Ουκρανία, που αναζητά ασφάλεια και βοήθεια στις γειτονικές χώρες και στην Ελλάδα.

Το βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και επιβραβεύει έργα που οργανώνονται από άτομα ή οργανισμούς που ενθαρρύνουν την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των πολιτών της ΕΕ, τη διασυνοριακή συνεργασία που ενισχύει το ευρωπαϊκό πνεύμα, τις αξίες και τα θεμελιώδη δικαιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Φέτος υποβλήθηκαν 300 αιτήσεις από τις οποίες επελέγησαν 30 νικητές.

Το βραβείο παρέδωσε η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Dita Charanzová, στην πρόεδρο των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας, κ. Χαρά Τζιουβάρα, η οποία ανέφερε «Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου για την τιμητική διάκριση που αναγνωρίζει το έργο των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας στην προάσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, της προσφοράς και της αλληλεγγύης. Αξιοποιώντας την πολύχρονη εμπειρία μας, οι Γιατροί του Κόσμου καταφέραμε να ανταποκριθούμε άμεσα και αποτελεσματικά στις ανάγκες χιλιάδων ανθρώπων που εκτοπίστηκαν από την Ουκρανία αναζητώντας ασφάλεια. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλους όσους και όσες μας στήριξαν – και συνεχίζουν να μας στηρίζουν – με την εθελοντική τους προσφορά ή ακόμα και συνδράμοντας με οικονομική και υλική βοήθεια. Η εμπιστοσύνη που έδειξαν ακόμα μια φορά στους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας, μας γεμίζει αισιοδοξία για όλα όσα μπορούμε να καταφέρουμε όλοι μαζί, ως ενεργά μέλη της Κοινωνίας των Πολιτών.»

giatroi tou kosmou2022

Από την έναρξη των εχθροπραξιών, οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας ανέπτυξαν τις δράσεις τους, τόσο στα σύνορα της Ρουμανίας/Ουκρανίας όσο και στην Ελλάδα, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα οι δράσεις επεκτάθηκαν και στο εσωτερικό της Ουκρανίας. Μέχρι σήμερα οι Γιατροί του Κόσμου έχουν παραδώσει εντός της Ουκρανίας, περισσότερους από 80 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας με είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, φάρμακα και υγειονομικό υλικό, ενώ οι ιατρικές παρεμβάσεις πραγματοποιούνται πλέον σε 6 περιφέρειες της Ουκρανίας.

Στην Ελλάδα, μέσω των Ανοικτών Πολυϊατρείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι Γιατροί του Κόσμου συνεχίζουν να προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες, ψυχοκοινωνική υποστήριξη και υλική βοήθεια σε Ουκρανούς πολίτες που έχουν έρθει στη χώρα μας.

  • ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • VIDEO

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Tα «ερυθρόλευκα» ευρωπαϊκά τρόπαια στην Πελοπόννησο

Στην Πελοπόννησο θα ταξιδέψουν τις επόμενες ημέρες οι ευρω-κούπες...

Συλλήψεις στην Λακωνία για ναρκωτικά, όπλα και κλοπές

Ενημερωτικό Δελτίο Αδικημάτων και Συμβάντων Πελοποννήσου. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Συνελήφθη ένα...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Γορτυνία

Την Τρίτη 23/07/2024 λόγω εργασιών ενίσχυσης του Δικτύου του...

Καιρός: Επιμένουν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες

Συνεχίζεται και σήμερα Παρασκευή (19/7) ο καύσωνας διαρκείας στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο