«Ανεβάζουν» ταχύτητα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, οι οποίοι θα διενεργούνται κάθε Τετάρτη και Παρασκευή. Ειδικά, αύριο Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, θα διεξαχθούν μόνο ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, καθώς οι πλειστηριασμοί στα Ειρηνοδικεία αναβλήθηκαν, μετά από απόφαση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου.

Συγκεκριμένα, αύριο, Τετάρτη, βγαίνουν στο «ηλεκτρονικό σφυρί» 11 ακίνητα από τα 12 που έχουν αναρτηθεί στην ειδική πλατφόρμα, καθώς ο ένας πλειστηριασμός βρίσκεται σε αναστολή.

Επισπεύδουσα τράπεζα στους επτά από αυτούς τους πλειστηριασμούς είναι η Τράπεζα Πειραιώς, ενώ τους υπόλοιπους επισπεύδει η Eurobank.

Τα ακίνητα που έχουν αναρτηθεί στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αφορούν κυρίως καταστήματα, επιχειρηματικές απαιτήσεις, περιπτώσεις ψιλής κυριότητας επί κατοικιών στην Αθήνα, καθώς και έναν αγρό με κατοικία στο Καπανδρίτι και ένα διαμέρισμα στην Αργυρούπολη.

Θυμίζεται ότι, μέχρι στιγμής, έχουν χαρακτηριστεί γόνιμοι μόνο τρεις πλειστηριασμοί μέσω της πλατφόρμας. Συνολικά, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα έχουν αναρτηθεί μέχρι σήμερα 111 ακίνητα, τα οποία πρόκειται να βγουν στο «σφυρί» έως τις 27 Ιουνίου 2018. Σταδιακά, βέβαια, προστίθεται στην πλατφόρμα και νέοι πλειστηριασμοί, ενώ μπορούν να αλλάξουν ημερομηνίες ή ακόμη και τιμές εκκίνησης –όπως έγινε στην περίπτωση της Αίολος Κεντέρης.

Αναβάλλονται οι φυσικοί πλειστηριασμοί

Αναβάλλονται οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί στα Ειρηνοδικεία την Τετάρτη, μετά από απόφαση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου.

Η αναβολή αφορά στους πλειστηριασμούς με επισπεύδοντες τις τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τους Δήμους και τα ασφαλιστικά ταμεία. Διευκρινίζεται ότι οι  ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και αυτοί που αφορούν επισπεύδοντες ιδιώτες θα διεξαχθούν κανονικά.

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου των Συμβολαιογράφων έλαβε την εν λόγω απόφαση προκειμένου να υλοποιηθούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις, οι σχετικές με τη διαδικασία διενέργειας πλειστηριασμών.

«Είναι αυτονόητο ότι η διαδικασία διεξαγωγής πλειστηριασμών απαιτεί ευαίσθητους χειρισμούς από όλες τις πλευρές και κοινός στόχος αποτελεί η ομαλή και ασφαλής διεκπεραίωση τους προς το συμφέρον όλων υπό τις παρούσες εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για την ελληνική κοινωνία και αγορά», αναφέρει η ανακοίνωση.

Προς κατάργηση των πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία

Σχέδιο για τη διεξαγωγή αποκλειστικά ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έχει «στα σκαριά» το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, το σχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, αναμένεται να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα και θα προβλέπει την ολοκληρωτική «απόσυρση» των ειρηνοδικείων από τη διαδικασία πλειστηριασμών, κάτι που άλλωστε επιθυμούν, όπως έχουν πει, και οι συμβολαιογράφοι.

Εκ των πραγμάτων θα υπάρξει μεσοδιάστημα προσαρμογής, κατά το οποίο οι πλειστηριασμοί θα γίνονται τόσο ηλεκτρονικά, όσο και στα κατά τόπους ειρηνοδικεία.

insider.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κώστας Τζιούμης: «Στόχος η Τρίπολη να γίνεται γνωστή παντού, να αυξάνει την επισκεψιμότητά της»

Με party ολοκληρώθηκε το φετινό TEDxKlonatzidika την Κυριακή (19/5/2024) στην Τρίπολη. Παρών και ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές, στα παιδιά επιστήμονες από την Τρίπολη τα οποία «δεν ξεχνούν και ενδιαφέρονται για την πόλη τους». Στη συνέχεια, ο κ. Τζιούμης αναφέρθηκε στις σημαντικές ομιλίες που έγιναν στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο και

Συνελήφθησαν 17 άτομα σε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση στην Κορινθία

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών,...

Δωρεάν Δερματολογικός Έλεγχος έναντι του Καρκίνου του Δέρματος από τους Ιατρικούς Συλλόγους, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου 

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αφορμή τη καθιέρωση του Μάϊου ως μήνας ευαισθητοποίησης για το Μελάνωμα, διοργανώνει σε συνεργασία με την Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία και τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους  δράση προληπτικής δερματολογικής εξέτασης με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού για τη νόσο, τα μέτρα πρόληψης και

Αποτελέσματα 6ου Αγώνα Δρόμου Ειρήνης «Γρηγόρης Λαμπράκης»

Τα αποτελέσματα του 6ου Αγώνα Δρόμου Ειρήνης «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ» 21km Δείτε τα αποτελέσματα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο