Αντίστροφη μέτρηση για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην τελική ευθεία έχει μπει η διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών με το τελευταίο εμπόδιο για την επίσημη πρεμιέρα τους την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου να ετοιμάζεται να αρθεί την Δευτέρα όπου πραγματοποιείται η γενική συνέλευση των συμβολαιογράφων.

Εκεί οι συμβολαιογράφοι αναμένεται να άρουν την αποχή που είχαν εξαγγείλει, αφού όπως φαίνεται μετά από διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση βρέθηκε λύση σε μια σειρά ζητήματα που τους απασχολούσαν, τα οποία είχαν να κάνουν κυρίως με την προστασία τους κατά την διάρκεια των πλειστηριασμών.

Έτσι την Τετάρτη, όπως όλα δείχνουν, θα πραγματοποιηθούν οι πρώτοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, οι οποίοι θα ξεκινήσουν δοκιμαστικά αλλά θα επεκταθούν γρήγορα, αφού ο στόχος είναι μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2018 το 70% των πλειστηριασμών να γίνονται ηλεκτρονικά.

Σημειώνεται ότι οι Θεσμοί έχουν ζητήσει να γίνονται 600-700 πλειστηριασμοί τους πρώτους μήνες του νέου έτους με σταδιακή αύξηση μετά το δεύτερο εξάμηνο, ώστε ο συνολικός αριθμός να φτάσει τις 18.000.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, το ηλεκτρονικό σύστημα στην αρχική του φάση θα λειτουργήσει μία φορά την εβδομάδα αντί των τριών ημερών που προβλέπει ο νόμος, δηλαδή κάθε Τετάρτη. Δύο ημέρες πριν, δηλαδή τη Δευτέρα στις 5 μ.μ. λήγει και η προθεσμία που έχουν οι υποψήφιοι πλειοδότες να εγγραφούν στο σύστημα και να καταθέσουν την εγγυητική επιστολή που υποχρεούνται, προκειμένου να λάβουν μέρος στη διαδικασία του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα με τους πρώτους περίπου δέκα πλειστηριασμούς θα ανοίξει σε όσους έχουν εγγραφεί στο σύστημα και έχουν καταθέσει την απαιτούμενη εγγύηση, που ισούται με το 30% της πρώτης προσφοράς.

Η διαδικασία θα διαρκέσει για τέσσερις ώρες, κατά τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι θα προτείνουν την τιμή που είναι διατεθειμένοι να δώσουν βάσει μιας ανοικτής πλειοδοτικής διαδικασίας. Έτσι, κάθε πλειοδότης θα μπορεί να βλέπει στο σύστημα την υψηλότερη τιμή που επιτυγχάνεται κάθε φορά και τη θέση την οποία λαμβάνει η δική του προσφορά και ανάλογα να αποφασίζει για τη βελτίωση ή όχι της δικής του προσφοράς.

insider.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αποτελέσματα 6ου Αγώνα Δρόμου Ειρήνης «Γρηγόρης Λαμπράκης»

Τα αποτελέσματα του 6ου Αγώνα Δρόμου Ειρήνης «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ» 21km Δείτε τα αποτελέσματα...

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ στην Κεφαλονιά

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης...

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρομποτικής | Δημήτρης Πτωχός: «Ενθαρρύνουμε πρωτοβουλίες που προάγουν την εκπαίδευση, την τεχνολογία και την ανάπτυξη»

Με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκε το 3 ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων, το Σάββατο 18 Μαΐου, στην Καλαμάτα. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, είχε την ευκαιρία να συναντήσει από κοντά τους μελλοντικούς επιστήμονες, να δει τις δημιουργίες τους και να μιλήσει μαζί τους για τις πρωτότυπες ιδέες τους. «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει

Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 24 Μαΐου

Συνολικά 72.577.679 ευρώ θα καταβληθούν σε 67.269 δικαιούχους, από...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο