Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας σε κανονικά για την εποχή επίπεδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η πτώση της θερμοκρασίας σε κανονικά για την εποχή επίπεδα και οι βροχές και οι καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της χώρας θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού την Κυριακή (11/5).

Στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία.

Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και βαθμιαία στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα αυξηθούν και θα σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα σε όλη τη χώρα. Θα φτάσει στα βόρεια τους 20 με 22 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 24 με 26 βαθμούς και κατά τόπους στα νότια ηπειρωτικά τους 27 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι τοπικά θα αυξηθούν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6, που από το απόγευμα θα γίνουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Θράκη λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες .
Στη Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 που βαθμιαία θα γίνουν μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 με 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός, όμως από τις προμεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στο βόρειο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 και στα νοτια τοπικά 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

 

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στα ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη βόρεια Εύβοια και θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 που μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα γίνουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 και τοπικά έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα στην Κρήτη και το βράδυ στις βόρειες Κυκλαδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στις Κυκλάδες 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 22 και στην Κρήτη τοπικά έως 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

 

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αρχικά σχεδόν αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, οι οποίες από αργά το απόγευμα στα βόρεια θα αυξηθούν.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα στα βόρεια.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 24 με 25 βαθμούς Κελσίου και στις βορειότερες περιοχές από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες. Από αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις ανατολικότερες περιοχές και θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 και στις Σποράδες από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νεανική Επιθετικότητα: Από τα αίτια στην ελπίδα της πρόληψης

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2026 και ώρα 19:00 Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης Ο Δήμος Τρίπολης και το ΕUROPE DIRECT Πελοποννήσου διοργανώνουν εκδήλωση με κεντρικό θέμα την επιθετικότητα και παραβατικότητα των νέων την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2026 και ώρα 19:00 στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης. Έχοντας ως δεδομένο ότι η νεανική επιθετικότητα, βία και παραβατικότητα δεν είναι αποκλειστικότητα της

LIVE | 7o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΠΑΝΟΣ – «ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΣΟΥΓΙΟΥΛ!» (16/3/2026)

Η “ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ” εις ενθύμιον των 120 χρόνων από τη γέννηση του ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΥΝΘΕΤΗ -γεν. το 1906- αφιερώνει τη βραδιά της Δευτέρας 15 Μάρτη στον ΜΙΧΑΛΗ ΣΟΥΓΙΟΥΛ! Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΟΥΓΙΟΥΛ, τη δεκαετία του 1920 ερχόταν στην Τρίπολη, για διακοπές, και απ' εδώ ξεκίνησε το συνθετικό έργο του γράφοντας τα πρώτα τραγούδια του...! Ιδεώδης ερμηνευτής των τραγουδιών του ΣΟΥΓΙΟΥΛ ο δικός μας -από τα Τρόπαια- ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΣΕΡΤΟΣ, που, με την Ορχήστρα του, από τη σκηνή, του “Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου, θα μας ταξιδέψει σε άλλες ρομαντικές αλλοτινές εποχές... εποχές των αρχοντορεμπέτικων και όχι μόνο...! Όμως, και ΘΟΔΩΡΟΣ ΡΟΥΜΠΑΝΗΣ θα είναι παρών ενώ, ενώ τον Μπάμπη Τσέρτο θα προλογίσει ο γνωστός Μουσικοκριτικός, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΤΗΣ! Τον πρώτο λόγο θα έχει ο Τριπολίτης ΣΩΤΗΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ιδιοκτήτης και Δ/ντής της αρχαιότερης στην Ελλάδα, “ΣΧΟΛΗΣ ΣΤΑΥΡΑΚΟΥ”, που, από εκεί έχουν αποφοιτήσει τα μεγάλα ονόματα του Κινηματογράφου και της Τηλεόρασης! Η αλήθεια είναι πως ο χώρος του “Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου”, για μια ακόμη φορά, θ' αποδειχθεί μικρός για να δεχθεί τόσο κόσμο... Η Συναυλία αρχίζει στις 08:00 το βράδυ... και, όπως πάντα, η ΕΙΣΟΔΟΣ θα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ για το κοινό...!

Ανακοίνωση

Σας ενημερώνουμε ότι μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης των οργάνων ενδυνάμωσης, από σήμερα Δευτέρα 16 Μαρτίου 2026, τίθεται σε πλήρη λειτουργία η αίθουσα βαρών του Δ.Α.Κ. Δήμου Τρίπολης. Η Αντιδήμαρχος Τρίπολης Σταθούλη Θεοδώρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ