Πελοπόννησος, Greece

Yπουργείο: Τέλος τα καύσιμα σε όποιον μοτοσυκλετιστή δεν φοράει κράνος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, όπως και η ομοσπονδία βενζινοπωλών, συμφώνησαν με την πρόταση του υπουργείου Υγείας να μην πωλούνται καύσιμα σε δικυκλιστές χωρίς κράνος και το υπουργείο Ανάπτυξης συνέταξε την σχετική τροπολογία.

Την πρωτοβουλία είχε αναλάβει στις 16 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Υγείας και η τροπολογία θα κατατεθεί μόλις το Υπουργείο Μεταφορών καταθέσει το νέο Κ.Ο.Κ. στη Βουλή.

Μιλώντας σήμερα Πέμπτη (23/01) στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο κ. Θεοδωρικάκος, τόνισε πως «επιτελείται πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο σε αυτή την επιτροπή».

«Θέλω μάλιστα να ευχαριστήσω για την σκέψη και την πρωτοβουλία τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα σπουδαιότερο από την ανθρώπινη ζωή και την υγεία, από το να προστατεύουμε τους νέους ανθρώπους. Γιατί οι περισσότεροι που οδηγούν, είναι κυρίως νέα παιδιά που βρίσκονται σε ηλικία που αισθάνονται άτρωτοι. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να σώσουμε τις ανθρώπινες ζωές, γι’ αυτό και ανταποκριθήκαμε αμέσως».

Ο υπουργός Ανάπτυξης συνέχισε πως «αυτή η πρωτοβουλία αξίζει να αγκαλιαστεί από όλους. Είναι μια καλή ευκαιρία για μια πανεθνική καμπάνια, να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον των πάντων, να συνδράμουν όλοι, για την αυτονόητη συνήθεια ότι φοράμε κράνος όταν είμαστε πάνω στο μηχανάκι. Ώστε να μην ξαναχάσουμε ούτε έναν συνάνθρωπό μας και πρέπει να συνδράμουμε όλοι».

Επίσης, ανέφερε πως είναι μια πρωτοβουλία που είχε την θετική ανταπόκριση από τους πρατηριούχους και «είναι μια πράξη που συνδυάζει μια κοινωνικά χρήσιμη ανθρώπινη ιδέα και παράλληλα δίνουμε και τη νομική κάλυψη στους πρατηριούχους για να μπορούν να την εφαρμόσουν».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου

Σας γνωρίζουμε, ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Τρίπολης θα λειτουργήσει ΔΕΥΤΕΡΑ 15/12/2025 και ΤΕΤΑΡΤΗ 17/12/2025, λόγω της συμμετοχής του Δήμου Τρίπολης στις κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ την Τρίτη 16/12/2025.Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΛΗΜΕΝΤΙΝΗ ΚΟΡΩΝΗ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ερώτηση Κωνσταντινόπουλου για τον αδικαιολόγητο αποκλεισμό των αγροτών της Αρκαδίας από το Μέτρο 23

Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον Υπουργό Αγροτικής...

Ενημερωτική συνάντηση με τον κ. Διον. Καλαματιανό για το «Μονοπάτι της Εκεχειρίας»

Μέλη της Συμπολιτείας Ολυμπίας ενημέρωσαν τον κ. Διον. Καλαματιανό...

LIVE | Ο πολυσυζητημένος μάρτυρας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ καταθέτει στην Εξεταστική Επιτροπή

Ο Γιώργος Ξυλούρης, γνωστός και ως «Φραπές», καταθέτει σήμερα...
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ