Ε.Υ.Π.Σ. Πελοποννήσου: Συνεχόμενες μετακινήσεις προσωπικού και οχημάτων για ενίσχυση σε άλλες Περιφέρειες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ένωση μας αναγκάζεται να καταγγείλει το φαινόμενο των μετακινήσεων σε άλλες Περιφέρειες για ενίσχυση με προσωπικό αλλά και οχήματα για κατάσβεση πυρκαγιών.

Συγκεκριμένα πέντε (5) οχήματα την 12-13 Αυγούστου κλήθηκαν να μεταβούν για ενίσχυση στην φωτιά στο Νησί της Ζακύνθου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με διπλά πληρώματα. Επίσης για την πυρκαγιά στον Κάλαμο Αττικής 13 Αυγούστου ζητήθηκαν άλλα πέντε (5) οχήματα με διπλά πληρώματα για να συνδράμουν εκεί. Έχοντας υπ’ όψιν ότι δεν έχουν τελειώσει ακόμα οι μετακινήσεις από τις πυρκαγιές Σπέτσες, Κύθηρα, Υάμεια Μεσσηνίας ,Ελαία Γορτυνίας, Μανθυρέα και Παρθένι Αρκαδίας κ.α. φεύγουν πάλι οχήματα και προσωπικό για ενίσχυση στις ανωτέρω πυρκαγιές.

Σας μεταφέρουμε το αίσθημα αγανάκτησης που έχει δημιουργηθεί στους συναδέλφους για την στοχοποίηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τις συνεχόμενες μετακινήσεις και ενώ ο δείκτης επικινδυνότητας είναι 4 (εφαρμογή Β’ σταδίου) για ολόκληρη την περιφέρειας μας . Οι συνάδελφοι έχουν εξαντληθεί με τις μετακινήσεις αυτές καθώς έχουν κληθεί το τελευταίο διάστημα να συνδράμουν στην κατάσβεση πυρκαγιών και ο κίνδυνος τραυματισμού τους από την κούραση είναι πλέον εμφανής λόγω ότι δεν τηρούνται οι προβλεπόμενοι κανόνες ασφαλείας και η έλλειψη προσωπικού-εξοπλισμού είναι πλέον εμφανής. Τα εναέρια μέσα είναι λιγότερα από κάθε άλλη χρονιά και τα οχήματα γερασμένα κατά ένα χρόνο, με ότι αυτό συνεπάγεται. Με όλες αυτές τις μετακινήσεις οχημάτων και προσωπικού η Περιφέρεια μας που είναι από τις πιο πυρόπληκτες σε όλη την Ελλάδα έχει μείνει ’’γυμνή’’.

Ρωτάμε πλέον ανοιχτά: Ποιος είναι τελικά ο επιχειρησιακός σχεδιασμός; (σύστημα πλημμύρα ίσως)
Ποιοι είναι υπεύθυνοι για την εκπόνησή του; Γιατί φτάσαμε στα μέσα του Αυγούστου χωρίς να έχουμε όλα τα εναέρια μέσα; Είναι τυχαίες οι πυρκαγιές στα νησιά των Κυθήρων και Ζακύνθου που παρουσιαζόταν το μεγάλο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού; Αναγκάζοντας τις υπόλοιπες υπηρεσίες να συνδράμουν συνέχεια εκεί.

Καλούμε την Ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος έστω και τώρα να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν και να σκεφτεί ότι ο Πυροσβέστης δεν είναι αναλώσιμο υλικό, είναι άνθρωπος, έχει όρια και αντοχές, μία οικογένεια που τον περιμένει και δεν χρειάζεται να στέλνουμε στεφάνια ,άγημα-μπάντα και σημαία σε αυτή.

Με εκτίμηση για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΔΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΡΟΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Aποτελέσματα των αγώνων του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας στην Τρίπολη

Η πρεμιέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας ολοκληρώθηκε στο Στρατιωτικό...

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας – Ισχυροί άνεμοι και αφρικανική σκόνη

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, η...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο