Τη σφραγίδα Πέτρου Τατούλη φέρουν τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα του Δήμου Άργους – Μυκηνών

Με ικανοποίηση υποδεχθήκαμε την πολυτελή έκδοση του απολογισμού των τελευταίων έξι ετών του Δημάρχου Άργους - Μυκηνών, σημείο αναφοράς του οποίου είναι τρία κυρίως μεγάλα αναπτυξιακά έργα, τα οποία φέρουν την προσωπική σφραγίδα του Πέτρου Τατούλη, κάτι το οποίο γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με ικανοποίηση υποδεχθήκαμε την πολυτελή έκδοση του απολογισμού των τελευταίων έξι ετών του Δημάρχου Άργους – Μυκηνών, σημείο αναφοράς του οποίου είναι τρία κυρίως μεγάλα αναπτυξιακά έργα, τα οποία φέρουν την προσωπική σφραγίδα του Πέτρου Τατούλη, κάτι το οποίο γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες.

Τα έργα αυτά ενταχθήκαν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, απ’ όπου και χρηματοδοτήθηκαν, με προσωπική ευθύνη και πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Η παράλειψη αναφοράς ότι το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο από πόρους του ΠΕΠ Πελοποννήσου, όπως γνωρίζει ο φίλος Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος, παραβαίνει τους κανόνες δημοσιότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στα ίδια τα έργα. Περιμένουμε άμεσα να προβεί στις απαραίτητες διορθώσεις, διαφορετικά δίνει το δικαίωμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να απαιτήσει την επιστροφή των χρημάτων που δαπανήθηκαν για τα έργα αυτά, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει πρόβλημα στο νέο πρόγραμμα της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα, το μεγάλο έργο της αστικής ανάπλασης του Άργους εντάχθηκε από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στο πρόγραμμα της Περιφέρειας το Νοέμβριο του 2013 με συνολικούς πόρους 7,3 εκατομμύρια ευρώ. Προκειμένου να υλοποιηθεί, αφενός, διπλασίασε τον αρχικό του προϋπολογισμό πληρώνοντας ακόμη και τη μελέτη, αφετέρου, ενέκρινε επιπλέον συμπληρωματική σύμβαση, και όλα αυτά μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις του ίδιου του Περιφερειάρχη με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και τον κ. Δήμαρχο.

Σε ότι αφορά τα σχολεία Ινάχου και Κουτσοποδίου, και τα δύο έχουν επίσης χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια και το μεν πρώτο, το οποίο εντάχθηκε το Φεβρουάριο του 2013 με προϋπολογισμό 3,1 εκατομμύρια ευρώ έχει αποδοθεί στους πολίτες, το δε δεύτερο, το οποίο εντάχθηκε το Νοέμβριο του 2012 με προϋπολογισμό 2,8 εκατομμύρια ευρώ έχει ολοκληρωθεί και πολύ σύντομα αναμένονται τα εγκαίνιά του.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πελοπόννησος 360 στην Αργολίδα | Με έργα, στρατηγικές παρεμβάσεις και συνεργασίες συνεχίστηκε η πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού

Στην Αργολίδα συνεχίστηκε τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2026 η πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού, «Πελοπόννησος 360: Από τον διάλογο στην πράξη», με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επισκέψεων, συναντήσεων, αυτοψιών και σημαντικών παρεμβάσεων που αποτυπώνουν τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφέρειας σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα. Η επίσκεψη στην Αργολίδα αποτέλεσε έναν ακόμη ουσιαστικό σταθμό της πρωτοβουλίας

Συμμετοχή του Δημάρχου κ. Γ. Γκιώνη σε συνάντηση εργασίας του Σ.Π.Ο.Α.Κ. για την ΟΧΕ Πολιτιστικής Διαδρομής Ο Περίπλους του Κορινθιακού Κόλπου

Στη συνάντηση εργασίας που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ», συμμετείχε ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Γκιώνης, με αντικείμενο την πρόταση δημιουργίας της ΟΧΕ Πολιτιστικής Διαδρομής «Ο Περίπλους του Κορινθιακού Κόλπου». Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2026 στο Δημαρχείο Βέλου –

Ο Δήμος Τρίπολης δίπλα στη γυναίκα, στη μητέρα, στην εργαζόμενη

Η Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Τρίπολης, σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, το Κέντρο Κοινότητας και την Κινητή Μονάδα, το Συμβουλευτικό Κέντρο Τρίπολης του ΚΕΘΙ και τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας μετά τέκνων Δ. Τρίπολης, διοργάνωσαν ενημερωτική δράση με θέμα «Μητρότητα, οικογένεια και ισότητα: προκλήσεις και προοπτικές». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή

Το REUSE4WILL ξεκινά στην Ισπανία: Η πρώτη διεθνής συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Herrera del Duque

Το έργο REUSE4WILL ξεκίνησε επίσημα τις δραστηριότητές του με την πρώτη διεθνή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Herrera del Duque της Ισπανίας, συγκεντρώνοντας εταίρους από όλη την Ευρώπη σε μια δυναμική και ουσιαστική έναρξη αυτής της διετούς διαδρομής με επίκεντρο τον εθελοντισμό, τη βιωσιμότητα και την επαναχρησιμοποίηση. Η εκδήλωση έφερε κοντά εκπροσώπους των εταίρων οργανισμών, τοπικές

ΔΗΜΟΦΙΛΗ