Π. Νίκας για την “Πελοπόννησος” Α.Ε.: “Δεν υπάρχει κανένα πεδίο συνεννόησης πλέον”

Δεν υπήρξε απόφαση για την “Πελοπόννησος” Α.Ε. ούτε κατά την συνεχισθείσα σήμερα Πέμπτη 19 Νοεμβρίου γενική συνέλευση των μετόχων της.

“Η πλευρά της Περιφέρειας προχωρεί τις διαδικασίες που έχει αποφασίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς θεωρεί ότι πλέον δεν υπάρχει κανένα πεδίο συνεννόησης” τόνισε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας,, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι “δεν ανεχόμαστε κανενός είδους κωλυσιεργία”.

Αναλυτικά ο περιφερειάρχης, μετά την άκαρπη γενική συνέλευση σήμερα, δήλωσε τα εξής:

“Θεωρούμε απολύτως έγκυρη και νόμιμη την έκθεση των νόμιμων ορκωτών λογιστών, τους οποίους είχε ορίσει ομόφωνα το Δ.Σ. της εταιρείας, το οποίο ομόφωνα επίσης ενέκρινε την εν λόγω έκθεσή τους. Επιπλέον, θεωρούμε ότι οποιοσδήποτε άλλος έλεγχος συνιστά αμφισβήτηση της έκθεσης της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας -αλλά, εν πάση περιπτώσει, ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι δικαιούται από τον νόμο.

Πάντως, από την πλευρά της η Περιφέρεια σταμάτησε να υπογράφει προγραμματικές συμβάσεις και να έχει νέες οικονομικές δοσοληψίες με την “Πελοπόννησος” Α.Ε. και προσφεύγει στην εκκαθάριση εν λειτουργία τής εν λόγω επιχείρησης. Αμεσα δε, θα εισάγει προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο την δημιουργία νέου αναπτυξιακού αυτοδιοικητικού οργανισμού, προκειμένου η Περιφέρεια να μπορέσει να λειτουργήσει και να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας.

Ολα τα άλλα είναι θέμα της ΕΑΔ και του Εισαγγελέα Εφετών προς τον οποίον η εν λόγω Αρχή κοινοποίησε την έκθεσή της. Δεν ανεχόμαστε κανενός είδους κωλυσιεργία” κατέληξε ο περιφερειάρχης.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...
Μετάβαση στο περιεχόμενο