Πέμπτη, 12 Ιουνίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Νέα πνοή στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χώρας χάρη σε σημαντική δωρεά του Ιδρύματος «Αρχαία Πύλος»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για τον πολιτισμό και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Μεσσηνίας, υπογράφηκε η σύμβαση δωρεάς ύψους 325.000 ευρώ από το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αρχαία Πύλος», με την Υπουργό Πολιτισμού, κα Λίνα Μενδώνη, και την Πρόεδρο του Ιδρύματος, κα Κωνσταντίνα Κολοκυθά-Σταματελοπούλου.

Η δωρεά αφορά την πλήρη χρηματοδότηση για την εκπόνηση των μελετών και την κατασκευή νέας αίθουσας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χώρας, ενισχύοντας ουσιαστικά τη μουσειακή του υποδομή και αναβαθμίζοντας τη συνολική εμπειρία των επισκεπτών. Η νέα πτέρυγα θα συμβάλει καθοριστικά στην προβολή του μοναδικά πλούσιου αρχαιολογικού αποθέματος της περιοχής.

Το έργο της επέκτασης έρχεται να προστεθεί στις ήδη εξελισσόμενες εργασίες αποκατάστασης και εκσυγχρονισμού του Μουσείου Χώρας, οι οποίες υλοποιούνται από τη Διεύθυνση Μελετών και Εκτέλεσης Έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτιρίων του Υπουργείου Πολιτισμού και έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2021–2027», με συνολικό προϋπολογισμό 2.300.000 ευρώ.

Δήλωση του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα:

«Η επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου Χώρας δεν είναι απλώς ένα έργο πολιτισμού – είναι μια στρατηγική επένδυση στον τόπο μας, στην ταυτότητά μας και στο μέλλον της περιοχής. Αποτελεί καρπό πολυετούς διεκδίκησης και σχεδιασμού, καθώς και απόδειξη ότι όταν δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς ενώνονται με κοινό όραμα, τα αποτελέσματα είναι ουσιαστικά και με διάρκεια.

Η αμέριστη στήριξη του Ιδρύματος “Αρχαία Πύλος”, που αναλαμβάνει να καλύψει το σύνολο του κόστους για μελέτες και κατασκευή, αποτελεί υπόδειγμα κοινωνικής προσφοράς και πατριωτικής ευθύνης.

Σε μια εποχή που η περιφέρεια διεκδικεί δυναμικά τον ρόλο που της αξίζει, τέτοιες πρωτοβουλίες αναδεικνύονται ως καθοριστικοί παράγοντες αλλαγής.

Ευχαριστώ θερμά την Υπουργό Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη για τη σταθερή της υποστήριξη και την εμπιστοσύνη της στον Δήμο μας.

Ευχαριστώ από καρδιάς την Πρόεδρο του Ιδρύματος, κυρία Κωνσταντίνα Κολοκυθά-Σταματελοπούλου, για την πίστη στο όραμά μας, την γενναιοδωρία και το αίσθημα βαθιάς ευθύνης προς την πολιτιστική κληρονομιά της Μεσσηνίας.

Το Μουσείο της Χώρας, στην Δ.Ε. Νέστορος μπαίνει πλέον σε νέα εποχή. Κι εμείς, ως Δημοτική Αρχή, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με σχέδιο και επιμονή για έναν Δήμο με πολιτισμό, ανάπτυξη, αυτοπεποίθηση και μέλλον».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πανελλήνιες 2025: Τα θέματα των σημερινών μαθημάτων για τους υποψήφιους στα ΕΠΑΛ (vid)

Στα μαθήματα: Ηλεκτρικές Μηχανές, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Ναυσιπλοΐα II...

TRIERES | Η πρώτη Κοιλάδα Υδρογόνου ξεκινά από την Πελοπόννησο- Δημήτρης Πτωχός: «Η Περιφέρειά μας στην αιχμή της καθαρής ενέργειας και της τεχνολογικής εξέλιξης»

Με σαφές αναπτυξιακό, καινοτόμο και περιβαλλοντικό αποτύπωμα τοποθετήθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός στο εργαστήριο του προγράμματος TRIERES για τη δημιουργία της πρώτης «Μικρής Κοιλάδας Υδρογόνου» στην Ελλάδα, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, σε συνεργασία με τη Motor Oil και τον Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων. Ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός καλωσόρισε τους εκπροσώπους των υπουργείων, των ευρωπαϊκών θεσμών

Ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή επιχειρήσεων σε θεματικές γαστρονομικές δράσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Λονδίνο

Ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή επιχειρήσεων σε θεματικές γαστρονομικές δράσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Λονδίνο Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετέχει στο National Geographic Traveller Food Festival 2025, μία από τις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις που συνδέουν τον τουρισμό με τη γαστρονομία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στις 19 και 20 Ιουλίου 2025. Με περισσότερους από 40.000 επισκέπτες

Εκτακτη προσωρινή στήριξη ρευστότητας στους γεωργούς, που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, μετά την 1η ιανουαρίου 2024

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Κορινθίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αίτηση στήριξης-πληρωμής στο πλαίσιο του  Μέτρου 23  «Έκτακτη προσωρινή στήριξη ρευστότητας στους γεωργούς, που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, μετά την 1η Ιανουαρίου 2024», του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2022» σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 153616/10-6-2025  πρόσκληση του ΥΠΑΑΤ. Η

ΔΗΜΟΦΙΛΗ