Εορτασμός της Πολιούχου Φοινικούντας – Παναγίας Τριχερούσας

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και τη δέουσα λαμπρότητα θα εορτάσει και φέτος η Φοινικούντα την Πολιούχο της, Παναγία Τριχερούσα, κατά το διήμερο Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Ιουλίου 2026.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και τη δέουσα λαμπρότητα θα εορτάσει και φέτος η Φοινικούντα την Πολιούχο της, Παναγία Τριχερούσα, κατά το διήμερο Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Ιουλίου 2026.

Την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2026, παραμονή της εορτής και ώρα 7:30 μ.μ., στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φοινικούντας, όπου φυλάσσεται η θαυματουργός Ιερά Εικόνα της Παναγίας Τριχερούσας, θα τελεσθεί ο πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός.

Το Σάββατο 11 Ιουλίου 2026, κύρια ημέρα της πανηγύρεως, και ώρα 7:00 π.μ., θα τελεσθούν ο Όρθρος και η πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Ακολούθως, περί ώρα 10:30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της Φοινικούντας, με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου, των τοπικών αρχών και πλήθους πιστών, προς ευλογία των κατοίκων και των επισκεπτών.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Στον εορτασμό την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ενώ θα παραστούν εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, της Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η Φοινικούντα αναμένεται να υποδεχθεί πλήθος προσκυνητών και επισκεπτών, οι οποίοι κάθε χρόνο συμμετέχουν στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμής της Προστάτιδας της κωμόπολης.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά σε Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία

Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε τρεις άνδρες σε Κόρινθο, Μονεμβασιά και Τριφυλία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, κατασχέτοντας 107 δισκία και μικροποσότητες κάνναβης.

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Πορτοκαλί προειδοποίηση για καταιγίδες και χαλάζι. Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος Γορτυνίας

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γορτυνίας βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα ενόψει ισχυρών βροχών και καταιγίδων από την Κυριακή 1 έως τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2026, ενώ ο Δήμος απευθύνει συστάσεις στους πολίτες.
00:14:56

«Από τα παλιά»… Η Μπαντίνα της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρίπολης

«Από τα παλιά»… Η Μπαντίνα της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρίπολης

53χρονος πυροβόλησε κα σκότωσε τον 57χρονο αδερφό του, έπειτα από διαπληκτισμό

Ένας 53χρονος συνελήφθη στη Λακωνία, αφού εμφανίστηκε αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα Αερόπολης, με την κατηγορία ότι πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα 57χρονο έπειτα από διαπληκτισμό.