Η εξέλιξη των εργασιών για την υδροδότηση της δημοτικής ενότητας Άσσου – Λεχαίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με ταχύτατους ρυθμούς εξελίσσεται το έργο της διαδικτύωσης Β – Αυτοψία Δημάρχου στο σημείο. Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά το έργο της διαδικτύωσης Β΄ από την ΔΕΥΑ Κορίνθου, έργο που αφορά στην ύδρευση της δημοτικής ενότητας Άσσου – Λεχαίου, ένα αίτημα ετών που ικανοποιείται από την παρούσα δημοτική αρχή.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος βρέθηκε χθες το πρωί στο σημείο των εργασιών, ενημερώθηκε για την εξέλιξη του από τον εργολάβο κ.Χρήστο Θεοχάρη και ξεκάθαρα δήλωσε πως πριν από το καλοκαίρι η σύνδεση με τις τρεις κοινότητες θα έχει επιτευχθεί. 

«Βρίσκομαι εδώ προκειμένου να δω από κοντά την εξέλιξη των εργασιών και πραγματικά είναι εντυπωσιακή!  Το έργο θα μας επιτρέψει σε λίγες εβδομάδες  να μεταφέρουμε νερό από τη Στυμφαλία στον Άσσο και να λύσουμε πολλά προβλήματα που υπήρχαν στην περιοχή, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Ευχαριστώ τον κ.Θεοχάρη, είναι μια κορινθιακή επιχείρηση που εκτελεί το έργο, με ταχύτητα ,αρτιότητα και ποιότητα. Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την πορεία των εργασιών, βάζουμε στόχους και φροντίζουμε με καλούς συνεργάτες να τους πετυχαίνουμε! Ο εργολάβος της αναδόχου εταιρίας κ. Χρήστος Θεοχάρης επεσήμανε τις δυσκολίες του έργου αλλά και τις παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν σε σημεία όπου είχαν δημιουργηθεί υποδομές ώστε το νερό να διαρρέεται παράνομα, ενώ σημείωσε πως το χρονοδιάγραμμα τηρείται με ακρίβεια, η σύνδεση με τον άνω Άσσο απέχει μόλις 2 χιλιόμετρα.

«Ο κ.Δήμαρχος με την υπογραφή της σύμβασης μας είχε πει  να δώσουμε προτεραιότητα σε άνω και κάτω Άσσο, Περιγιάλι και Λέχαιο και κατόπιν να πέσουν τα νερά στην δεξαμενή. Είμαστε 2000 μέτρα μακριά από το να δώσουμε νερό στον Άνω Άσσο. Το αξιοσημείωτο στο έργο είναι ότι στα 12,5 χλμ δικτύου που έχουμε ήδη δημιουργήσει, έχουμε συναντήσει 450 αγωγούς, ξένα ιδιωτικά δίκτυα, και τα έχουμε αποκαταστήσει. Οι εργασίες ακολουθούν το χρονοδιάγραμμα, το έργο εκτελείται με ποιότητα και ταχύτητα». Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε από το σημείο την δημιουργία δυο μονάδων επεξεργασίας ύδατος, στο Λέχαιο και στην Αλμυρή, μονάδες που θα ενισχύσουν τις ποσότητες πόσιμου νερού και θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που δημιουργούνται το καλοκαίρι καθώς επίσης και την χρηματοδότηση του έργου αντικατάστασης των δικτύων αμιάντου συνολικά από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το ΕΣΠΑ

Στο σημείο των εργασιών βρέθηκε και ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΚ κ.Δημήτρης Παπαγεωργίου ο οποίος σημείωσε: «Προχωράμε με γοργούς ρυθμούς το έργο της διαδικτύωσης Β. Πριν το καλοκαίρι αναμένεται να έχουμε τελειώσει κι αυτό σημαίνει πως δεν θα κάνουμε αντλήσεις για την παροχή ύδατος στην περιοχή Άσσου – Λεχαίου. Μαζί με τις μονάδες επεξεργασίας θα λύσουμε ένα πολύ σημαντικό έργο. Ακολουθεί το έργο της αποχέτευσης , έργα που θα αλλάξουν συνολικά την περιοχή στην οποίαν βρισκόμαστε! 

Για έργο ζωτικής σημασίας μίλησε ο Πρόεδρος της κοινότητας Άσσου Ναπολέων Γιαννακουλόπουλος θέτοντας βέβαια και το θέμα της άρδευσης, θέμα που μαστίζει την περιοχή. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο έργο της διακλάδωσης του αρδευτικού δικτύου από τον Βιολογικό στην δημοτική ενότητα Άσσου – Λεχαίου, έργο που αναμένει έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και θα ανακουφίσει με την εκτέλεσή του τους παραγωγούς των τριών κοινοτήτων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Αρμενίας κ. Tigran Mkrtchyan είχε ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Αρμενίας κ. Tigran Mkrtchyan πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης, στο γραφείο του στο Δημαρχείο Κορίνθου.           Συζήτησαν για τις στενές σχέσεις που διαχρονικά διατηρεί η πόλη της Κορίνθου με την Αρμενία και για αδελφοποίηση της Κορίνθου με αντίστοιχη πόλη της Αρμενίας με πρόταση του

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley – ΠΛΑΚΑ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ

Στον χάρτη του πανελληνίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ μπαίνει η...

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 27/5/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 27/5/2024 appeared first on .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο