Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Δείπνο Ηλιθίων», το Σάββατο 4 Ιουλίου 2026 (ώρα 21:00 ), στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Περιβάλλοντος Στυμφαλίας , στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων « Σικυώνια 2026» του Δήμου Σικυωνίων .
Η παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο έργο του Γάλλου συγγραφέα Francis Veber και ανεβαίνει από τη θεατρική ομάδα Ευρωστίνης «Πειραματιστές», σε σκηνοθεσία της Τερέζας Λουίζου . Η δημοφιλής κωμωδία σατιρίζει με ευφυΐα την κοινωνική αλαζονεία και τις ανθρώπινες προκαταλήψεις, μέσα από γρήγορους διαλόγους και ανατρεπτικές καταστάσεις.
Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από τον εκδότη Πιερ Μαροσάν , ο οποίος συμμετέχει σε ένα εβδομαδιαίο «δείπνο ηλιθίων», όπου κάθε καλεσμένος φέρνει μαζί του κάποιον που θεωρεί «ηλίθιο». Ο Πιερ πιστεύει ότι βρήκε τον ιδανικό υποψήφιο στο πρόσωπο του Φρανσουά Πινιόν , ενός υπαλλήλου της εφορίας με πάθος για τις κατασκευές από σπίρτα . Όμως η συνάντησή τους πριν από το δείπνο εξελίσσεται σε μια σειρά απρόβλεπτων ανατροπών .
Μέσα σε λίγες μόνο ώρες, ο Πινιόν καταφέρνει να οδηγήσει τη ζωή του Πιερ σε πλήρη αναστάτωση, θέτοντας τελικά το ερώτημα ποιος είναι ο πραγματικός ηλίθιος.
Ταυτότητα παράστασης
Σκηνοθεσία: Τερέζα Λουίζου Εικαστική παρέμβαση–Ζωγραφική: Μαριάννα Νικοπούλου Καλλιτεχνική επιμέλεια: Έφη Μπουρμπουδάκη Επιμέλεια μουσικής: Τερέζα Λουίζου , Νίκος Κλημεντιώτης Επιμέλεια αφίσας & προγράμματος: Ελένη Αβραμίδη Παίζουν: Νικολέττα Αθανασοπούλου, Βασίλης Ζιοζιώκος , Νίκος Κλημεντιώτης , Γιώργος Κορδούλης , Παναγιώτης Παναγάκος, Γιάννης Σωτηρόπουλος, Νάνου Τσαντήλα .
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27470 22296 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).
Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας 200 16, Στυμφαλία Κορινθίας

