Συνελήφθησαν 654 άτομα – Τον μισό Κ.Ο.Κ. παραβίασαν οι μασκαράδες το τετραήμερο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια το τετραήμερο από 15 έως 18 Μαρτίου 2024, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε ολόκληρη τη χώρα ελέγχθηκαν συνολικά -57.965- άτομα και -44.579- οχήματα, ενώ 

 • προσήχθησαν -1.859- άτομα, 
 • συνελήφθησαν -654- άτομα για διάφορα αδικήματα,
 • βεβαιώθηκαν -11.336- παραβάσεις Κ.Ο.Κ., –67– για παράβαση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, –11– για ηχόμετρα, ενώ
 • ακινητοποιήθηκαν -60- οχήματα και κατασχέθηκαν -2-. 

Επιπλέον, στην Αττική και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες αστυνομικές δράσεις για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και την αντιμετώπιση της παραβατικής συμπεριφοράς των οδηγών.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων, βεβαιώθηκαν συνολικά -3.249- παραβάσεις Κ.Ο.Κ., για τις οποίες επιβλήθηκαν και τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα καθώς και -3- συλλήψεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ σε ελέγχους αλκοτέστ προέκυψαν -195- θετικά αποτελέσματα. 

Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:

 • -1.012- για παράνομη στάθμευση, 
 •   -281- για υπερβολική ταχύτητα, 
 •   -272- για ταχογράφο,  
 •   -214- για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
 •     -87- για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 
 •     -78- για ΚΤΕΟ,
 •     -41- για παραβίαση σηματοδοτών,
 •     -31- για κίνηση σε λεωφορειόδρομο, 
 •     -30- για ανασφάλιστο όχημα, 
 •     -25- για δακτύλιο, 
 •     -18- για χρήση κινητού τηλεφώνου,
 •       -8- για επικίνδυνους ελιγμούς και 
 • -1.152- λοιπές παραβάσεις. 

Επίσης, αφαιρέθηκαν -510- πινακίδες, -459- άδειες ικανότητας οδήγησης και
-380- άδειες κυκλοφορίας, ενώ επιπλέον, ακινητοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν
-428- οχήματα.

Περαιτέρω, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, το τριήμερο από 15 έως 17 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ειδικές δράσεις με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων. 

Οι εν λόγω δράσεις επικεντρώθηκαν σε σημεία όπου συγκεντρώνονται ανήλικοι και σημειώνονται περιστατικά ανήλικης παραβατικότητας, ενώ κατά τη διάρκεια αυτών, ελέγχθησαν -885- άτομα, προσήχθησαν -6- και συνελήφθη -1- για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι την 16 και 17 Μαρτίου 2024 και συγκεκριμένα κατά την κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, πραγματοποιήθηκαν ειδικές επιχειρησιακές δράσεις στο πλαίσιο των οποίων, ελέγχθησαν -1.848- άτομα και -1.260- οχήματα, ενώ επιπλέον συνελήφθησαν
-88- άτομα και προσήχθησαν -213-

Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, που αποσκοπούν στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΦΕΤ: Ανάκληση παρτίδας καπνιστής πέστροφας

Στην ανάκληση παρτίδας καπνιστής πέστροφας προχώρησε ο ΕΦΕΤ, μετά...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο

Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, την Δευτέρα 22 Απριλίου. Κοινές δράσεις, αναπτυξιακά προγράμματα και αθλητικές υποδομές ήταν τα κυριότερα σημεία της συζήτησης, στην οποία συμμετείχαν και στελέχη της Ομοσπονδίας και της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Με διάθεση συνεργασίας για την προβολή, την ανάδειξη

Κέντρο Κοινότητας | Το πρόγραμμα Μάϊου 2024 για την Κινητή Μονάδα

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει το πρόγραμμα της Κινητής Μονάδας του Κέντρου Κοινότητας για τον Μάιο 2024. Διαβάστε το αρχείο, ΕΔΩ.

Λειτουργίες Ελλήνων Συνθετών

Αναμένοντας την Ανάσταση του Κυρίου, θα γευτούμε το κατανυκτικό κλίμα της Σαρακοστής μέσα από επιλεγμένες Λειτουργίες Ελλήνων συνθετών (Αυγουστίνος Ρούσσος, Γιάννης Δροσίτης, Γεώργιος Πονηρίδης), ενώ το Requiem του Γιάννη Ρούσσου θα εντείνει το θρησκευτικό συναίσθημα. Μία περιήγηση στην ελληνική έντεχνη μουσική για φωνή και όργανο εναρμονισμένη με το πνεύμα των Παθών του Κυρίου. Ερμηνεύουν η

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο