Ο νέος δικηγόρος της χήρας του καπετάνιου στο pna.gr – Η οικογενειακή τραγωδία και το “πρόσωπο – κλειδί” (video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Η υπόθεση της Δήμητρας Βούλγαρη, που κατηγορείται ότι σκότωσε τον καπετάνιο σύζυγο της Θανάση Λάμπρου, τον Δεκέμβριο του 2014 και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη από το Δικαστικό Μέγαρο Τρίπολης έρχεται ξανά στην επιφάνεια – Ο ποινικολόγος και δικηγόρος της κατηγορουμένης, Αλέξης Στεφανάκης, βρέθηκε την Παρασκευή (07/04) στην Τρίπολη και μίλησε στο pna.gr για την υπόθεση και τις νέες εξελίξεις.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/UBaJeVAYn-w” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Ο κ. Στεφανάκης αρχικά ξεκαθάρισε, πως η Δήμητρα Βούλγαρη δεν έχει υπογράψει καμία ομολογία, ενώ έκανε λόγο για μια άδικη απόφαση με πολλά ερωτήματα και στοιχεία που δεν εξετάστηκαν όσο εξονυχιστικά θα έπρεπε, προκειμένου – όπως τόνισε- να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

«Βρέθηκα στην Τρίπολη για να πάρω όλα τα στοιχεία για την υπόθεση. Επιπλέον ήθελα να δω, αν έχει με απόφαση του το δικαστήριο διαβιβάσει τα πρακτικά στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, προκειμένου να διερευνηθεί η τέλεση του συγκεκριμένου αδικήματος και από έναν άλλο άνθρωπο, που εμένα μου προκύπτει μέσα από τη δικογραφία η παρουσία του. Αυτό θέλω να διερευνήσω», δήλωσε στην κάμερα του pna.gr ο κ.Στεφανάκης, ενώ παράλληλα τόνισε: «Έχουμε μια απόλυτα άδικη απόφαση. Πρέπει να καθαρογραφεί η απόφαση σύντομα, για να πάμε στο Εφετείο. Ευελπιστώ να λάμψει η αλήθεια και να έχουμε μια τελείως διαφορετική αντιμετώπιση απέναντι στη Δήμητρα Βούλγαρη. Σκοπός μας είναι η αθώωση της».


«Μιλάμε για μια οικογενειακή τραγωδία…»

Στη συνέχεια σε ερώτημα για την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Δήμητρα Βούλγαρη. που εκτίει την ποινή της στις φυλακές του Κορυδαλλού, ο γνωστός ποινικολόγος μας ανέφερε: «Μιλάμε για μια οικογενειακή τραγωδία. Υπάρχει ένα παιδί που έχει χάσει τον πατέρα του και η μητέρα του βρίσκεται στον Κορυδαλλό. Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε, πως είναι σε καλή κατάσταση η Δήμητρα. ».

«Μαζί με την πολιτική αγωγή θα αναζητήσουμε τον πραγματικό ένοχο…»

Στις δηλώσεις του ο κ.Στεφανάκης αναφέρθηκε και στον συνάδελφο του κ.Αλέξη Κούγια, δικηγόρο της οικογένειας του καπετάνιου, αναφέροντας πως θέλει την πολιτική αγωγή στο πλευρό του για την αναζήτηση της αλήθειας. «Ο συνάδελφος της πολιτικής αγωγής κ.Κούγιας είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία και είναι αδύνατον να πιστέψω, πως θεωρεί ότι το έγκλημα αυτό έχει τελεστεί από τη Δήμητρα Βούλγαρη. Θεωρώ λοιπόν ,ότι στο δεύτερο βαθμό, μαζί με την πολιτική αγωγή θα αναζητήσουμε την αλήθεια αυτής της ιστορίας και τον πραγματικό ένοχο, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι η Δήμητρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν είχε καμία συμμετοχή η Δήμητρα στο έγκλημα – Πρέπει να επανεξεταστούν κάποια στοιχεία…»

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με το εάν ο ίδιος θεωρεί, πως δεν εξετάστηκαν επαρκώς κάποια στοιχεία της υπόθεσης, τόνισε: «Νομίζω πως υπήρξε πολύ μεγάλη ένταση στο πρωτόδικο δικαστήριο και αυτό δεν βοήθησε, στο να τεθούν και να ερευνηθούν, όπως πρέπει τα στοιχεία, που υπάρχουν στην δικογραφία», ενώ αναφερόμενος στην Δήμητρα Βούλγαρη, δήλωσε: «Δεν πιστεύω ούτε πως συμμετείχε στο έγκλημα, ούτε πως είναι ηθική αυτουργός. Είναι αθώα».

«Υπάρχουν στοιχεία που μας δείχνουν προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση…»

Στις δηλώσεις του ο κ.Στεφανάκης έκανε επανειλημμένως  λόγω για στοιχεία που «δείχνουν» πως πρόσωπο της υπόθεσης γνωρίζει περισσότερα από τα όσα έχει πει μέχρι σήμερα. «Θέλω να δω αν έχουν γίνει άρσεις απορρήτου, να δούμε αν κάποιοι άλλα είχαν καταθέσει αρχικά και άλλα είπαν στο δικαστήριο και να ελέγξω όλα τα στοιχεία», ανέφερε, ενώ συμπλήρωσε: «Πιστεύω πως υπάρχουν στοιχεία, που μας δείχνουν προς μια κατεύθυνση. Θέλουμε αυτός ο άνθρωπος  που πιστεύουμε πως γνωρίζει πολλά πράγματα – και έχουμε λόγο που το λέμε- να μιλήσει και να πει τι έγινε. Το τι ακριβώς γνωρίζει δεν είναι στο δικό μου πλαίσιο καθηκόντων, αλλά στο πλαίσιο της Εισαγγελικής και της Ανακριτικής Αρχής, που πολύ φοβάμαι πως δεν έχει κάνει τη δουλειά της στο βάθος, που θα έπρεπε και αυτή την πλημμέλεια έχει διορθώσει το δικαστήριο στέλνοντας την δικογραφία στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, για να διερευνήσει τι έχει γίνει».

Ποτε αναμένεται να βρεθεί η Δήμητρα Βούλγαρη και πάλι στις δικαστικές αίθουσες….

Τέλος σε ερώτημα σχετικά με το πότε αναμένεται η εξέταση της έφεσης ανέφερε:«Θέλω να ελπίζω, ότι μέσα σε ένα έτος από σήμερα, θα είμαστε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου, παρόλ΄αυτά επειδή θα σχηματιστεί δικογραφία, θεωρώ πως θα έχουμε εξελίξεις πολύ νωρίτερα.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Ο καπετάνιος Θανάσης Λάμπρου 42 χρόνων, βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένος στο κεφάλι από περίστροφο, τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014, στην αυλή του σπιτιού του παιδικού του φίλου στην Κοιλάδα Αργολίδας. Τον Ιούλιο του 2015 η χήρα του ομολόγησε τη δολοφονία του σχεδόν οκτώ μήνες μετά το έγκλημα, αλλά την ανακάλεσε.


Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Ομόφωνα ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, είχε κριθεί τον Δεκέμβριο του 2016 η Δήμητρα Βούλγαρη, ύστερα από περίπου τέσσερις εβδομάδες ακροαματικής διαδικασίας στο δικαστήριο της Τρίπολης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανακοίνωση Δήμου Τρίπολης για προστασία πολιτών από τη μεταφορά σκόνης

Ο Δήμος Τρίπολης σε συνέχεια των μετεωρολογικών προγνώσεων αναφορικά με την εκδήλωση φαινομένων μεταφοράς σκόνης από τη Β. Αφρική και κυρίως από την έρημο της Σαχάρα και για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας, επισημαίνει τα ακόλουθα: To φαινόμενο ενδέχεται να επηρεάσει την υγεία οποιουδήποτε ατόμου, όμως συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή στις ακόλουθες ευάλωτες ομάδες:Παιδιά και βρέφηΗλικιωμένα

ΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ 14ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post ΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ 14ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ appeared first on .

6ος Αγώνας Δρόμου Ειρήνης «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ» 1000μ & 21χλμ

Σάββατο: 18/05 11:00-13:30 Παραλαβή αγωνιστικού υλικού από οργανωτική επιτροπή αγώνα πλατεία Άρεως (νέες εγγραφές μόνο για τα 1000m) .Κυριακή: 19/05: 11:00-17:00 Παραλαβή αγωνιστικού υλικού από οργανωτική επιτροπή αγώνα πλατεία Άρεως. 17:00 Μεταφορά δρομέων στο χώρο εκκίνησης από πλατεία Άρεως. 18:00Εκκίνηση 21km Πάρκο Αλύγιστων – Άγιος Αθανάσιος πλησίον Φυλακών Τρίπολης. 18:30Εκκίνηση 1000m Πλατεία Άρεως. 20:30Τελετή απονομών

Πρόοδος στο υπό κατασκευή Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας

Σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί στο υπό κατασκευή Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας, κάτι που διαπίστωσε σε αυτοψία του στο εργοτάξιο, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος σήμερα, Πέμπτη 16 Μαΐου 2024. Εργασίες, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει δοθεί από τον εργολάβο στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, εκτελούνται στον περιβάλλοντα χώρο, στη σκηνή του θεάτρου καθώς και στη μεταλλική κερκίδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο