Δωρεάν εκμάθηση πνευστών και κρουστών οργάνων από την Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στη Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης λειτουργούν τμήματα δωρεάν εκμάθησης πνευστών και κρουστών οργάνων, καθώς και των απαιτούμενων μαθημάτων θεωρίας της μουσικής.

Σας ευχαριστούμε ΟΛΟΥΣ που στέλνετε τα παιδιά σας στη Φιλαρμονική!

Οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν την εκμάθηση κλαρινέτου, σαξοφώνου, κόρνου, τρομπέτας, τρομπονιού, τούμπας και κρουστών. Όργανο παρέχεται από τη φιλαρμονική.

Υποχρέωση των μαθητών είναι η συνέπεια στα μαθήματά τους και για τους πιο προχωρημένους μαθητές η συμμετοχή στις εκδηλώσεις και υπηρεσίες τις Φιλαρμονικής (συναυλίες, λιτανείες, παρελάσεις κλπ.)

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτουν καθημερινά τη Φιλαρμονική μας (στο Πανταζοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο) απο τις 5-9 μ.μ.!

Η Δημοτική Φιλαρμονική ιδρύθηκε το 2001 στο Δερβένι Κορινθίας, επί δημαρχίας του τότε Δημάρχου Ευρωστίνης, κ. Δημητρίου Δούσκα.

Τον Ιούνιο του 2016 επικεφαλής του μουσικού συνόλου ανέλαβε ο κ. Παναγιώτης Παναγάκος, αρχιμουσικός μέχρι τότε της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αιγείρας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ» (απο το 2004).

Το μουσικό σώμα συμμετείχε έκτοτε σε 20 εκδηλώσεις (10 συναυλίες, 2 παρελάσεις σε εορτασμούς εθνικών επετείων, 8 λιτανείες) σε αρκετές περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Ευρωστίνη, Ξυλόκαστρο, Κορινθο, Ναύπλιο, Ζευγολατιό κλπ) και έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου στεγάζεται στο Πανταζοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο στο Δερβένι του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Υπάγεται στο Ν.Π.Δ.Δ. «Ηλίας Κατσούλης», με πρόεδρο της τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης , κ. Ηλία Ανδρικόπουλο, επί των ημερών του οποίου η Φιλαρμονική αναγεννήθηκε.

filarmoniki derbenioy.fw

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου Με εκπροσώπους μαθητών από το Επαγγελματικό Λύκειο Γυθείου συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, κ. Πέτρος Ανδρεάκος. Οι μαθητές ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για τη συνδρομή του Δήμου στην εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποίησαν αλλά και τη για τη συνολική στήριξη του στα ζητήματα της

Κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (25/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 25 Aπριλίου 2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.30 όπως προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ. 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Η συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας προχωρά με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο