Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.: Χρήσιμες οδηγίες για την ασφαλή επιστροφή στην εργασία μετά τις καλοκαιρινές διακοπές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καθώς μετά τον Δεκαπενταύγουστο, οι εργαζόμενοι σταδιακά θα επανέλθουν στην εργασία τους, επισημαίνονται ορισμένες προτάσεις, για να γίνει αυτό με την ασφάλεια.

Βασικές υπενθυμίσεις:
• Συχνά η νόσος είναι είτε ασυμπτωματική είτε με συμπτώματα όπως: καταβολή/αδυναμία, πυρετός, πονόλαιμος, πονοκέφαλος και βήχας. Αν νιώθετε έτσι μην υποτιμήσετε την κατάσταση και κάνετε αμέσως ένα τεστ ανίχνευσης COVID-19 και ακολούθως επικοινωνήστε με τον Γιατρό σας.
• Ο συνωστισμός που θα παρατηρηθεί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Μ.Μ.Μ.), αλλά και σε χώρους εστίασης, διασκέδασης και λατρείας επιβάλει την μέγιστη προσοχή μας και διαρκή επαγρύπνηση. Προτείνονται συχνό και καλό πλύσιμο των χεριών και χρήση μάσκας σε μέρη με συνωστισμό.

Κατά την επιστροφή στην εργασία:
1. Την πρώτη ημέρα της εργασίας μετά την άδεια και πριν εισέλθετε στον χώρο της εργασίας να πραγματοποιήσετε ένα RAPID TEST ή SELF TEST (το πρώτο είναι πολύ προτιμότερο καθώς γίνεται από επαγγελματία υγείας που συνήθως το κάνει πιο σωστά από ότι εμείς στον εαυτό μας).
2. Αν κατά την επιστροφή σας έχετε κάποια από τα παραπάνω συμπτώματα, ακόμα και αν το RAPID-TEST βγαίνει αρνητικό, μιλήστε αμέσως με τον Γιατρό σας ή με τον Γιατρό Εργασίας και μην εισέρχεστε στον εργασιακό χώρο αν δεν πάρετε ιατρικές οδηγίες.
3. Για τουλάχιστον πέντε (5) ημέρες να φοράτε υποχρεωτικά την μάσκα υψηλής προστασίας ΚΝ95 (FPP2), στην εργασία σας. Παρότι δεν είναι προς το παρόν υποχρεωτική η χρήση της, εντούτοις αυτή η πρακτική προτείνεται για όλους μετά την επιστροφή μας από τις διακοπές και είναι καλό να λαμβάνουμε υπόψη την υγεία των συναδέλφων μας.
4. Την έκτη (6) ημέρα από την επιστροφή και πριν την είσοδο στην εργασία προτείνω την επανάληψη του RAPID TEST (η SELF TEST). Αν και αυτό βγει αρνητικό τότε με σχετική ασφάλεια μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο εργαζόμενος δεν μολύνθηκε από τον SARS-CoV-2 στις διακοπές.
5.Επισήμανση: Διπλή προσοχή για τους ανοσοκατασταλμένους συναδέλφους καθώς εκείνοι είναι που διατρέχουν και τον μεγαλύτερο κίνδυνο. Συγκεκριμένα, τα άτομα με παθήσεις όπως χρόνια πνευμονοπάθεια, καρδιαγγειακές νόσοι, σακχαρώδη διαβήτη, χρόνια νεφρική νόσο και καρκίνο διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές και γι’ αυτό πρέπει να αποφύγουν τον συνωστισμό αλλά και να διατηρήσουν σχολαστικά τα μέτρα της ατομικής υγιεινής.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο