Υπεγράφη η απόφαση για τη ρύθμιση των 120 δόσεων – Τι προβλέπει

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Υπουργική Απόφαση για την εξειδίκευση των κριτηρίων της ρύθμισης οφειλών προς τα σφαλίστηκα ταμεία σε έως και 120 δόσεις υπέγραψαν η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

Η ρύθμιση αφορά σε φυσικά πρόσωπα με πτωχευτική ικανότητα (π.χ. έμποροι) ή νομικά πρόσωπα, εφόσον (α) οι συνολικές οφειλές τους προς όλους τους πιστωτές τους δεν υπερβαίνουν τις 20.000 ευρώ ή (β) οι οφειλές τους προς τους Φ.Κ.Α. υπερβαίνουν το 85% των συνολικών οφειλών τους, αλλά και σε φυσικά πρόσωπα χωρίς πτωχευτική ικανότητα με επιχειρηματική δραστηριότητα (π.χ. δικηγόροι, αγρότες) υπό την προϋπόθεση ότι έχουν κάνει έναρξη εργασιών και ότι οι οφειλές τους προς τους Φ.Κ.Α. δεν υπερβαίνουν τις 50.000 ευρώ.

Η ρύθμιση καλύπτει οφειλές που «γεννήθηκαν» έως τις 31/12/2016 και οι αιτήσεις θα υποβάλλονται έως τις 31/12/2018, ηλεκτρονικά προς το Κ.Ε.Α.Ο.

Για την αξιολόγηση του εισοδήματος του οφειλέτη λαμβάνεται υπόψη το μεγαλύτερο μεταξύ του μέσου όρου των κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων της τελευταίας τριετίας ή του τελευταίου έτους πριν την υποβολή της αίτησης.

Τα κριτήρια υπαγωγής στη ρύθμιση είναι:

•Για οφειλές έως 20.000 ευρώ ο οφειλέτης πρέπει να έχει θετικό αποτέλεσμα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων σε μία τουλάχιστον από τις τελευταίες τρεις χρήσεις πριν από την υποβολή της αίτησης.

•Για οφειλές 20.000 – 50.000 ευρώ, πέρα από το ανωτέρω κριτήριο, ο λόγος του χρέους, αφού αφαιρεθούν οι προς διαγραφή προσαυξήσεις και τόκοι, προς το εισόδημα πρέπει να είναι μικρότερος ή ίσος του 8. Επιπλέον, αποκλείεται η υπαγωγή στη ρύθμιση, εφόσον η συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη είναι κατά 25 φορές μεγαλύτερη της προς ρύθμιση οφειλής.

Ο μέγιστος αριθμός δόσεων για οφειλές 3.000 – 50.000 ευρώ είναι οι 120 δόσεις και για οφειλές έως 3.000 ευρώ είναι οι 36 δόσεις. Το ελάχιστο ποσό δόσης είναι τα 50 ευρώ.

Για ρύθμιση οφειλών 3.000 – 50.000 ευρώ προβλέπεται διαγραφή του 85% των προσαυξήσεων και τόκων εκπρόθεσμης καταβολής.

Τα ευεργετήματα της ρύθμισης, εκτός από την δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών, είναι ότι δεν υπολογίζονται περαιτέρω τόκοι και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, χορηγείται στον οφειλέτη αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας και αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών μέτρων και η συνέχιση της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών ή ακινήτων του οφειλέτη.

insider.gr

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καθαρισμός Δαφνώνα στο Λεωνίδιο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σε εργασίες καθαρισμού στον Δαφνώνα, στο Λεωνίδιο, προχώρησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων για την πρόληψη κινδύνων και τη διατήρηση της καθαριότητας σε περιοχές αυξημένης περιβαλλοντικής σημασίας. Οι εργασίες επικεντρώθηκαν στην απομάκρυνση φερτών υλικών, απορριμμάτων και βλάστησης, με στόχο την απρόσκοπτη ροή των υδάτων, την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων, αλλά και τη βελτίωση της

Παρουσία και στήριξη στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης ενόψει Πάσχα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με αφορμή τις Άγιες ημέρες του Πάσχα, το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκαν τη Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Χρήστος Λαμπρόπουλος, και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης. Τους εκπροσώπους της Περιφέρειας υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Επιφάνιος, μαζί με τη διοίκηση και το προσωπικό του Ιδρύματος, σε ένα κλίμα

Ευρεία σύσκεψη στην Π.Ε. Μεσσηνίας για αντιπλημμυρικά υδραυλικά έργα

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Τρίτη 7 Απριλίου, στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας με την συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου Καλαμάτας και της ΔΕΥΑΚ, για θέματα αντιπλημμυρικών – υδραυλικών έργων που αφορούν την 7η εθνική οδό, στο τμήμα από Ασπρόχωμα έως Θουρία και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας. Συζητήθηκαν οι υπάρχουσες μελέτες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ