Συμβουλευτικό Κέντρο Τρίπολης: «8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 Η 8η Μαρτίου αποτελεί μια ημερομηνία ορόσημο, μια ημέρα τιμής για όλες τις γυναίκες που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους σε ολόκληρη την υφήλιο. Η Ισότητα των Φύλων, ταυτίζεται με το συνεχή αγώνα για την ανθρώπινη ισότητα. Τόσο η θέση της γυναίκας στην ιστορία, όσο και οι αγώνες της για την εξασφάλιση ίσης μεταχείρισης αποτελούν πηγή υπερηφάνειας και δύναμης. Με αυτές τις σκέψεις, η ημέρα της γυναίκας, πέρα από τη συμβολική αναγνώριση σε παγκόσμιο επίπεδο της θεμελιώδους σημασίας της αρχής της ισότητας των φύλων, αποτελεί ημέρα απολογισμού των σημαντικών βημάτων που έχουν συντελεστεί σε παγκόσμια κλίμακα έως σήμερα, στην κατεύθυνση αυτή. Η 8η Μαρτίου καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ ΤΟ 1977, ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ή Διεθνής Ημέρα των Δικαιωμάτων των Γυναικών.

Η ισότητα των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως έμφυλης ταυτότητας ενώ θα έπρεπε να είναι σήμερα αυτονόητη και παρά την αποτύπωση της σε νομικά κείμενα, έρχεται δυστυχώς αντιμέτωπη με μια δύσκολη πραγματικότητα. Στο πλαίσιο αυτό, η θέση ισχύος ανδρών – γυναικών, βρίσκεται σε μειονεκτική θέση σε βάρος των γυναικών. Θλιβερή απόδειξη, οι αυξανόμενοι αριθμοί γυναικοκτονιών. Η αναπαραγωγή των έμφυλων στερεοτύπων, των προκαταλήψεων, του ρατσιστικού λόγου, της ρητορικής μίσους, με θλιβερή κατάληξη στη δολοφονία γυναίκας ή ατόμου υπαγόμενου στην LGBTQ+ κοινότητα, επειδή γεννήθηκε γυναίκα ή επειδή εκφράζεται ως γυναίκα, είναι η πραγματικότητα με χαρακτηριστικά εξουσίας που πρέπει να αμφισβητηθεί και να εξαλειφθεί.  

Αρωγό στην προσπάθεια ανάδειξης και αντιμετώπισης των έμφυλων ανισοτήτων και στήριξης των γυναικών στη χώρα μας, αποτελεί το Πανελλαδικό Δίκτυο Υποστηρικτικών Δομών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΓΓΙΑΔ), στο οποίο ανήκει το Συμβουλευτικό Κέντρο Τρίπολης (ΚΕΘΙ).

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Τρίπολης του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2012. Συνεχίζει μέχρι σήμερα να παρέχει τις υπηρεσίες του και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2021 – 2027.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Τρίπολης απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε γυναίκες που υφίστανται οποιοδήποτε είδος ή μορφή βίας/παραβιαστικής μεταχείρισης και πολλαπλών διακρίσεων, παρέχει ΔΩΡΕΑΝ τις υπηρεσίες του (εξειδικευμένη πληροφόρηση, εργασιακή συμβουλευτική, ψυχοκοινωνική και νομική στήριξη), οι οποίες καλύπτονται από το ΑΠΟΡΡΗΤΟ της συμβουλευτικής διαδικασίας.

Στο εν λόγω κέντρο μπορεί να απευθυνθεί κάθε ενδιαφερόμενη/-νος προκειμένου να λάβει εξειδικευμένη πληροφόρηση για θέματα ισότητας.

Στοιχεία επικοινωνίας Συμβουλευτικού Κέντρου Τρίπολης

Διεύθυνση: Ιωάννη Παπαδημητρίου – Πλατεία Νέας Δημοτικής Αγοράς, Ισόγειο 22131 Τρίπολη

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή, 08:00-16:00

Τηλέφωνο: 2710 241814

E-mail: tripoli@isotita.gr

www.womensos.gr, www.isotita.gr, www.kethi.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Workshop για τις δράσεις του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 στο Επιμελητήριο Αρκαδίας

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου –...

ΕΦΕΤ: Ανάκληση παρτίδας καπνιστής πέστροφας

Στην ανάκληση παρτίδας καπνιστής πέστροφας προχώρησε ο ΕΦΕΤ, μετά...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο

Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, την Δευτέρα 22 Απριλίου. Κοινές δράσεις, αναπτυξιακά προγράμματα και αθλητικές υποδομές ήταν τα κυριότερα σημεία της συζήτησης, στην οποία συμμετείχαν και στελέχη της Ομοσπονδίας και της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Με διάθεση συνεργασίας για την προβολή, την ανάδειξη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο