Νέο αναρριχητικό πεδίο από τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων
Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων παρουσιάζει το νέο αναρριχητικό πεδίο της Πέτρας Περαχώρας, ένα σημαντικό έργο εναλλακτικού και υπαίθριου τουρισμού που φιλοδοξεί να αναδείξει την περιοχή ως νέο σημείο αναφοράς για την αναρρίχηση στην Ελλάδα.
Στο εντυπωσιακό φυσικό τοπίο των Γερανείων, ανάμεσα στην Περαχώρα και τα Πίσια, δημιουργήθηκε ένα σύγχρονο πεδίο αθλητικής αναρρίχησης με 55 νέες διαδρομές, υψηλών προδιαγραφών και διαφορετικών βαθμών δυσκολίας, κατάλληλων τόσο για έμπειρους αναρριχητές όσο και για αθλητές που θέλουν να γνωρίσουν το άθλημα.
Η Πέτρα Περαχώρας ξεχωρίζει για τον ποιοτικό ασβεστόλιθο, τη μοναδική θέα προς τον Κορινθιακό κόλπο και τη λίμνη Βουλιαγμένης, αλλά και για την εύκολη πρόσβαση από την Αθήνα και το Λουτράκι, στοιχεία που την καθιστούν ιδανικό προορισμό outdoor δραστηριοτήτων καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.
Το νέο πεδίο περιλαμβάνει:
- 9 διαδρομές βαθμού 5b–5c+
- 35 διαδρομές βαθμού 6a–6c+
- 11 διαδρομές βαθμού 7a–8b
Τη δημιουργία και ανάπτυξη του πεδίου συντόνισε ο διεθνούς κύρους αναρριχητής και οδηγός βουνού Άρης Θεοδωρόπουλος, με πολυετή εμπειρία στην ανάπτυξη κορυφαίων αναρριχητικών προορισμών της χώρας, όπως η Κάλυμνος, το Λεωνίδιο και το Κυπαρίσσικαι ο έμπειρος αναρριχητής Δημήτρης Οικονόμου, μαζί με τους Δημήτρη Τιτόπουλο και Νικήτα Φλώρο, οι οποίοι συνέβαλαν ουσιαστικά στη διαμόρφωση και ανάπτυξη των νέων διαδρομών.
Η δημιουργία του πεδίου αποτελεί μέρος της στρατηγικής του Δήμου για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού και την ενίσχυση της επισκεψιμότητας καθόλη τη διάρκεια του έτους, μέσα από δραστηριότητες που αναδεικνύουν το φυσικό περιβάλλον και τη μοναδική ταυτότητα της περιοχής.
Εγκαίνια και Αναρριχητική Συνάντηση – Σάββατο 20 Ιουνίου 2026
Το Σάββατο 20 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα εγκαίνια του αναρριχητικού πεδίου, μαζί με ανοιχτή αναρριχητική συνάντηση και παράλληλες εκδηλώσεις στην περιοχή.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
- αναρρίχηση στις νέες διαδρομές από το πρωί,
- παρουσιάσεις και σύντομο ιστορικό της αναρρίχησης στην περιοχή,
- τιμητικές βραβεύσεις των δημιουργών των αναρριχητικών πεδίων,
- rock συναυλία στην πλατεία Πισίων.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε αναρριχητές, επισκέπτες και κατοίκους της περιοχής.
Περισσότερες πληροφορίες για το αναρριχητικό πεδίο και τις διαδρομές είναι διαθέσιμες στο:
Vrahomania – Πέτρα Περαχώρας
Climb the Rock | Discover Perachora
Γραφείο Τύπου

