Κατάσταση Συναγερμού (Κατηγορία 5) για τον Δήμο Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων την Τετάρτη 22 Ιουλίου

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για αύριο, Τετάρτη 22 Ιουλίου, η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, συμπεριλαμβανομένου του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, τίθεται σε Κατάσταση Συναγερμού (Κατηγορία Κινδύνου 5 – Ακραίος Κίνδυνος Πυρκαγιάς). Ο Δήμος Λουτρακίου –

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για αύριο, Τετάρτη 22 Ιουλίου, η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, συμπεριλαμβανομένου του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, τίθεται σε Κατάσταση Συναγερμού (Κατηγορία Κινδύνου 5 – Ακραίος Κίνδυνος Πυρκαγιάς).
Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων βρίσκεται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, με τις αρμόδιες υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας να συνεργάζονται με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Ελληνική Αστυνομία, τη Δασική Υπηρεσία και όλους τους συναρμόδιους φορείς για την πρόληψη και την άμεση αντιμετώπιση κάθε πιθανού περιστατικού.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν κάθε ενέργεια στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως η καύση ξερών χόρτων ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, οι υπαίθριες ψησταριές, το κάπνισμα μελισσών και η ρίψη αναμμένων τσιγάρων.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται κάθε χρήση πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, ενώ ισχύει απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας σε περιοχές Natura, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις των αρμόδιων αρχών.
Ο Δήμος καλεί όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες να επιδείξουν τη μέγιστη υπευθυνότητα και να τηρούν πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών. Σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς, παρακαλούνται να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία καλώντας το 199 ή το 112. Για περισσότερες οδηγίες αυτοπροστασίας μπορούν να ενημερώνονται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου