Δηλώσεις Υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη από Τρίπολη (video)

Στην Τρίπολη βρέθηκε ο Υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης στα πλαίσια του αναπτυξιακού συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη. Ο υπουργός είχε συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και με τον δήμαρχο Τρίπολης κύριου Δημητρίου Παυλή.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/8sHiNl9K3go” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen ]

Πριν την συνάντηση ο Υπουργός Επικρατείας μίλησε στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν εκεί τόσο για τα θέματα και τους στόχους του συνεδρίου, όσο και για την πολιτική επικαιρότητα.

Για το για το 10ο αναπτυξιακό συνέδριο ανέφερε:

“Bρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την οργάνωση του Αναπτυξιακού Συνεδρίου, που θα γίνει τη Δευτέρα (26/2) και την Τρίτη (27/2). Έχουν γίνει ήδη κάποιες προεργασίες, ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης έχει έρθει στην Αθήνα κι έχει συναντηθεί με αρκετούς υπουργούς. Αναμένουμε μια κατάληξη στις βασικές αρχές που θα έχει το αναπτυξιακό πρόγραμμα στην Πελοπόννησο.

Το Συνέδριο είναι μια συνεργασία της Κυβέρνησης και της Περιφερειακής Αρχής κι η συνεργασίας μας με όλους τους Περιφερειάρχες ήταν εξαιρετική.

Η λογική της Κυβέρνησης είναι να βοηθήσει και να υπάρξει μια συνέργεια, να ξεπεράσουμε την λογική του χαμηλού κόστους και να μιλήσουμε για παραγωγική ανασυγκρότηση. Λέμε όχι σε άλλα έργα, πρέπει να πάμε σε άλλη λογική”.

Πρόσθεσε ακόμα πως”30 Υπουργοί θα έρθουν στο Αναπτυξιακό Συνέδριο και όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να τους θέσουν όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν και να συζητηθούν”.

Για το θέμα Νοvartis είπε:

Για  την συζήτηση που έγινε χθες στη Βουλή για την Novartis ο κύριος Βερναρδάκης ανέφερε ότι δεν είναι ευχαριστημένος από την πορεία της συζήτησης,  γιατί δυστυχώς δεν έγινε μια ουσιαστική συζήτηση αλλά μία συζήτηση που χρησιμοποιούνται προσχηματικά επιχειρήματα.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε και στις τουρκικές προκλήσεις αλλά και στο Σκοπιανό.

Τόνισε ότι το Σκοπιανό δεν μπορεί να μένει σε εκκρεμότητα καθώς η μη επίλυση του ζητήματος κάνει κακό στην ευρύτερη περιοχή.

Όσο αφορά τις Τουρκικές προκλήσεις ανέφερε πως η Τουρκία έχει μια προκλητική συμπεριφορά η οποία κατά τη γνώμη του οφείλεται στις εσωτερικές αντιφάσεις της χώρας αλλά όπως σημείωσε η Ελλάδα με αποφασιστικότητα δείχνει ότι είναι παράγοντας ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο