Ξεκίνησε η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην οδό Φραντζή – Θωρακίζονται οι υποδομές με ενίσχυση και του δικτύου ομβρίων, ακολουθεί η ανάπλαση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεχίζεται το έργο «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας – γ’ Φάση», της ΔΕΥΑ Καλαμάτας. Σήμερα, Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2026, οι εργασίες εκκίνησαν στην οδό Φραντζή στη συμβολή της με την οδό Αριστομένους. Οι εργασίες περιλαμβάνουν αντικατάσταση που πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης με νέο, σύγχρονο, καθώς και ενίσχυση του δικτύου ομβρίων.

d6818752 c7b5 4953 b3ff d85227bae94b

Σημειώνεται ότι θα ακολουθήσουν οι εργασίες ανάπλασης στο πλαίσιο του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΔΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ».

d4742132 c940 4c9a 94ec 6b1e86c4f3d0

Υπενθυμίζεται ότι σε ισχύ έχουν τεθεί οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με βάση τα όσα αναφέρονται στην 113/2024 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου (δείτε ΕΔΩ).

Στην συγκεκριμένη Φάση Κατασκευής απαιτούνται αλλαγές δρομολογίων σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς επειδή αυτά διέρχονται από τον χώρο που θα παραμείνει αποκλεισμένος λόγω έργων.

Για το λόγο αυτό θα υπάρξουν οι παρακάτω τροποποιήσεις:

  • Η γραμμή 1 με κατεύθυνση προς πλατεία, θα διέρχεται μέσω των οδών Φαρών – Βασ. Γεωργίου – Αριστομένους –  Δημοσθένους – Νέδοντος – Αρτέμιδος – Κλαδά – Νέδοντος.
  • Η γραμμή 2 από Φιλοξένια προς Νοσοκομείο θα διέρχεται μέσω των οδών Νέδοντος – Αριστομένους –  Δημοσθένους – Νέδοντος – Αρτέμιδος – Κλαδά – Νέδοντος – Κιλκίς – Αθηνών.
  • Η γραμμή 2 από Νοσοκομείο προς Φιλοξένια θα διέρχεται μέσω των οδών Κλαδά – Νέδοντος – Κιλκίς – Αρτέμιδος.
  • Η γραμμή 3 από Λέικα προς ΟΣΕ θα διέρχεται μέσω των οδών Αρτέμιδος – Κλαδά – Νέδοντος.
  • Η γραμμή 6 από «Ταξιάρχες» προς Πανεπιστήμιο θα διέρχεται μέσω των οδών Βασ. Γεωργίου – Αριστομένους –  Δημοσθένους – Νέδοντος – Νέα Είσοδος.
  • Η γραμμή 8 από την οδό Μαρίας Κάλλας θα διέρχεται μέσω των οδών Βασ. Γεωργίου – Αριστομένους – Βασ. Όλγας – Ακρίτα.
  • Η αφετηρία / στάση ανταπόκρισης επί της οδού Κεφάλα μεταφέρεται στη στάση «Κεντρικό Πάρκινγκ» της οδού Νέδοντος και στη στάση «Ταξιάρχες» επί της οδού Βασ. Γεωργίου.
  • Νέες προσωρινές στάσεις:1) στο “Δημοτικό Θέατρο” και 2) στην Δημοσθένους πριν την Νέδοντος.

Παρακαλούνται οι πολίτες να χρησιμοποιούν όσο το δυνατό εναλλακτικές διαδρομές για την πρόσβαση τους στα οικεία μέρη.

56c41b14 5253 4599 b268 34cf404b1913 

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στρατηγική συνεργασία για την ένταξη του Ταϋγέτου στο UTMB World Series Νέα προοπτική για την Πελοπόννησο στον διεθνή χάρτη του outdoor tourism

Σημαντικό βήμα για την ανάδειξη της Πελοποννήσου ως κορυφαίου διεθνούς προορισμού ορεινού και βιωματικού τουρισμού αποτελεί η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της ΕυΖην Feelosophy και της IQ Sports, με αντικείμενο τη διερεύνηση και προετοιμασία διοργάνωσης αγώνα της σειράς UTMB World Series στον Ταΰγετο. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στη

Ειδική & Τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας – Δευτέρα, 11.05.2026

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ Δημητσάνα, 07.05.2026 Αρ. πρωτ.: 4.782 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Προς: κ. Ευστάθιο Χαρ. Κούλη Δήμαρχο Γορτυνίας κ. κ. Δημοτικούς Συμβούλους κ. κ. Προέδρους Κοινοτήτων Δήμου Γορτυνίας Καλείστε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικο

Συνεχίζονται οι Αγώνες για τον Κοσμόπουλο στις ΗΠΑ – Ατομικό Ρεκόρ στα 110μ. με Εμπόδια

Συνεχίζονται οι αγώνες για τον Νίκο Κοσμόπουλο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, καθώς πριν λίγες ημέρες (24-25 Απριλίου) συμμετείχε στην διοργάνωση Michael Johnson Invitational

Video | Κώστας Τζιούμης: “Ξεκινάμε τις ασφαλτοστρώσεις σε κεντρικές οδούς της πόλης”

Υπεγράφη σήμερα, Πέμπτη 7 Μαΐου 2026, στο νέο Δημαρχείο Τρίπολης, η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Συντήρηση Δημοτικών Οδών», συνολικού προϋπολογισμού μελέτης 1.000.000 ευρώ (με ΦΠΑ), από ιδίους πόρους του Δήμου Τρίπολης, μεταξύ του Δήμου και της αναδόχου εταιρείας «Δομοτεχνική – Αφοί Β. Καραλέκα Ανώνυμη Τεχνική Εταιρεία». Το έργο αφορά παρεμβάσεις αναβάθμισης του αστικού οδικού δικτύου με στόχο τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών και της οδικής ασφάλειας στην πόλη της Τρίπολης. Ειδικότερα, προβλέπονται εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις σε κεντρικές οδούς της πόλης, οι οποίες τα προηγούμενα χρόνια είχαν υποστεί σημαντικές φθορές και αλλοιώσεις από εργασίες και παρεμβάσεις συνεργείων ιδιωτικών εταιρειών, όπως εταιρείες φυσικού αερίου, ενέργειας κλπ. Μέσα από τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις αντιμετωπίζονται χρόνιες δυσλειτουργίες του οδικού δικτύου, βελτιώνεται η καθημερινότητα πολιτών και οδηγών και αναβαθμίζεται συνολικά η εικόνα της πόλης. Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τρίπολης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Συνεχίζουμε με σταθερό σχεδιασμό να προχωρούμε σε ουσιαστικές παρεμβάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Οι ασφαλτοστρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης έρχονται να αποκαταστήσουν σημαντικά προβλήματα και φθορές που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια από έργα και παρεμβάσεις διαφόρων εταιρειών κοινής ωφέλειας. Στόχος μας είναι ένα πιο ασφαλές, λειτουργικό και σύγχρονο οδικό δίκτυο για όλους τους δημότες και τους επισκέπτες της Τρίπολης. Η πόλη μας αλλάζει καθημερινά με έργα που έχουν άμεσο θετικό αποτύπωμα στην ποιότητα ζωής των πολιτών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ