ΑρχικήΤουρισμόςΕξόρμηση πραγματοποίησε ο ΣΑΟΟ στίς Μυκήνες

Εξόρμηση πραγματοποίησε ο ΣΑΟΟ στίς Μυκήνες

Μια πλούσια σε φυσική ομορφιά και ιστορία, εξόρμηση πραγματοποίησε ο ΣΑΟΟ την περασμένη Κυριακή 27.03.2016.

Πάνω από 70 φίλοι και μέλη μας από την Τρίπολη, το Άργος, την Αθήνα και 40 συνορειβάτες από τον Σύλλογο Πεζοπόρων Τυρού συμμετείχαν σε αυτή την πεζοπορία.

Ξεκίνησαν από το χωριό Πρόσυμνα (ή Μπερμπάτι) με κατεύθυνση τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών. Αμέσως μετά συνάντησαν ρωμαϊκή δεξαμενή η οποία υδροδοτούσε τα λουτρά της ευρισκομένης πλησίον επαύλεως. Τα ερείπια της έπαυλης είναι εντυπωσιακά και αναμένουν την σκαπάνη του αρχαιολόγου. Περπάτησαν λίγο ακόμη ώσπου βρεθήκαμε μπροστά από έναν επιβλητικό μυκηναϊκό θολωτό τάφο, τον οποίο οι ντόπιοι των αποκαλούν, «ο τάφος του δασκάλου». Λίγο πιο πέρα έστεκε αγέρωχος ο περίφημος νερόμυλος της περιοχής πάνω από το ρέμα του μυθικού ποταμού Αστερίωνα. (Είναι ενδεικτική η απαρίθμηση των μνημείων και δεν είναι εξαντλητική).

saao mykines2

Η όλη πορεία είναι κομμάτι του αρχαίου δρόμου που χρησιμοποιούσαν οι Μυκηναίοι για να βγουν στα λιμάνια του Κορινθιακού κόλπου. Κατέληξαν στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών όπου επισκεφτήκαμε την Πύλη των Λεόντων. Εκεί αφού έβγαλαν τις αναμνηστικές φωτογραφίες μπήκαν στα λεωφορεία για τα Φίχτια και τις Μυκήνες όπου πραγματοποιήθηκαν τα δέοντα ορειβατικά συμπόσια.

saao mykines1

Στην πορεία τους συνόδευσε ο διαπρεπής καθηγητής θεατρολογίας του πανεπιστημίου του Stanford των Η.Π.Α. Rush Rehm ο οποίος με την ομάδα του παρουσίασε την παράσταση Κλυταιμνήστρα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Ο  ΣΑΟΟ επιθυμεί τέλος να ευχαριστήσει τον εκπαιδευτικό στο Μουσικό Γυμνάσιο Πρόσυμνας Παναγιώτη Ψύχα, ψυχή του μονοπατιού για την άψογη ξενάγησή του και το συνορειβάτη Νίκο Λέκκα για τη συμβολή του στην επιτυχή διοργάνωση της εξόρμησης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο