Η Ενωση Τουριστικων Καταλυματων Ανατολικης Αρκαδιας στην Εκθεση τουρισμου ITB Berlin

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δυναμική ήταν η παρουσία της Αρκαδίας και ειδικότερα της Κυνουρίας και της Αρκαδικής Ριβιέρας στη διεθνή τουριστική έκθεση ITB Berlin, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο από τις 3 έως τις 5 Μαρτίου.
 
Ο σύλλογός μας «Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολικής Αρκαδίας» συμμετείχε στην έκθεση τουρισμού ΙΤΒ φιλοξενούμενος από την Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω της προέδρου Βίβιαν Μανωλέσου, καθώς και των συνεργατών μας Γιώργου Μονιού και Δημήτρη Κουρόγιωργα από το Explore Peloponnese, σημειωνοντας μια ιδιαιτερη επιτυχημενη παρουσια! Κατα την διαρκεια της εκθεσης παρουσιάσαμε τις δυνατότητες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής μας στο διεθνές τουριστικό κοινό.
 
Η ITB Berlin αποτελεί μία από τις σημαντικότερες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις B2B παγκοσμίως, συγκεντρώνοντας επαγγελματίες του τουρισμού από όλο τον κόσμο και δημιουργώντας σημαντικές ευκαιρίες για νέες συνεργασίες και ανάπτυξη.
 
Στην εκθεση πραγματοποιήσαμε συναντήσεις με εκπροσώπους τουριστικών γραφείων από χώρες όπως η Αμερική, Γερμανία, Σερβία, Ολλανδία, Κίνα και άλλες διεθνείς αγορές. Στις επαφές αυτές παρουσιάσαμε τις φυσικές ομορφιές της Κυνουρίας και της Αρκαδίας, καθώς και τις δραστηριοτητες του εναλλακτικού τουρισμού που προσφερονται στην περιοχη μας!
 
Ιδιαίτερη τιμή αποτέλεσε η συνάντηση με τον Πρέσβη της Ελλάδας στη Γερμανία, Αλέξανδρο Παπαϊωάννου, ο οποίος εξέφρασε την ιδιαίτερη εκτίμησή του για την Αρκαδία.
 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για πακέτα εναλλακτικού τουρισμού που περιλαμβάνουν δραστηριότητες όπως πεζοπορία, γαστρονομία και επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, ενώ σημαντική ήταν και η ανταπόκριση στον τομέα του εκπαιδευτικού τουρισμού, με προτάσεις για οργανωμένες σχολικές εκδρομές στην Ελλάδα από αποφοίτους λυκείου.
 
Η συμμετοχη στην ITB Berlin αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία για την προβολή της περιοχής σε διεθνές επίπεδο και για την ανάπτυξη νέων συνεργασιών που θα ενισχύσουν την τουριστική ανάπτυξη της Αρκαδίας.
 
Ευχομαστε καθε επιτυχια στην προσπαθεια για τον τοπο μας!!
….και του χρονου!
 
το Δ.Σ.
“Ξενιος Κυνουρος”
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ευχαριστήρια για την προσφορά προϊόντων σε Δομές του Δήμου Τρίπολης

«ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων θα ήθελε να εκφράσει τις ευχαριστίες του στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Τρίπολης για την προσφορά ειδών διατροφής στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τρίπολης ------------------------------------------------------------- «ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΡΕΑΤΟΣ» Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων θα ήθελε να εκφράσει τις ευχαριστίες του στην Φαρμακευτική Εταιρεία ¨WinMedica”

VisitPeloponnese | Διεθνής αναγνώριση για την Πελοπόννησο μέσω του Peloponnese Trails Network

Η Πελοπόννησος συνεχίζει να ενισχύει τη διεθνή της παρουσία ως ανερχόμενος προορισμός βιωματικού και θεματικού τουρισμού, μέσα από την προβολή του Peloponnese Trail s Network σε ένα από τα πλέον επιδραστικά διεθνή ταξιδιωτικά μέσα, το AFAR. Στο πρόσφατο δημοσίευμα με τίτλο “This Summer, Greece Will Launch the Peloponnese Trail s Network”, το AFAR αναδεικνύει την

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου το 13ο Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη

Η Αρχαία Μεσσήνη μετατρέπεται για ακόμη μία χρονιά σε σημείο συνάντησης της νέας γενιάς με τον πολιτισμό, φιλοξενώντας από τις 21 Απριλίου έως τις 8 Μαΐου 2026 το 13ο Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, με τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Το φεστιβάλ, που διοργανώνεται από τον Δήμο Μεσσήνης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, με την υποστήριξη

Διαβάσαμε: «Η Μαθητευόμενη και το Κάθαρμα» από την Hannah Nicole Maehrer

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. Τελευταίως, έχει παρατηρηθεί μια ανησυχητική αύξηση...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ