Πλήρης αντίθεση του τουριστικού κλάδου στο ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ

Καταστροφικά και συγκεχυμένα τα σενάρια για αύξηση του ΦΠΑ διαμονής στα ξενοδοχεία, τονίζει η Ένωση Ξενοδόχείων Λακωνίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καταστροφικά και συγκεχυμένα τα σενάρια για αύξηση του ΦΠΑ διαμονής στα ξενοδοχεία, τονίζει η Ένωση Ξενοδόχείων Λακωνίας.

Καταστροφικά και συγκεχυμένα σενάρια, για αύξηση του ΦΠΑ διαμονής στα ξενοδοχεία, από το 6,5% στο 13/% και ενδεχομένως στο 23%, ακούστηκαν από τον Υπουργό Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη, σε δήλωσή του χθες στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Σύσσωμος ο τουριστικός κόσμος, για ακόμη μια φορά, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι τέτοιου είδους δηλώσεις και τακτικές επιφέρουν ανεπανόρθωτη ζημιά στον Ελληνικό Τουρισμό, πλήττοντας έτσι καίρια την ανταγωνιστικότητά του, ενώ παράλληλα συντηρείται ένα πρωτόγνωρο κλίμα αβεβαιότητας και επιχειρηματικής ανασφάλειας.

Το σύνολο των τουριστικών επιχειρήσεων, από την πρώτη στιγμή, δήλωσε ότι θα στηρίξει το διαπραγματευτικό έργο της Κυβέρνησης, κάνοντας αποδεκτή μια αύξηση του ΦΠΑ στη διαμονή πέριξ του 10%, με την προϋπόθεση ότι θα παραμείνει ο συντελεστής της εστίασης στα ίδια επίπεδα.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι ο τουρισμός αποτελεί το μοναδικό εξαγώγιμο προϊόν που διαθέτει η πατρίδα μας, που με καθορισμένους στόχους και ενέργειες κάλλιστα μπορεί να λειτουργήσει ως το μέσον για την έξοδο από την κρίση.

Μια πιθανή αύξηση του συντελεστή Φ.Π.Α. στον τουρισμό, θα έχει ως επακόλουθο την αύξηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, την αισθητή υποχώρηση του ΑΕΠ της χώρας, τη συρρίκνωση της τουριστικής περιόδου, τη μείωση της απασχόλησης καθώς επίσης και την αύξηση της φοροδιαφυγής.
Τη μεγαλύτερη οικονομική βλάβη θα την υποστούν οι μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις, οι οποίες μοιραία θα οδηγηθούν σε κλείσιμο.

Στο πλαίσιο της οικοδόμησης μια νέας σχέσης οικονομικής σταθερότητας και εμπιστοσύνης με τις διεθνείς τουριστικές αγορές, ο τουριστικός κλάδος απευθύνει κραυγή αγωνίας προς την Κυβέρνηση και εκφράζει ρητά και κατηγορηματικά την πλήρη αντίθεσή του στο ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ, τόσο στη διαμονή όσο και στην εστίαση.

Δημήτρης Ε. Πολλάλης

Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας
Α’ Αντιπρόεδρος Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου
Σύμβουλος Διοικούσας Επιτροπής Ξ.Ε.Ε.

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μεγαλόπολη: Εκδηλώσεις «Μνήμης και Τιμής» για τους 33 εργαζόμενους της ΔΕΗ

Ο Δήμος Μεγαλόπολης, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΔΕΗ...

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Γορτυνίας για την εκδημία του Νίκου Καλογερόπουλου

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Γορτυνίας για την εκδημία του Νίκου...

Ιερό Μνημόσυνο για Ιδρυτές, Ευεργέτες και Πεσόντες Τεγεάτες στο Πάρκο του Τεγεατικού Συνδέσμου

Το πρωί της Δευτέρας 17 Αυγούστου 2026, στο πάρκο του Τεγεατικού Συνδέσμου, τελέστηκε Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τους ιδρυτές, τους ευεργέτες και τους πεσόντες Τεγεάτες. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 141ης Εμποροπανήγυρης και της 54ης Παμπελοποννησιακής Έκθεσης Τεγέας, με την παρουσία τ

Ένταξη έργου 700.000 ευρώ για την Επ.Ο. Άργος Πυργέλλα Αγία Τριάδα Αραχναίο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στην ένταξη ενός ακόμη σημαντικού έργου για τη συντήρηση και τη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αργολίδας προχωρά η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με απόφαση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού. Πρόκειται για το έργο «Συντήρηση – Βελτίωση τμημάτων Επ. Οδού Νο17 (Άργος – Πυργέλλα – Αγία Τριάδα – Αραχναίο)», συνολικού προϋπολογισμού 700.000 ευρώ, το οποίο εντάσσεται στο ΠΠΑ