Ριψοκίνδυνη χειμερινή ανάβαση στο Αρτεμίσιο 1772μ με πολύ χιόνι (vid)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δειτε παρακάτω σε βίντεο την χειμερινή ανάβαση στο όρος Αρτεμίσιο 1772μ. από την Βόρεια κόψη (Χτένια Αρτεμισίου) από τρία μέλη του Αθηναϊκού Ορειβατικού Συλλόγου (ΑΟΣ) με τοπικά τεχνικά περάσματα ΙΙ και ΙΙΙ βαθμού, που πραγματοποιήθηκα στις 28 Ιανουαρίου 2023

[iframe width=”553″ height=”316″ src=”https://www.youtube.com/embed/nmv-Mu7Zavw” title=”Αρτεμίσιο 1772m – Χειμερινή Ανάβαση από Χτένια – 28/01/2023″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share” allowfullscreen ]

“Οι συνθήκες χιονιού ήταν αρκετά κουραστικές καθώς είμασταν οι πρώτοι στο βουνό μετά τις πρώτες χιονοπτώσεις του Γενάρη και ήταν πολύ μαλακό έως πούδρα.

Εκπληκτική και όμορφη ανάβαση με τεχνικά περάσματα πολύ καλή για αρχάριους που ψάχνουν κάτι πιο τεχνικό. Ορειβασία με τα όλα του σε ένα βουνό χαμηλού υψομέτρου που γίνεται σε μία μέρα (από Αθήνα).

Κατά την ανάβαση πραγματοποιήθηκε και σήμανση του μονοπατιού με κορδέλες μέχρι την κόψη καθώς τα καλοκαιρινά σημάδια είχαν θαφτεί στο χιόνι και ήταν αναγνωριστική για επερχόμενη ανάβαση του συλλόγου.

Η επιστροφή έγινε από τη νότια κόψη (πιο βατή διαδρομή). Τέλεια παρέα, πανέμορφο βουνό, δυνατή διαδρομή και επιτέλους χιόνι! ” δήλωσαν τα μέλη του ΑΟΣ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Tα «ερυθρόλευκα» ευρωπαϊκά τρόπαια στην Πελοπόννησο

Στην Πελοπόννησο θα ταξιδέψουν τις επόμενες ημέρες οι ευρω-κούπες...

Συλλήψεις στην Λακωνία για ναρκωτικά, όπλα και κλοπές

Ενημερωτικό Δελτίο Αδικημάτων και Συμβάντων Πελοποννήσου. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Συνελήφθη ένα...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Γορτυνία

Την Τρίτη 23/07/2024 λόγω εργασιών ενίσχυσης του Δικτύου του...

Καιρός: Επιμένουν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες

Συνεχίζεται και σήμερα Παρασκευή (19/7) ο καύσωνας διαρκείας στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο