Crime Time: «Ίντριγκες στον Λούσιο» από τον Γιώργο Κουντουράκη

Μια εκδρομή εκτυλίσσεται σε τραγωδία.

Μια παρέα διαλύεται.

Δόλος ή ατύχημα;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μια εκδρομή εκτυλίσσεται σε τραγωδία.

Μια παρέα διαλύεται.

Δόλος ή ατύχημα;

Μια οκταμελής παρέα νέων, με στενούς για αρκετά χρόνια δεσμούς, αποφασίζει να πάει για ράφτινγκ στο ποταμό Λούσιο στην Αρκαδία. Όμως το κλίμα παρά μόνο ευχάριστο δεν είναι, πλέον κυριαρχούν εγωισμοί και αντιζηλίες ανάμεσά τους, ενώ πιστεύουν πως αυτή η εκδρομή ίσως επαναφέρει τις ισορροπίες. Η μέρα της εκδρομής έχει φτάσει και όλα είναι έτοιμα για την κατάβαση στο ποταμό. Όμως, όσο προχωρά η μέρα τόσο αυξάνονται και σοβαρεύουν οι εντάσεις ανάμεσα στη παρέα. Ώσπου, ένας πυροβολισμός από το χέρι του Μανώλη σκίζει τον αέρα και ο Άρης πέφτει στο ποτάμι. Η παρέα μένει σοκαρισμένη, ανήμπορη να αντιδράσει στο συμβάν.

Επιτόπου καλείται η Αστυνομία να λάβει δράση και στο τόπο του εγκλήματος καταφθάνει ο Αστυνόμος Νικολάου της Ασφάλειας Τρίπολης συνοδευόμενος από τον απόστρατο αξιωματικό Σεραφείμ Παπαγιάννη, γνωστός και ως «Αρχιεπίσκοπος». Δίχως να χάνουν χρόνο από την έρευνα, μεταφέρουν τη παρέα σε τουριστικό κατάλυμα στη Καρύταινα ενώ οι έρευνες της ΕΜΑΚ για την ανεύρεση του αδικοχαμένου Άρη συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς. Οι δύο αστυνομικοί θα ξεκινήσουν τη διαδικασία των ανακρίσεων μόνο που θα αποδειχθεί πως θα είναι μια μαραθώνια διαδικασία, καθώς η παρέα κρύβει πολλά μυστικά και κάθε στοιχείο που προκύπτει περιπλέκει την υπόθεση. Τελικά είναι ο Μανώλης ένοχος; Ήταν ατύχημα ή δόλος;

Ετοιμαζόταν για την τελική μάχη με τον γρίφο και οπλίστηκε με ψυχραιμία κι αυτοπεποίθηση. Έπρεπε όχι μόνο να δείχνει αλλά και να είναι απόλυτα σίγουρος σ’ αυτά που θα ανέλυε, ώστε να φέρει στην επιφάνεια όλες τις πτυχές του εγκλήματος.

Ο Γιώργος Κουντουράκης μετά το «1352μ. Έγκλημα στη Κατάρα», επιστρέφει δύο χρόνια μετά με το «Ίντριγκες στον Λούσιο» και μας μεταφέρει στην ορεινή Αρκαδία. Εκεί, ο απόστρατος αξιωματικός της Αστυνομίας Σεραφείμ Παπαγιάννης, γνωστός και ως «Αρχιεπίσκοπος» καλείται να βοηθήσει τον Αστυνόμο Νικολάου της Ασφάλειας Τρίπολης. Η υπόθεση είναι φαινομενικά απλή όμως η συμπεριφορά της εμπλεκόμενης παρέας κρύβει πολλά αινίγματα και περιπλέκει την εξέλιξη της υπόθεσης. Ο κ. Κουντουράκης για άλλη μια φορά ακολουθεί το ίδιο επιτυχημένο μοτίβο, ο τόπος του εγκλήματος είναι η ύπαιθρος και όχι το αστικό περιβάλλον όπως έχουμε συνηθίσει στα περισσότερα μυθιστορήματα του συγκεκριμένου είδους. Επιπλέον, δεν υπεραναλύει τους χαρακτήρες του παρά μόνο δίνει τα στοιχεία που πρέπει γνωρίζει ο αναγνώστης, ενώ σημαντικό είναι το γεγονός ότι δεν τον κουράζει με περιττές πληροφορίες, παρά εστιάζει μόνο στο έγκλημα και δίνει τον απαραίτητο χώρο στον ερευνητή του να αποκαλύψει βήμα – βήμα την οριστική λύση της υπόθεσης. Εν ολίγοις, αν θέλετε να διαβάσετε ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που πρόκειται να σας κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον αλλά και να σας κάνει να αναρωτιέστε μέχρι και τη τελευταία σελίδα για τον πραγματικό δράστη, τότε οι «Ίντριγκες στον Λούσιο» του Γιώργου Κουντουράκη είναι το κατάλληλο!

Το αστυνομικό μυθιστόρημα του Γιώργου Κουντουράκη «Ίντριγκες στον Λούσιο» κυκλοφορεί από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Video | Ο Μάρκος Γεωργιλάκης για την «Επέμβαση» στον Ανδριάντα του Θ. Κολοκοτρώνη (δηλώσεις)

Ιστορία, Τέχνη και Αποκατάσταση: Ο Μάρκος Γεωργιλάκης για την «Επέμβαση» στον Ανδριάντα του Θ. Κολοκοτρώνη (δηλώσεις)

Αιτήσεις για το καλοκαιρινό Sports camp στο ΔΑΚ Τρίπολης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αγαπητοί Δημότες Ο Δήμος Τρίπολης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι την Δευτέρα 29 Ιουνίου 2026 ξεκινά η λειτουργία καλοκαιρινού Sports camp στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) του Δήμου Τρίπολης, με αθλητικές κυρίως δραστηριότητες (μπάσκετ, βόλεϊ, στίβος, ποδόσφαιρο, τένις κτλ) και δυνατότητα κολύμβησης στο πλήρης ανακαινισμένο, σύγχρονο και ασφαλές πλέον Δημοτικό Κολυμβητήριο.

Προσωρινός ανάδοχος από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για το νέο σχολικό συγκρότημα της Σπάρτης, προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του μεγάλου προγράμματος σχολικών υποδομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε με την έγκριση από την Περιφερειακή Επιτροπή του προσωρινού αναδόχου για το έργο «6ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης – 7ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης», συνολικού προϋπολογισμού 6.000.000 ευρώ. Η απόφαση εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της Περιφερειακής Αρχής και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ