Διαβάσαμε: «ΘΡΑΣΣΑ – Η μάγισσα της Θράκης» από τη Νάγια Δαλακούρα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οροσειρά Ροδόπης, Σωτήριον Έτος 1206

Η καστροπολιτεία της Μοσυνούπολης φλέγεται και καταστρέφεται από τους Βούλγαρους πολεμιστές του Σκυλογιάννη. Η Ζωή, αρχοντοπούλα της Μοσυνούπολης βρίσκεται χαμένη μέσα στην καταστροφή, να προσπαθεί να βρει τρόπο να μαζέψει τις δυνάμεις της για να επιβιώσει. Ο Πέταρ, σαν άλλος Ήρωας Ιππέας, παραξενεύεται από το παρουσιαστικό της αρχοντοπούλας, τον τρόπο με τον οποίο περπατάει και από το πολύτιμο αντικείμενο που κρατά σφιχτά πάνω της και την ακολουθεί στις άλλοτε σκοτεινές συνοικίες του κάστρου.

Η πρώτη τους γνωριμία γίνεται με τρόπο ανορθόδοξο και η έλξη δημιουργείται μεταξύ τους είναι ανεξήγητη. Υπάρχει κάτι ανεξήγητο πάνω της που τον τραβάει. Όταν ο Πέταρ ανακαλύπτει μια μητέρα Άρκτο στο δέρμα της, έρχεται στη μνήμη του ένας αρχαίος χρησμός και ο μύθος των φρουρών της. Η Ζωή και ο Πέταρ θα γίνουν δέσμιοι αυτού του αρχαίου χρησμού. Στο ταξίδι που θα ακολουθήσει ανάμεσα στους κόσμους του πραγματικού και του υπερβατού, καλούνται να αγωνιστούν για τις ισορροπίες τους και να ανακαλύψουν την πραγματική τους ταυτότητα. Η αναζήτηση τους, θα τους οδηγήσει στα κάστρα της Θράκης αλλά και του Σαος της Σαμοθράκης, ανακαλύπτοντας έτσι ότι αποτελούν βασικό κρίκο μιας αρχαίας προφητείας. Τι γίνεται όμως όταν το πεπρωμένο ξυπνά; Θα ενωθεί η μητέρα Άρκτος με τον φρουρό της;

Η Νάγια Δαλακούρα μετά «Το Λιμάνι των Χαμένων Γυναικών» επιστρέφει με τη «ΘΡΑΣΣΑ – Τη μάγισσα της Θράκης». Η συγγραφέας έχοντας ως φόντο το πολυπολιτισμικό ψηφιδωτό της Θράκης του 13ου αιώνα, δημιουργεί μια ιστορία που παλεύει ο παγανισμό με τον χριστιανισμό και οι σκοτεινές μαγγανείες να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των ηρώων. Οι χαρακτήρες της εξελίσσονται και τολμούν να ακολουθήσουν το δικό τους μονοπάτι για να ολοκληρώσουν το πεπρωμένο τους. Το δίχως άλλο η «ΘΡΑΣΣΑ – Η μάγισσα της Θράκης» είναι μια ιστορία που συγκινεί και παρασύρει τον αναγνώστη σε μια άλλη εποχή.

Το μυθιστόρημα της Νάγια Δαλακούρα «ΘΡΑΣΣΑ – Η μάγισσα της Θράκης» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βόρεια Κυνουρία: Εξιχνιάστηκε περίπτωση απάτης

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Βόρειας...

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Πληρωμές από σήμερα

Συνολικά 2.319.647.462 ευρώ θα καταβληθούν σε 4.186.372 δικαιούχους, από...

Οι περιοχές με υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σήμερα Τρίτη (25/06)

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) προβλέπεται σήμερα, Τρίτη...

Λήγουν τέλος Ιουνίου τα voucher κοινωνικού τουρισμού 2023-2024

Την προσεχή Κυριακή, (30/6), μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα voucher...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο