Διαβάσαμε: “Ξαναγράφω τη ζωή μου απ’ την αρχή” του Πασχάλη Λαμπαρδή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όλα στη ζωή είναι θέμα ερμηνείας, και η ομορφιά και η ασχήμια. Σ’ εμάς ανήκουν οι αποχρώσεις των σκέψεων μας. Εμείς ντύνουμε τον κόσμο ανάλογα με την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας. Κι όταν δεν υπάρχει αγάπη, τότε ισχύει ο νόμος του δυνατού, που μπορεί να επιβληθεί και δια της βίας. Με θυμό, οργή, μίσος και αλλεπάλληλες συγκρούσεις, λεκτικές και σωματικές, που καταστρέφουν ολότελα τις σχέσεις. Όπου υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχει και βία.

Η ζωή του Παύλου Γαλάνη, γνωστού ανθρωπολόγου και δημοσιογράφου, έρχεται πάνω – κάτω όταν η σχέση του με την Αρετή έρχεται σε οριστική ρήξη. Μέσα σε μια στιγμή όλες οι ελπίδες και τα σχέδια του για το μέλλον ναυάγησαν, αφήνοντας πίσω τους μόνο ένα ερώτημα: “Ποιος είμαι;” ενώ η Αρετή θα έρθει και αυτή αντιμέτωπη με τον πόνο της απώλειας, μα δεν θα αφήσει την αφήσει ο εγωισμός της να εκφράσει τα συναισθήματα της και να δώσει πάλι μια δεύτερη ευκαιρία στη σχέση τους.

Εκείνος θα ταξιδέψει μέχρι τα βάθη της Περσίας για να εκπληρώσει μια δύσκολη αποστολή. Εκείνη θα ακολουθήσει το όνειρό της και θα βρεθεί στους λαμπερούς οίκους μόδας του Παρισιού προκειμένου να γίνει μια γνωστή και καταξιωμένη σχεδιάστρια μόδας. Μπορεί οι δρόμοι τους να χωρίστηκαν, μπορεί να κατέκτησαν τα επαγγελματικά τους όνειρα, μα πάντα κάτι θα τους λείπει και πάντα θα έχουν την ίδια κατάληξη: να μένουν μόνοι και να λαχταρούν να βρουν το άλλο τους μισό.

Στην αναζήτηση τους θα αναρωτηθούν γιατί οι σχέσεις δεν έχουν διάρκεια σήμερα, που έκαναν λάθος, τι προκαλεί τη φθορά και έρχονται στον χωρισμό. Παρόλα αυτά θα ανακαλύψουν ότι δεν υπάρχουν ιδανικοί σύντροφοι παρά ιδανικές σχέσεις που χρειάζονται υπομονή και επιμονή για ν’ αντέξουν στον χρόνο και θα καταλάβουν ότι οι σχέσεις είναι μια τέχνη, μια τέχνη που αν έχεις τη θέληση μαθαίνεται.

Η ζωή μας δεν είναι αυτό που ζήσαμε, αλλά αυτό που διηγούμαστε. Κι αν μέχρι τώρα την αδικούσαμε και τη διηγούμασταν αρνητικά, καλό θα είναι να αναθεωρήσουμε μερικά πράγματα και ν’ αρχίσουμε να τη βλέπουμε με έναν πιο αξιοπρεπή και δίκαιο τρόπο. Να ξαναγράψουμε την ιστορία της ζωής μας απ’ την αρχή.

Το μυθιστόρημα του Πασχάλη Λαμπαρδή “Ξαναγράφω τη ζωή μου απ’ την αρχή” είναι μια ιστορία που εκτυλίσσεται στη σύγχρονη εποχή και θίγει ζητήματα που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο, όπως αυτό των ανθρώπινων σχέσεων. Ο συγγραφέας προσπαθεί να μας “ταρακουνήσει”, να πάψουμε να ακολουθούμε τους γρήγορους ρυθμούς που μας επιβάλλουν οι καιροί και ν’ αρχίζουμε ν’ απολαμβάνουμε τη ζωή. Η γραφή του είναι απλή και άμεση. Οι περιγραφές του όσων αφορά την πορεία των προσφύγων προς την Ελλάδα και προς τον δρόμο της ελευθερίας είναι συγκλονιστικές. Παρόλα αυτά, ο Πασχάλης Λαμπαρδής έχει πετύχει τον σκοπό του… ο αναγνώστης να ταυτιστεί και να βρει κομμάτια του εαυτού του στους χαρακτήρες και συνάμα να προβληματιστεί για την πορεία των ανθρώπινων σχέσεων στην εποχή που ζούμε.

Το μυθιστόρημα του Πασχάλη Λαμπαρδή “Ξαναγράφω τη ζωή μου απ’ την αρχή” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καθιερωμένη εκδήλωση «Το Κάψιμο του Ιούδα»

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων του Πάσχα θα υπάρξει μια αλλαγή σε σχέση με την καθιερωμένη πραγματοποίηση του δρώμενου « Το κάψιμο του Ιούδα».  Η εκδήλωση αυτή δε θα πραγματοποιηθεί, ως είθισται, στην Πλατεία Φιλικών «Πλατεία των Προσφύγων της Μικράς Ασίας-Γιώργος Καραγιάννης», λόγω της εκδημίας του σπουδαίου Τριπολίτη και

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής (30/4/2024)

Την Μ. Τρίτη (30/4/2024) στις 12.00, θα διεξαχθεί συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής. Διαβάστε την πρόσκληση της συνεδρίασης, ΕΔΩ.

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές NATURA, πάρκα και άλση στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας

Ισχύει διήμερη προληπτική απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση στις περιφερειακές ενότητες Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας. Η εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου (από 00:00  έως και 24:00 ) είναι για

20η Τακτική συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής

20Η-29-04-2024-ΟΡΘΗ-ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΛήψη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο