Διαβάσαμε: “IL ciclo Della Calamità [Ο κύκλος της καταστροφής]” από τη Λένα Κικίδου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ήταν ένας αιώνιος ταξιδιώτης δεμένος με την πορεία σε έρημους χωματόδρομους κι άδειους διαπολιτικούς. Οι συνοδοιπόροι του τον ρωτούσαν για το παρελθόν του. Άλλοτε έλεγε κάποια αλήθεια κι άλλοτε σιωπούσε. Δεν είχε καμία όμορφη ιστορία να αφηγηθεί και δεν ήθελε κανένας να τον λυπάται.

Σαν Φρανσίσκο, 1905.

Μια κοπέλα κι ένα παιδί θα εγκατασταθούν σ’ ένα ερημωμένο σπίτι στην κορφή ενός λόφου. Κουβαλώντας ελάχιστα υπάρχοντα, θα κινήσουν το ενδιαφέρον του μοναχικού τους γείτονα.

Αυτοί οι δύο άνθρωποι, κυνηγημένοι από τη μοίρα, θα συναντηθούν και θα “αναγνωρίσουν” ο ένας στον άλλον τις πληγές που κουβαλάνε. Ερωτεύονται σ’ ένα κόσμο όπου υπάρχει φτώχεια, δυστυχία και λογοκρισία. Καταλαβαίνουν ότι πρέπει να φανούν δυνατοί και να φτάσουν στα άκρα για να επιβιώσουν, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να “σπάσουν τα δεσμά” του παρελθόντος και να τα αφήσουν όλα πίσω. Μόνο όταν μπορέσουν να πιστέψουν στην αγάπη και την ελπίδα, μόνο τότε θα ζήσουν σ’ ένα καλύτερο κόσμο και ν’ ονειρευτούν ξανά.

Έβλεπε θηρία. Όχι ανθρώπους. Μόνο άσκοπο θυμό κι επιθετικότητα προς κάτι που δεν κατανοούσαν.

Η Λένα Κικίδου έχει δημιουργήσει ένα ατμοσφαιρικό και δυνατό μυθιστόρημα στο οποίο “καταργεί” το χώρο και το χρόνο ενώ με μεγάλη μαεστρία συνδυάζει τις ιστορίες των ηρώων της με τέσσερις μεγάλες καταστροφές: την εξάπλωση του Μαύρου Θανάτου στην Ευρώπη (1347), τη Μεγάλη Πυρκαγιά του Λονδίνου (1666), το Μεγάλο Τυφώνα στις Ολλανδικές Αντίλλες (1780) και της Μεγάλης Χιονοθύελλας (1888) του Κονέκτικατ. Επιπλέον η ανωνυμία των ηρώων προκαλεί και εγκλωβίζει το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Τέλος, πρέπει ν’ αναφέρουμε οτι το βιβλίο “IL ciclo della Calamità [Ο κύκλος της καταστροφής]” είναι το τρίτο μυθιστόρημα της νεαρής συγγραφέως.

Το μυθιστόρημα της Λένας Κικίδου “IL ciclo della Calamità [Ο κύκλος της καταστροφής]” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κέδρος.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ευχαριστήρια για την προσφορά προϊόντων σε Δομές του Δήμου Τρίπολης

«ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων θα ήθελε να εκφράσει τις ευχαριστίες του στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Τρίπολης για την προσφορά ειδών διατροφής στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τρίπολης ------------------------------------------------------------- «ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΡΕΑΤΟΣ» Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων θα ήθελε να εκφράσει τις ευχαριστίες του στην Φαρμακευτική Εταιρεία ¨WinMedica”

VisitPeloponnese | Διεθνής αναγνώριση για την Πελοπόννησο μέσω του Peloponnese Trails Network

Η Πελοπόννησος συνεχίζει να ενισχύει τη διεθνή της παρουσία ως ανερχόμενος προορισμός βιωματικού και θεματικού τουρισμού, μέσα από την προβολή του Peloponnese Trail s Network σε ένα από τα πλέον επιδραστικά διεθνή ταξιδιωτικά μέσα, το AFAR. Στο πρόσφατο δημοσίευμα με τίτλο “This Summer, Greece Will Launch the Peloponnese Trail s Network”, το AFAR αναδεικνύει την

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου το 13ο Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη

Η Αρχαία Μεσσήνη μετατρέπεται για ακόμη μία χρονιά σε σημείο συνάντησης της νέας γενιάς με τον πολιτισμό, φιλοξενώντας από τις 21 Απριλίου έως τις 8 Μαΐου 2026 το 13ο Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, με τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Το φεστιβάλ, που διοργανώνεται από τον Δήμο Μεσσήνης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, με την υποστήριξη

Διαβάσαμε: «Η Μαθητευόμενη και το Κάθαρμα» από την Hannah Nicole Maehrer

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. Τελευταίως, έχει παρατηρηθεί μια ανησυχητική αύξηση...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ