Crime Time:”Το Κορίτσι στην ομίχλη” του Ντονάτο Καρρίζι

Στα μάτια του εμφανίστηκε ένα καινούριο φως και η σύγχυση που επικρατούσε στο μυαλό του άρχισε να αραιώνει, όπως συμβαίνει με την ομίχλη. Ενώ εκείνη που βάραινε τον κόσμο έξω απ' το παράθυρο του γραφείου, παρέμενε αμετάβλητη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στα μάτια του εμφανίστηκε ένα καινούριο φως και η σύγχυση που επικρατούσε στο μυαλό του άρχισε να αραιώνει, όπως συμβαίνει με την ομίχλη. Ενώ εκείνη που βάραινε τον κόσμο έξω απ’ το παράθυρο του γραφείου, παρέμενε αμετάβλητη.

23 Φεβρουαρίου

Εξήντα μέρες μετά την εξαφάνιση

Η νύχτα που όλα άλλαξαν για πάντα ήταν μια παγωμένη νύχτα με ομίχλη στο Αβεσό, ένα χωριό φωλιασμένο σε μια βαθιά κοιλάδα των Άλπεων. Ο ειδικός πράκτορας Φόγκελ χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και καταλήγει σ’ ένα χαντάκι. Ένα συνηθισμένο ατύχημα. Ο επιθεωρητής είναι καλά αλλά έχει πάθει σοκ. Δε θυμάται γιατί βρίσκεται εκεί, ούτε πως έφτασε.

Η τοπική αστυνομία και η εισαγγελέας Μάγερ καλούν τον ψυχίατρο Φλόρες για να διαπιστώσει αν ο Φόγκελ προσποιείται ή όντως δεν θυμάται τίποτα. 

Η ομίχλη εξαφανίζει τους ανθρώπους : ξέρουμε ότι είναι εκεί, αλλά δεν μπορούμε να τους δούμε…”

25 Φεβρουαρίου

Δύο μέρες μετά την εξαφάνιση 

 Η δεκαεξάχρονη Άννα Λου εξαφανίζεται κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Η οικογένειά της έχει ειδοποιήσει την τοπική αστυνομία και έχει τοιχοκολλήσει αφίσες με τη φωτογραφία της νεαρής κοπέλας, αλλά αυτή παραμένει άφαντη. Μη έχοντας άλλη επιλογή καλούν τον διάσημο επιθεωρητή Φόγκελ για να εξιχνιάσει την υπόθεση.

Ο επιθεωρητής έπειτα από την έκκληση της οικογένειας φτάνει στο Αβεσό. Έχει έρθει η ώρα της δράσης. Ο Φόγκελ γνωρίζει καλά ότι σε μια υπόθεση εξαφάνισης ο χρόνος είναι εχθρός αλλά μπορεί και να αποδεχτεί ένας εξαιρετικός σύμμαχος. Οι ύποπτοι είναι πολλοί αλλά όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, οι υποψίες στρέφονται στον καθηγητή Μαρτίνι. Η τοπική κοινωνία του Αβεσό συγκλονίζεται. Η οικογένεια ζωή του Μαρτίνι ταράσσεται. Τα ΜΜΕ ανυπομονούν για τη λύση του μυστηρίου και η κοινωνία την τιμωρία του ενόχου. 

Γιατί η σύλληψη του ενόχου μας δίνει την ψευδαίσθηση πως είμαστε ασφαλείς, και κατά βάθος αυτό μας αρκεί. Αλλά υπάρχει και μια καλύτερη απάντηση: γιατί η αλήθεια μας εμπλέκει, μας κάνει συνένοχους.

Θα καταφέρει ο επιθεωρητής Φόγκελ να εξιχνιάσει την υπόθεση ή μήπως το μυστήριο είναι βαθύτερο απ’ όσο πιστεύει; Είναι ο καθηγητής Μαρτίνι ο σωστός ένοχος ή θα τον καταδικάσει άδικα; 

Ένα είναι σίγουρο: ο ειδικός πράκτορας Φόγκελ θα έπρεπε να βρίσκεται κάπου αλλού, πολύ μακριά από το Αβεσό.

Ο Ντονάτο Καρρίζι κατέχει δικαιωματικά τον τίτλο του πιο επιτυχημένου συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων στον κόσμο, καθώς φροντίζει με ένα άκρως ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα να καθηλώνει τον αναγνώστη και να τον κάνει να αναρωτιέται ποιος θα επικρατήσει στο τέλος. Ο θύτης ή το θήραμα; Το δίκαιο ή το άδικο; Δίχως αμφιβολία μιλάμε για ένα δυνατό αστυνομικό μυθιστόρημα που θα το λατρέψει κάθε αναγνώστης του συγκεκριμένου είδους.

Το μυθιστόρημα του Ντονάτο Καρρίζι “Το Κορίτσι στην ομίχλη” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Ποιος είναι ο Ντονάτο Καρρίζι 

Ο Ντονάτο Καρρίζι γεννήθηκε το 1973 στη Μαρτίνα Φράνκα και ζει στη Ρώμη. Αφού σπούδασε νομικά, ειδικεύτηκε στην εγκληματολογία και στην επιστήμη της συμπεριφοράς. Εργάζεται ως σεναριογράφος για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο και αρθρογραφεί στην Corriere della Sera. Το Κορίτσι στην ομίχλη πρωτοκυκλοφόρησε το 2015 και μεταφράζεται σε 15 γλώσσες, ενώ έχει γράψει ακόμη τέσσερα εξαιρετικά επιτυχημένα και βραβευμένα μυθιστορήματα. Ο Ντονάτο Καρρίζι είναι σήμερα ο πιο επιτυχημένος Ιταλός συγγραφέας αστυνομικών βιβλίων στον κόσμο.

Η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου, με τους Toni Servillo και Jean Reno, ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2018. 

Τι έγραψαν για Το κορίτσι στην ομίχλη

 Μοναδική ατμόσφαιρα και ακαταμάχητη κλιμακούμενη απειλή…

The Times

O Καρρίζι έπιασε το θήραμα 

La Republica

O Ιταλός Ντονάτο Καρρίζι επιτυγχάνει απόλυτα στην ατμόσφαιρα αλλά και στην υποβόσκουσα απειλή…

John Williams, Mail on Sunday 

Το Κορίτσι στην ομίχλη διαβάζεται απνευστί

Corriere della Sera

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αστυνομικό Δελτίο: Συλλήψεις για ναρκωτικά σε Λακωνία και Μεσσηνία

Τέσσερις συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών ουσιών πραγματοποίησε η Αστυνομία σε Λακωνία και Μεσσηνία. Οι αρχές κατάσχεσαν ποσότητες κάνναβης και ηρωίνης.

Αγώνας δρόμου μνήμης και τιμής για τους 33 εργαζομένους που έχασαν τη ζωή τους στους χώρους εργασίας της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη

Αγώνας δρόμου στη Μεγαλόπολη τιμά τη μνήμη των 33 εργαζομένων της ΔΕΗ που έχασαν τη ζωή τους. Εγγραφείτε για να συμμετάσχετε σε αυτή την ημέρα τιμής και μνήμης.

Μεγάλη επιχείρηση στην Κορινθία: Εντοπίστηκε φυτεία με 890 δενδρύλλια κάνναβης

Μεγάλη φυτεία με 890 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. στην Κορινθία. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των καλλιεργητών.

Μάκαρης-Φαράντος: Αρκαδία είναι μόνο η Αθήνα;» – Η Κανδήλα εκπέμπει SOS απέναντι στην καταστροφική συγκεντροποίηση των ΤΟΕΒ

Οι Μάκαρης και Φαράντος αντιδρούν στη συγκεντροποίηση των ΤΟΕΒ, προειδοποιώντας ότι η μεταφορά διοίκησης στην Αθήνα θα επιφέρει καταστροφικές συνέπειες στους αγρότες.