Book Corner: “Ο Άνθρωπος Κιμωλία” της C. J. Tudor

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το κεφάλι της κοπέλας ακουμπούσε σε μια χαμηλή στοίβα φύλλα με καφετιές και πορτοκαλιές αποχρώσεις.

Τα αμυγδαλωτά μάτια της ήταν καρφωμένα στον ψηλό θόλο που σχημάτιζαν τα σφεντάμια, οι οξιές και οι βελανιδιές, χωρίς ωστόσο να βλέπουν τα δάχτυλα του ήλιου που τρύπωναν διστακτικά ανάμεσα απ’ τα κλαδιά πασπαλίζοντας το έδαφος με χρυσαφένιο φως, και χωρίς να βλεφαρίζουν ενοχλημένα από τα μαύρα σκαθάρια που σεργιάνιζαν πάνω στις κόρες τους. Δεν έβλεπαν τίποτα πλέον, μονάχα σκοτάδι.

Λίγο παρακάτω, ένα ωχρό χέρι πρόβαλλε κάτω από το φυλλώδες σάβανό του σαν να γύρευε βοήθεια ή την επιβεβαίωση ότι δεν ήταν μοναχό. Τίποτε από τα δύο δεν έμελλε να βρεθεί. Το υπόλοιπο σώμα της βρισκόταν πολύ μακριά, κρυμμένο σε άλλα ερημικά σημεία του δάσους.

Κάπου εκεί κοντά, ένα κλαρί που έσπασε ακούστηκε σαν κροτίδα μες στη σιγαλιά, ενώ την ίδια στιγμή ένα σμάρι από πουλιά πετάχτηκαν τρομαγμένα πίσω απ’ τα χαμόκλαδα και πέταξαν μακριά. Κάποιος πλησίαζε. 

Γονάτισε δίπλα στο κορίτσι με τα σβηστά μάτια. Τα χέρια του άγγιξαν απαλά τα μαλλιά της και χάιδεψαν το κρύο μάγουλο με δάχτυλα που έτρεμαν από προσμονή. Της σήκωσε το κεφάλι, τίναξε τα φύλλα που είχαν κολλήσει στον κομμένο λαιμό της και τοποθέτησε προσεκτικά το κεφάλι σε έναν σάκο, ανάμεσα σε σπασμένες κιμωλίες.

Έπειτα, σαν να το ξανασκέφτηκε, έχωσε το χέρι μέσα στο σάκο και της σφάλισε τα μάτια. Έκλεισε το φερμουάρ, σηκώθηκε κι απομακρύνθηκε παίρνοντας τον σάκο μαζί του.

Λίγες ώρες αργότερα, κατέφθασαν η αστυνομία και οι τεχνικοί του Εγκληματολογικού. Τοποθέτησαν αριθμούς, φωτογράφισαν, εξέτασαν και στη συνέχεια μετέφεραν το διαμελισμένο πτώμα του κοριτσιού το νεκροτομείο, όπου έμεινε αρκετές βδομάδες, περιμένοντας να συμπληρωθεί το κομμάτι που έλειπε.

Αυτό δεν συνέβη ποτέ. Έγιναν εκτεταμένες έρευνες, ανακρίσεις, εκκλήσεις, αλλά, παρά τις επίμονες προσπάθειες όλων των ντετέκτιβ και των κατοίκων της πόλης, το κεφάλι δεν βρέθηκε ποτέ, και το κορίτσι στο δάσος δεν συναρμολογήθηκε ποτέ.

Το απόσπασμα είναι από το βιβλίο “Ο Άνθρωπος Κιμωλία” της C. J. Tudor. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Γυθείου

Ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Γυθείου Επίσκεψη στον Δήμαρχο Ανατολικής Μανής, κ. Πέτρο Ανδρεάκο, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 20 Μαΐου, συνοδευόμενοι από τη διευθύντρια του σχολείου κα Μένεγα Παναγιώτα και τις εκπαιδευτικούς του σχολείου κ.κ. Πρόκου Μαριάνθη και Τραγάκη Παρασκευή, μαθητές του 1ου Γυμνασίου Γυθείου. Τα παιδιά ήθελαν να ευχαριστήσουν προσωπικά
00:00:00

Σαν σήμερα το 2005 η Έλενα Παπαρίζου κατακτά τη Eurovision

Την Eurovision κατακτά σαν σήμερα στις 21 Μαΐου του...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα 33α Κυριακίδεια στον Πύργο Κορινθίας για μια ακόμα χρονιά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα 33α Κυριακίδεια στον Πύργο Κορινθίας για μια ακόμα χρονιά. Πολλές ήταν οι συμμετοχές αθλητών καθε ηλικίας που έτρεξαν τιμώντας τη μνήμη του μεγάλου Έλληνα αθλητή, δρομέα αντοχής και ημιαντοχής. Ο γιος του μαραθωνοδρόμου, Δημήτρης Κυριακίδης έδωσε και φέτος το  παρόν, συγχαίροντας τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πύργου και τον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης για

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο