Eκδηλώσεις στο Βαλτέτσι για την 195η επέτειο της ιστορικής μάχης (pic)

Την Κυριακή 15 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις για την επέτειο της ιστορικής μάχης του Βαλτετσίου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Κυριακή 15 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις για την επέτειο της ιστορικής μάχης του Βαλτετσίου.

 

Το πρόγραμμα περιλάμβανε τέλεση Δοξολογίας υπό τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας Πανοσιολογιώτατο Θεόκλητο Ντούλια, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, εκφώνηση του Πανηγυρικού από την κα. Συμπρούκου, Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης και οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με παραδοσιακούς χορούς από το Χορευτικό όμιλο Τρίπολης και επίδειξη όπλων από το Σκοπευτικό Όμιλο Πατρών.

Η ιστορική μάχη του Βαλτετσίου, που διεξήχθη στις 12 και 13 Μαΐου 1821, αποτέλεσε μία από τις αποφασιστικότερες μάχες της Ελληνικής Επανάστασης. Η νίκη των Ελλήνων εκεί, οδήγησε στην άλωση της Τριπολιτσάς, η οποία άνοιξε ουσιαστικά τον δρόμο προς την οριστική απελευθέρωση των Ελλήνων από τον τουρκικό ζυγό.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο Βουλευτής Αρκαδίας ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού, ο Βουλευτής Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο Πρόεδρος του ΔΣ Τρίπολης Τάσος Κακλαμάνος, αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των στρατιωτικών, αστυνομικών αρχών και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η ιστορική μνήμη είναι αναγκαία στις μέρες μας και κυρίως η ενότητα και η ομόνοια ενός έθνους για να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν.

{gallery}baltetsi_2016{/gallery}

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι φωνές της Τρίπολης τραγουδούν Στέλιο Καζαντζίδη σε μια μουσική βραδιά στην πλατεία Άρεως

Στην πλατεία Άρεως της Τρίπολης πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο του Στέλιου Καζαντζίδη. Η βραδιά περιελάμβανε ερμηνείες γνωστών λαϊκών τραγουδιών από το ρεπερτόριο του καλλιτέχνη, οι οποίες παρουσιάστηκαν από τοπικά μουσικά σχήματα και ερμηνευτές της περιοχής. Η εκδήλωση συγκέν

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης