Σήμερα τα εγκαίνια της Έκθεσης σχεδίων του Δημητρίου Κούρου “Μέσα από τις σχισμές” | Αθήνα, 21 Ιανουαρίου 2019

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εγκαινιάζεται σήμερα, 21 Ιανουαρίου 2019, η έκθεση σχεδίων “Μέσα από τις σχισμές” του γνωστού γλύπτη – ζωγράφου κ. Δημητρίου Κούρου, στο καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και ώρα 17:30 μ.μ.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 21 Ιανουαρίου 2019 έως 24 Φεβρουαρίου 2019.

{pdf=http://pna.gr/images/pdf/kouros.pdf|100%|800|google}

«Με τα πιο απλά και εκφραστικά μέσα, μολύβι, κάρβουνο, παστέλ και υδρόχρωμα, προσπάθησα με τα έργα μου αυτά να καταγράψω το τρικυμιώδες ταξίδι της ψυχής, που μέσα από την πεπερασμένη βιωτή της ύπαρξης, γυρεύει με βαθιά ανάγκη και πόθο, να εννοήσει και να εμπλουτιστεί με τη χαμένη ευλάβεια, με το Κάλλος και την Αρμονία.

Με αυτό τον τρόπο προσδοκώ να παραχθεί  κραδασμός, «… ως πρόγευση καρπού έργου…», αποκρούοντας τους επιφανειακούς εντυπωσιασμούς και τις φανταχτερές εκφάνσεις και αρκούμενος στη πηγαία και ακατέργαστη χαρά που παρηγορητικά και σιωπηλά προς όλους επιθυμεί να προσφέρει.

Είναι μία επίμονη άσκηση διαισθητικών ανιχνεύσεων, μέσα από ένα εσώτερο χωνευτήρι αισθητικών και πνευματικών αξιών, μέσα από σχισμές στον χώρο, στον χρόνο, στο περιβάλλον…

Πυρήνας, γέννηση, κίνηση, στάση· όλα συνυπάρχουν και διαμορφώνονται κατάλληλα για να κάνουν μέτοχο τον θεατή.»

Στο πλαίσιο της έκθεσης στο Καφέ του Μουσείου την Κυριακή 17/2/2019 και ώρα 12:00-14:00, ο Αρχιτέκτονας και Ιστορικός Τέχνης και Αρχιτεκτονικής Κωστής Καζαμιάκης, θα μιλήσει για το έργο του Δημητρίου Κούρου, ενώ στη συνέχεια οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον καλλιτέχνη.

Ο καλλιτέχνης Δημήτριος Κούρος

kouros ekthesi

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:00:00

Πάσχα στο Λεωνίδιο 2024 – Η περιφορά των Επιταφίων στο Λεωνίδιο

Πάσχα στο Λεωνίδιο 2024 - Η περιφορά των Επιταφίων...

Αντιπυρική περίοδος και απαγορεύσεις σύμφωνα με τον «Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς»

Ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος 2024 και ταυτόχρονα η έναρξη μιας σειράς μέτρων που προβλέπονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως η πιθανή απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, ανάλογα με τον «Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και την πρόβλεψη κατηγορίας 3 ή 4 ή 5 (Υψηλή, Πολύ Υψηλή, Κατάσταση Συναγερμού). Το

Συνάντηση του Δημάρχου Σπάρτης, κ. Μιχάλη Βακαλόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού, κ. Γιώργο Διδασκάλου

Ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος συναντήθηκε σήμερα Μεγάλη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο