Περιοδεία της Κεφαλίδου στην Αρκαδία – Τα συμπεράσματα και οι δηλώσεις… (video)

Την Αρκαδία επισκέφθηκε η υπεύθυνη του ΚΤΕ Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κα. Χαρά Κεφαλίδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Αρκαδία επισκέφθηκε η υπεύθυνη του ΚΤΕ Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κα. Χαρά Κεφαλίδου.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/Ok-NnBc1pqM” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Η υπεύθυνη του ΚΤΕ Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ως επικεφαλής κλιμακίου περιόδευσε μαζί με τον Αρκά βουλευτή κ.Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και άλλα μέλη του κόμματος – στο Νομό Αρκαδίας, προκειμένου να ενημερωθεί για τα θέματα Πολιτισμού και Αθλητισμού που αφορούν το Νομό.

Σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά το πέρας της περιοδείας της, αρχικά τον λόγο πήρε ο κ.Άρχοντας – γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας – ο οποίος και μίλησε για την περιοδεία τους στη Βόρεια Κυνουρία και τις συναντήσεις που είχαν με τον δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας κ.Μαντά, τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ.Γιαννακούρα, την προϊσταμένη εφορίας αρχαιοτήτων κα.Καραπαναγιώτου και τον δήμαρχο Τρίπολης κ.Παυλή.

15045349 10211048752877038 494264162 o
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η κα. Κεφαλίδου η οποία τονισε: «Ο τόπος αυτός είναι πλούσιος σε ιστορία και πολιτισμό. Πρέπει αυτός ο πλούτος να μπορέσει να γίνει εξαγώγιμο προϊόν», ενώ αναφερόμενη στα όσα κατέγραψε κατά την περιοδεία της δήλωσε: «Μαζέψαμε απαραίτητα στοιχεία για μια σειρά παρεμβάσεων που σκοπό έχουν να αναδείξουν θέματα που αφορούν στην έπαυλη του Ηρώδου του Αττικού και όχι μόνο, σε επίπεδο κοινοβουλευτικού ελέγχου».

Τέλος σε ερώτηση σχετικά με την ανάδειξη των χώρων πολιτισμού στη χώρα μας και το αντίτιμο εισόδου σε μουσείαυπογγράμισε: «Είναι επιτακτική ανάγκη η αύξηση των εισιτηρίων εισόδου στα μουσεία. Βέβαια από την άλλη έχουμε και τρομακτικές ελλείψεις σε θέμα προσωπικού. Δεν υπάρχουν φύλακες και ξεναγοί. Πρέπει επιτέλους να γίνει – μέσα σε αυτή την περίοδο κρίσης- μια ιεράρχηση. Να βρεθούν οι χώροι εκείνοι ανά περιφέρεια όπου θα πρέπει να δοθεί βάρος».

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι φωνές της Τρίπολης τραγουδούν Στέλιο Καζαντζίδη σε μια μουσική βραδιά στην πλατεία Άρεως

Στην πλατεία Άρεως της Τρίπολης πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο του Στέλιου Καζαντζίδη. Η βραδιά περιελάμβανε ερμηνείες γνωστών λαϊκών τραγουδιών από το ρεπερτόριο του καλλιτέχνη, οι οποίες παρουσιάστηκαν από τοπικά μουσικά σχήματα και ερμηνευτές της περιοχής. Η εκδήλωση συγκέν

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης